SaPKo joulun viettoon kolmen ottelun voittoputken siivittämänä

Kummankin osapuolen pelaajat saivat kyytiä kovien taklausten sävyttämässä keskiviikkoillassa.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja KooKoo ottivat yhteen joulutaukoa edeltävässä kamppailussa. Jäällä nähtiin hieman levännyt kotijoukkue ja toisen ottelunsa kahden päivään sisään pelannut vierasjoukkue. Runsaslukuinen yleisö sai lopulta todistaa pässipaitojen tiukkaa voittoa Miika Roineen ollessa illan hahmona.

SaPKo tuli otteluun isännän elkein ja otti pelivälineen haltuunsa. Väsynyt KooKoo alistui vastaanottavaksi osapuoleksi, mutta yritti horjuttaa kotijoukkueen tiivistä puolustuspeliä muilla keinoilla. Joukkue karvasi läpi ensimmäisen erän ylhäältä ja viljeli taklauksia.

Viime aikoina hurjaan vireeseen äitynyt SaPKo kuitenkin pääsi paineistuksen alta helposti pois. Joukkue sai myös luotua suoraviivaisia hyökkäyksiä vierasjoukkue KooKoota enemmän. Pässipaidat nimittäin eliminoivat KooKoon mahdolliset ylivoimahyökkäykset tiiviin keskialueensa ansiosta.

Ottelun avausmaali oli erän alun perusteella odotetusti SaPKon käsialaa. Juuso Forsström latoi maalin edustalta kiekon verkkoon ohi kanadalaisvahti Frédéric Cloutierin. Samalla Miika Roineen pisteputki sai jatkoa syöttöpisteen myötä.

KooKoo tyytyi osaansa

Kouvolalaisten toinen peli kahden päivän sisään alkoi vaatia veronsa. Joukkueen hyökkäyksiin lähtö oli hidasta ja hyökkäysalueella peliä edistävät ratkaisut puuttuivat. SaPKo puolestaan oli huomattavasti pelirohkeampi ja pyöritti useita pitkiä hyökkäyksiä KooKoon päädyssä.

SaPKon vapautuneemmasta peli-ilmeestä huolimatta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty. Toisen erän ainoiksi tilastomerkinnöksi jäivät kaksi KooKoon jäähyä, sillä aivan erän lopulla SaPKolta hylättiin hieman kyseenalaisin perustein ylivoimamaali.

Jännitysnäytelmä sävytti ottelun loppua

1500-päinen kotiyleisö sai hengittää hieman vapaammin, sillä SaPKon pelasi maltillisesti samalla jäähdyttäen peliä mielensä mukaan. Ottelun ratkaisu oli hetkellisesti ilmassa, kun kultakypärä Roine tykitti KooKoon alivoimaneliön murtaneen syötön suoraan maaliin.

SaPKon ylivoima oli muuten ottelussa tehotonta. Laukauksia sateli, mutta ne kilpistyivät usein KooKoon kärkikarvaajiin. Ottelun yksi kulmakivistä olikin tasapainoinen viisikkopelaaminen. Sillä osa-alueella sarjajohtaja joutui taipumaan savonlinnalaisille.

KooKoon varakapteeni Esa Lehikoinen toi kouvolalaiset vielä maalin päähän pelikellon näyttäessä viimeisiä minuutteja. Kavennuksen seurauksena kehkeytykin KooKoon osalta armoton painostus SaPKon puolustusalueelle.

Läpi ottelun uhrautuvaisesti pelannut SaPKon alivoima suojeli johtoaan loppuun saakka. Hurjan tuloksellisen syyskauden päättänyt Roine sai runsaasti vastuuta myös yhden miehen vajaalla. Hän lakaisikin heittäytyessään elintärkeän purkukiekon ohi KooKoon hyökkäyssiniviivan.

SaPKo lähtee joulutauolle kolmen ottelun voittoputkessa maalieron ollessa 13-3. Pässipaidat ovat siis eittämättä yksi Mestiksen kuumimmista joukkueista.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ei lähtenyt selittelemään joukkueensa vaisuutta sen suuremmin, vaan käänsi katseet kohti joulutaukoa.

− Koko syksy ollut tuon marraskuun tauon jälkeen täynnä kolmen pelin viikkoja. Yksi tehty maali on tietysti aikalailla linjassa sen kanssa, mitä olemme viime aikoina esittäneet joukkueena. Tässä on jo pidemmän aikaa ollut tiettyjä ongelmia ja tiettyjä osa-alueita, joita pitää pureutua harjoitusalilla, Mattila summasi.

− Kärjessä olemme kuitenkin syksyn jälkeen. Ja vaikka tässä köli raapii pohjaa, paljon olemme tehneet asioita hyvin.

Janne Sinkkonen päätti syyskauden helpotuksen tunteeseen ja lähetti vuolaat kehut suojattiensa suuntaan.

− Olimme viime viikolla kolme peliä reissussa ja kilometrejä tuli paljon. Äijiäkin tippui, mutta kyllä joukkueelle täytyy nostaa hattua.

− Tuossa joukkueessa on hieno pässisydän ja on aika ajoin mahtavaa seurata sitä parhaalta paikalta. Ja joku vielä maksaa minulle siitä, Sinkkonen veisteli.