Kouvolan muuri ylitsepääsemätön este SaPKolle

Kristian Järvisen ja KooKoo-puolustuksen yhteispeli toimi saumattomasti.
Kuva © Antti Varonen
Savonlinnassa nähtiin jo ennen ottelun alkua riemukas näky, sillä Talvisaloon oli ahtautunut suurin joukko ihmisiä miesmuistiin. 1371-päinen yleisö sai todistaa vauhdikasta Mestis-kiekkoa, mutta ainoa maalinteossa onnistunut joukkue oli vierasjoukkue KooKoo. Kouvolalaiset käyttivät kurinalaisen puolustuspelin lisäksi paikkansa tehokkaasti hyödykseen ja nappasivat makean vierasvoiton maalein 0-3 (0-1, 0-1, 0-1).

Ottelu oli tasakentällisin pelattaessa kokonaisuudessaan tasaista, mutta erikoistilanteissa nimekkäämpi KooKoo oli suuren harppauksen savonlinnalaisisäntiä edellä.

Valkopaitaiset vieraat tappoivat ottelun aikana neljä kaksiminuuttista päästämättä maaliakaan, mutta vastavuoroisesti se käytti kahdesta ylivoimastaan tylysti kaksi hyödykseen ja ratkaisi ottelun niiden kautta.

— Meidän vinkkelistämme oikeinkin onnistunut kiekkoilta. Tänään meillä oli peliin lähtiessä kolme kovaa haastetta: kova kotijoukkue, tauko, joka tuo aina omat haasteensa, ja tällä kaudella tuloksellisesti huono vieraspelaaminen, kertasi KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi joukkueensa lähtökohtia illan kamppailuun.

— Erikoistilanteet ovat tietenkin aina iso osa, ja tänään tapettiin alivoimat ja käytettiin ylivoimat tehokkaasti hyväksemme.

KooKoon kiekollinen pelaaminen riisui SaPKon aseista

KooKoo tuli otteluun alusta asti isännän elkein. Avauskympillä se pysyi kiinni kiekossa lähes tauotta ja tarvittaessa pelasi jopa kentän toiselta puoliskolta kiekon oman maalin taakse pitääkseen hallinnan itsellään ja hakeakseen paremman väylän kiekon ylöstuontiin.

Maalinkin se onnistui värkkäämään nopeasti, sillä aikoinaan pässipaidassakin pyörähtänyt Joona Karevaara rankaisi SaPKoa Mikko Nuutisen kaksiminuuttisen aikana, kun peliä oli pelattu hiukan alle viisi minuuttia.

Karevaara sai puolustaja Markus Västilältä siniviivalta lähteneen viistoon suunnatun syötön, eikä SaPKon maalilla torjunut Jani Kautto ehtinyt maskin takaa riittävän nopeasti poikittaisliikkeeseen, ja näin Karevaaran suoraan syötöstä lähtenyt lyöntilaukaus painui väkisin verkon perukoille. Syöttöpisteen maaliin merkkautti myös Santtu Huhtala.

Vaikka vieraat kiekollista peliä hallitsivatkin, laukoi SaPKo ensimmäisessä erässä lähes puolet enemmän kohti KooKoon maalilla pelannutta Kristian Järvistä. Laukaukset lähtivät kuitenkin lähes järjestään laukaussektorin ulkopuolelta ja Järvinen liimasi ne vaivatta.

— Tietenkin tappioon olemme pettyneitä, mutta se tapa, millä joukkue tänään voitti kaksinkamppailuita ja pärjäsi pelillisesti tuollaista joukkuetta vastaan, oli hieno, kommentoi silminnähden pettynyt SaPKo-valmentaja Janne Sinkkonen.

— Alivoimilla ja ylivoimilla hävittiin tämä ilta. Tasakentällisin oli ajoittain todella hienoa hyökkäyspään pelaamista ja saatiin luotua paikkoja. Vastustajan maalivahti oli tänään kuitenkin helvetin hyvä. Tänään toki nähtiin myös se, miksi jotkut pelaajat ovat uransa aikana pelanneet myös jotain muuta sarjaa kuin Mestistä, ja arvoa pitää antaa myös niille pelaajille, viittasi Sinkkonen ilmeisesti KooKoon liigakokemusta hankkineisiin pelaajiin.

Toisessa erässä myös SaPKo alkoi saada pelaamistaan paremmin kasaan ja KooKoo sai koko erän aikana vain kaksi laukausta maalia kohti. Maalinteossa se kuitenkin onnistui jälleen heti erän alkupuolella Niklas Huovilan istuessa rangaistujen aitiossa.

SaPKo-puolustaja Iiro Vehmanen piti tilanteessa näennäisesti KooKoon kultakypärä Jan-Mikael Juutilaisen pihdeissään, mutta tärkein eli maila jäi vapaaksi. Juutilainen pääsikin näin ohjaamaan taitavasti Jari Kauppilan kovan syötön ohi hölmistyneen maalivahti Kauton ja vei kouvolalaiset jo kahden maalin karkumatkalle.

Järvisen nolla piti

Myös SaPKolla oli erän lopussa kaksi perättäistä ylivoimaa, mutta KooKoo puolusti kurinalaisesti. Vain harvoin maalivahti Järvinen joutui torjumaan maskin takaa lähteneitä laukauksia, vaikka muun muassa Vehmanen teki maalinedustalla rajusti töitä.

— Tärkein asia tänään oli, että saimme taitavan joukkueemme pelaamaan kurinalaista puolustuspeliä. Silloin ollaan vahvoilla, kun puolustus on kunnolla maalivahdin tukena. Kurinalainen, sitoutunut ja järkevä esitys joukkueelta, kehui Juujärvi edelleen omiaan.

Kolmannessa erässä SaPKo yritti vielä nousta peliin mukaan, mutta missään vaiheessa se ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut kunnon paniikkia aikaan kouvolalaispäädyssä. Lopulta Tomi Peltonen kuittasi loppulukemat 0-3 tyhjään maaliin.

SaPKo jatkaa pelejään jo kahden päivän päästä perjantaina Turussa TUTOn vieraana. KooKoo kohtaa samaisena päivänä kotonaan Kajaanin Hokin.