LeKi teki särön SaPKon haaveisiin runkosarjan voitosta - nujakointi pudotuspelipaikoista jatkuu vielä

MESTIS / Raportti
LeKi ohitti Roope Urpolahden neljä kertaa. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Pudotuspelipaikoista vielä kamppaileva LeKi kaatoi keskiviikkona SaPKon ja katkaisi samalla pässipaitojen kuuden ottelun voittoputken. SaPKo lähti ottelun päätöserään kahden maalin johtoasemassa, mutta se kääntyi lopulta tappioon LeKin hyödyntäessä maalipaikkansa.

Seitsemäntenä oleva LeKi taistelee pudotuspelipaikoista vielä täysin kynsin hampain, sillä matkaa pudotuspeliviivan alle IPK:hon on kaksi pistettä. Päävalmentaja Miikka Kuusela olikin SaPKo-voitosta huojentunut.

− Mahtava taisteluvoitto meiltä. Otimme kotona pari kertaa rumasti SaPKolta käkättimeen, erittäin laadukas joukkue kiekollisessa pelissä, hän kehui joukkuettaan sarjakakkosen kaatamisesta.

Kuuselalta sai kehuja myös LeKi-vahti Markus Ruusu, joka torjui päätöserässä 11 kertaa.

− Ruusu pelasi huippupelin maalissa loppuviimein. Oli aivan erinomainen.

LeKi otti avauserässä ohjakset aluksi haltuunsa. Vierasjoukkue riisti pelivälineen kiekottomana tehokkaasti itselleen ja käänsi pelin suunnan kohti SaPKo-maalia. Saukkopaidat kykenivät myös pitämään pelivälinettä hyökkäysalueella kotijoukkuetta paremmin.

Erän aikana ei kuitenkaan juhlittu maalipaikoilla. Lempääläiset laukoivat ykkössektorilta ainoastaan neljä kertaa ja SaPKo kuusi kertaa. LeKi-vahti Ruusu torjui maalillaan 12 laukauksen eteen, mutta ei työllistynyt vaarallisista laukauksista. Vaikka SaPKo teki erän molemmat maalinsa ykkössektorilta, joukkue laukoi vain kahdesti alle kolmen metrin säteeltä vierasjoukkueen maalista.

Avausmaalista vastasi Kasper Elo, joka palasi SaPKon kokoonpanoon kahden ottelun poissaolon jälkeen. LeKi ei kuitenkaan lamaantunut takaiskusta, ja Anton Ollikainen napauttikin maalin edestä joukkueen tasoihin 1−1:een Joona Tolvasen syötönkatkon päätteeksi.

SaPKo iski vielä toistamiseen, kun kultakypärä Niklas Salo murtautui LeKi-viisikon läpi maalintekopaikkaan ja ujutti kiekon lopulta ohi Ruusun.

− Oli tehtävänä se, että saataisiin rytmiä tapettua tuosta pelistä, ja onnistuimmekin siinä ensimmäisessä erässä kohtuullisesti. Siihen tuli vain harmillisesti se 2−1-maali. Tuli ensin menetys viivan päällä ja huiskittiin ohitse [kiekosta] vielä, Kuusela kertasi.

LeKi teki särön SaPKon haaveisiin runkosarjan voitosta

Toisessa erässä SaPKolle avautui ensimmäistä erää runsaammin laukaisupaikkoja Ruusun vartioiman LeKi-maalin läheisyydestä. Pässipaidat laukoivat erän aikana ykkössektorilta 12 kertaa, ja muun muassa Kasper Elolle avautui kahdesti tilaisuus maalintekoon aivan maalin edessä.

Kumpikin joukkue kamppaili pelivälineen kontrollista, mutta kiekko vaihtoi usein omistajaa kiekonmenetysten, kaatuilun ja heikkojen syöttöjen seurauksena, jolloin pelistäkin muodostui poukkoilevaa.

Menetettyään kiekon LeKi paineisti SaPKoa aktiivisesti ja onnistuikin ajoittain tukahduttamaan SaPKon mahdollisuudet nopeisiin hyökkäyksiinlähtöihin. Kotijoukkue kuitenkin kasvatti johtoaan 3−1:een Niklas Salon toisen maalin myötä.

Matias Lainion toisen erän lopun jäähyä jäi jäljelle päätöserään minuutti, ja LeKi kavensikin lukemat ylivoimalla 2−3:een pian aloituskiekon pudottamisen jälkeen. Asialla oli Tomi Peltonen, ja vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin Anton Ollikainen toi joukkueensa tasoihin yksilösuorituksellaan SaPKo-maalin takana.

Päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue otti ottelua hallintaansa ja murtautui useaan otteeseen LeKin alueelle. LeKi kuitenkin puolusti tilanteet kiekottomana mallikkaasti eikä päästänyt SaPKoa maalinsa läheisyyteen. Kaikista lähimmäksi maalia pääsi Kalle Saramäki, joka kolisutteli kerran maalin ylärimaa.

Jatkoajalla SaPKo sai mahdollisuuden voitto-osumaan ylivoimalla, mutta pyörityksestä huolimatta erikoistilanne ei johtanut vaarallisiin maalipaikkoihin. Sitä vastoin LeKi ei tarvinnut voittomaalin iskemiseen kuin yhden tilaisuuden.

Otto Mäkinen pääsi läpiajoon Joona Monton keskialueen kiekonmenetyksen seurauksena ja laukoi itsevarmasti kiekon ohi Roope Urpolahden. LeKi katkaisi SaPKon kuuden ottelun voittoputken, mutta pässipaitojen pisteputki jatkuu edelleen. Edellisen kerran SaPKo on jäänyt pisteittä tammikuun puolessa välissä.

Päävalmentaja Pasi Räsänen ei kuitenkaan kommentoinut ottelua taiston päätyttyä ja poistui lehdistötilaisuudesta muodollisuudet sanottuaan.

− Onnittelut LeKille hienosta voitosta, kiitos.

SaPKolla on matkaa sarjakärki KeuPaan viisi pistettä. Pässipaidoilla on yksi ottelu keuruulaisia vähemmän pelattuna, mutta runkosarjan voitto vaatisi joukkueelta venymistä voittoihin niin TUTOa, K-Vantaata kuin Ketterääkin vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle