LeKi vei SaPKoa kuin pässiä narussa

LeKille tehot 0+2 iskenyt Sami Laakso oli lauantaina juonikkaalla tuulella.
Mestiksessä peräkkäisillä sijoilla olevat SaPKo ja LeKi iskivät yhteen lauantaina Savonlinnassa. Ennen iltaa vierasjoukkue miehitti sarjataulukon kuudetta sijaa isäntien majaillessa seitsemännellä paikalla. Illan kohtaaminen oli joukkueiden viides keskinäinen voittojen ollessa tasan 2-2.

Vaisulta vaikuttanut SaPKo taipui LeKin käsittelyssä 1-4-tappioon. Selkeästi parempi lempääläisnippu painoi ansaittuun voittoon etenkin hyvin toimineen viisikkopelinsä ansiosta. Voiton myötä lempääläiset tarrasivat kiinni yhä tiukemmin runkosarjan kuudenteen sijaan.

LeKi avasi väkevästi

Vierasjoukkue LeKi esiintyi varsin kurinalaisessa avauserässä aktiivisesti luoden muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Lempääläisjoukkue oli muutenkin tyly vierailija, sillä se pelasi keskialueella SaPKon avaukset tehokkaasti pois.

Tauolle poistuttiin lopulta oikeutetusti 0-2-lukemista. Sami Laakso järjesti kaksi identtistä maalia syöttäen kiekon kummassakin osumassa b-pisteen ja kalaverkkojen välistä parhaalle laukaisusektorille.

Ensimmäisestä paikasta reput tötterölle iski Markus Jokinen, toisesta osumasta puolestaan vastasi ranskalaislaituri Valentin Claireaux. Toki hieman alakynteen jääneellä isäntäjoukkueellakin oli paikkansa, mutta Mika Noronen oli maalillaan vankka.

SaPKo kampesi jo rinnalle

Pukukopista kotijoukkue tuli väkevästi kaukaloon saaden värkättyä kavennusosuman heti toisen kaksikymppisen alkuun. Mikko Nuutisen iskemä 1-2-kavennus muistutti hyvin paljon LeKin kahta ensimmäistä täysosumaa.

Toisessa erässä lempääläiset sortuivat jäähyilyyn, jonka ansiosta pässipaidat pääsivat kenttätapahtumiin paremmin ja paremmin mukaan. Tasoitusmaali oli pariin kertaan varsin lähellä, sillä SaPKon ylivoima oli ajoittain erittäin juonikasta.

Kesken savonlinnalaisten hyvän peli-ilmeen LeKi kuitenkin iski kuin puskista. Savonlinnalaislle harmaita hiuksia aiheuttanut Roope Ranta polki tasavajaalla läpi viimeistellen oman laukauksensa irtokiekosta taukolukemiksi 1-3.

Vierasjoukkue piti pintansa

Ottelun päätöserässä kotijoukkue yritti ansiokkaasti horjuttaa vieraitaan. LeKi kuitenkin sumputti peliä maalinsa edessä hyvin SaPKon hyökkäysten ajautuessa melko usein laitoihin. Päätöserässä nähtiin lopulta yksi rysä, kun Joonatan Tanus ampui illan viimeisen osuman ylivoimalla Patrik Laineen poikittaissyötöstä.

Karvaaseen 1-4-tappioon taipuneen SaPKon urakka jatkuu ensi keskiviikkona KeuPan isäntänä. Launtain ottelun ansaitusti voittaneet lempääläiset puolestaan pelaavat tuolloin Peliittojen isäntänä.