SaPKon tappiot jatkuivat

SaPKo ja KooKoo väänsivät tasaväkisissä numeroissa.
Kuva © Antti Varonen
Kaksi tappiota runkosarjassa kärsineen Savonlinnan Pallokerhon vieraaksi luisteli tappiolla ja voitolla runkosarjansa käynnistänyt Kouvolan KooKoo. Savonlinnalaisten hyvä loppukiri ei riittänyt pistetilin avaamiseen.

Talvisalon halli on ollut KooKoolle vaikea paikka

Ensimmäinen erä oli kuitenkin kouvolalaisten hallintaa, ja vieraat olivat tilanteissa yhden potkun edellä. Vieraat eivät syyllistyneet vieraskoreuteen, vaan hyökkäsivät kotijoukkueen maalille suoraviivaisesti. SaPKon keinot rajoittuivat lähinnä päädyn kautta pelaamiseen. Usein kotijoukkueen hyökkäykset kilpistyivät jo ennen vierasjoukkueen siniviivaa.

KooKoo aloitti vahvasti

SaPKon peliä väritti toistuvat rangaistukset, jotka syntyivät KooKoon painostaessa hyökkäysalueellaan. Tilanteisiin toistuvasti myöhässä luistellut savonlinnalaisryhmä sai maistaa KooKoon ylivoiman tehon, kun Jarno Lippojoki laukoi tulisesti kiekon maalin ylänurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin Markus Västilä ampui KooKoon toisen maalin.

Ottelun toinen erä alkoi samalla kaavalla mihin ensimmäinen päättyi. Vierasjoukkue painosti ja kotijoukkue oli ottavana osapuolena. Toista erää oli kulunut alle kolme minuuttia, kun Joona Karevaara ampui yhdellä kosketuksella poikittaissyötöstä kiekon maaliin.

Savonlinnalaiset pääsivät peliin mukaan

Maalin jälkeen pelin ilme kuitenkin tasoittui, ja pässirinnat pääsivät yhä paremmin peliin mukaan. Erän puolessa välissä SaPKo sai rangaistuslaukauksen, jossa Frédéric Cloutier oli Mika Mörskyä vahvempi. Peli eteni päädystä päätyyn molempien joukkueiden saadessa maalipaikkoja. Lisämaaleja toisessa erässä ei kuitenkaan tullut.

Mestari hyytyi

Kolmas erä oli vierasjoukkueelta ennakko-odotukset huomioiden lähes pannukakku. SaPKo saikin erään salama-alun, kun Miika Roine kavensi lukemiin 1–3, kun erää oli pelattu vasta parikymmentä sekuntia. Myöhemmin Mörsky toi kotijoukkueen jo maalin päähän hallitsevasta mestarista.

Pelin alussa suvereenisti kiekkoa hallinnut KooKoo ei saanut hyökkäyksiään käynnistettyä ja parhaat maalipaikat tulivatkin kotijoukkueelle. Kouvolalaisten maalilla varmasti pelannut Cloutier pystyi kuitenkin säilyttämään johtolukemat pelin loppuun asti.

SaPKo jatkaa ensimmäisen voiton metsästystä Jukurien vieraana Kalevankankaalla perjantaina. KooKoo puolestaan isännöi samana iltana KeuPaa.