LeKi käänsi "kuuden pisteen ottelun" edukseen

Rangaistuksista rankaistiin tylysti.
Kuva © Antti Varonen
Karsintaviivan tuntumassa painivat SaPKo ja LeKi pelasivat lauantaina todellisen kuuden pisteen ottelun. Ottelu eteni pitkään isäntinä toimineiden pässipaitojen komennossa, mutta LeKi kiri ohi kolmannessa erässä ja nappasi voiton loppulukemin 1-2 (1-0, 0-0, 0-2).

Tiukan kamppailun ratkaisuksi muodostui kolmannen erän alku, johon LeKi tehtaili kaksi maalia ja muutti lukemat isäntien 1-0-johdosta vieraiden 1-2-johtoon. Voittomaaliksi jäänyt Juho Suomaan maali, jossa mies ajoi rajusti maalille ja runnoi kiekon väkisin maaliin, oli päävalmentaja Jarkko Gladin mieleen.

− Suomaa teki sitä, mitä on pyydetty. Nousi röyhkeästi maalille ja siitä tuli maali. Noita äijiä, jotka tekevät sitä mitä pyydetään, tarvitaan. Muutenkin tänään LeKi oli sitoutunut porukka ja pelissä sydämellä mukana, kehui Glad.

LeKi niskan päällä

LeKi tuli otteluun väkevästi, kun taas kotijoukkue SaPKo ei ollut valmiina vastaamaan pelin tempoon ja tyytyi jatkuvasti helpoimpiin mahdollisiin ratkaisuihin, jotka eivät välttämättä olleet niitä parhaita.

Flegmaattinen alku riitti päävalmentaja Janne Sinkkoselle, joka otti aikalisän jo neljän minuutin pelaamisen jälkeen, ja luotsin huuto pelaajilleen kaikui katsomon kaukaisimmille lehtereille asti.

SaPKo paransi peliään pikkuhiljaa aikalisän jälkeen ja loppuminuuteilla Iiro Vehmanen veikin kotijoukkueen ylivoimalla johtoon, nostettuaan kiekon yli loistavan ottelun pelanneen maalivahti Lauri Rämön patjan Teemu Hutun nappisyötöstä. SaPKon taukojohdosta huolimatta avauserä oli pelillisesti lempääläläisten.

− Pitää kehua maalivahti Rämöä. Miehen toinen peli meillä ja hän pelasi loistavasti, hehkutti Glad.

− Ensimmäinen kymppi oli meiltä kyllä hyvä. Kaveri otti aikalisän ja pääsi peliin mukaan sen jälkeen, mutta ensimmäisellä kympillä maalille ajo puuttui vielä, eikä päästy kunnon paikoille vaan pyörittiin kulmissa, kertasi LeKi-luotsi avauserän kulkua.

Toiseen erään puolestaan kotijoukkue tuli terävämmin ja Teemu Suhonen kolisteli kiekkoa jo tolpassa ja Jori Pakkanen laukoi sen viivasta jo maaliin asti, mutta kiekko oli käynyt ennen laukausta savonlinnalaisittain siniviivan huonommalla puolella.

Toinen erä oli erittäin tasainen ja molemmissa päissä oli myös mukavasti tekopaikkoja. SaPKon pelastajana paikoissa toimi maalivahti Jani Kautto, ja LeKin pelastivat Rämön lisäksi usein myös maalikehikot, sillä myös Mikko Nuutinen laukoi kiekon ylärimaan erän ensimmäisen kympin lopussa.

SaPKon johto suli

SaPKon johtomaalin tapaan myös LeKin tasoitus tuli erikoistilanteessa, kun Antti Hildénin tulinen lämäri siniviivasta upposi yläriman kautta verkon perille. Lisää seurasi vajaa neljä minuuttia edellisestä, kun Suomaa vei LeKin johtoon.

SaPKon tasoitus ei ollut kaukana, kun kiekko kolahti reilu viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä jälleen ylärimaan. Tuomaristo katsoi maalitilanteet illan aikana tarkasti, sillä selkeä ylärima käytiin Suhosen tolppalaukauksen tapaan tarkistamassa videolta.

LeKi pystyi pitämään niukan maalin johtonsa ja nappasi todella tärkeän voiton, sillä se kasvatti eronsa karsintaviivan toisella puolella oleviin savonlinnalaisiin kuuteen pisteeseen. SaPKolla tosin on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

SaPKon peliä leimasivat koko illan huolimattomuus ja epätarkat syötöt. Silminnähden pettyneellä päävalmentaja Sinkkosella ei ollut ottelun jälkeen paljon sanottavaa.

− Parempi kun en sano yhtään mitään muuta kuin onnittelut voittajalle ja anteeksi katsojille.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään ensi keskiviikkona. SaPKo matkaa jälleen Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi ja LeKi isännöi sarjaseiskaa Mikkelin Jukureita.