KooKoo huokaisi - kylmät kävi

Teemu Suhonen naulasi SaPKon voiton jatkoajalla ohi voimattoman Janne Juvosen.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja KooKoo tarjosivat katsojille keskiviikkona kiekkoillan, jonka viihdyttävyys kasvoi loppua kohti, ja lopulta trilleri sai uskomattoman kliimaksin. Osa savonlinnalaiskatsojista oli jo marssinut hallista pois, kun SaPKo aloitti huikean loppuhetkien kirinsä, tuli nopeasti tasoihin ja voitti ottelun lopulta jatkoajan jälkeen numeroin 5-4 (0-1, 1-2, 3-1, 1-0).

Ottelu näytti jo ratkenneen, kun KooKoo johti lukemin 2-4 reilu minuutti ennen ottelun loppua. Sitten kotijoukkue SaPKo sai hyökkäyspään aloituksen, päävalmentaja Janne Sinkkonen veti maalivahti Jani Kauton pois maaliltaan ja SaPKo lähti kuromaan kahden maalin takaa-ajoasemaa kiinni.

Parrasvaloihin astuikin savolaisten kultakypärä Mikko Nuutinen, joka kavensi tulisella rannelaukauksellaan tilanteeksi 3-4 ajassa 58.57, ja sama mies oli asialla myös 22 sekuntia ennen päätössummeria. Nuutinen veivaili aikansa siniviivalla ja löysi lopulta väylän ohi KooKoon kärkiblokkaajan. Lopulta lähes kavennusmaaliin katsottuna identtinen rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille asti ja ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle.

Kun SaPKo vielä pääsi heti jatkoajan alussa ylivoimalle ja Teemu Suhonen laukoi 5-4-loppunumerot taululle Nuutisen laukauksen reboundista, olivat sarjapaikastaan taistelevan SaPKon juhlat valmiit.

− Hieman onnekas 2-3-maali SaPKolle, mutta ei lamaannuttu vaan saatiin 2-4-maali, ehkä huokaistiin sen jälkeen liikaa ja luultiin, että kaikki oli ohi ja homma paketissa. Ei saatu laukauksia blokattua ja kaikki kunnia - Nuutinen löysi väylät ja pisti kiekot sisään, kertaili KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi tapahtumia ottelun jälkeen.

KooKoolta uninen alku - SaPKolta surkeaa ylivoimaa

KooKoo tuli otteluun yllättävän passiivisesti, ja esimerkiksi hyökkäyksiin se lähti jatkuvalla syötöllä todella verkkaisesti. SaPKo kuitenkin puolusti maltillisesti eikä lähtenyt pelaamaan itseään ulos tilanteista ryntäilemällä turhaan.

Maalinteossakin se oli onnistua, mutta KooKoo-vahti Janne Juvonen venyi peräkkäin kahteen huipputorjuntaan.

− Yllätyimme hieman siitä, kuinka passiivisesti kaveri lähti pelaamaan, ja pelattiin kyllä se [ensimmäinen] kymmenen minuuttia hyvin, maltettiin ohjata ja saatiin paljon riistoja ohjauspelaamisen kautta, kommentoi Sinkkonen SaPKon lähtöä peliin.

Verkkaisesti otteluun lähtenyt KooKoo joutuikin ottamaan erän puolivaiheilla kaksi kaksiminuuttista minuutin ja 35 sekunnin sisällä ja tarjosi SaPKolle mahdollisuuden mennä ottelussa johtoon. SaPKon pitkä ylivoima oli kuitenkin sanalla sanoen luokatonta, eikä se saanut aikaan käytännössä yhtään mitään.

− Sitten tuli se viisi-kolme-ylivoima ja kaikki loppui siihen. Kaikki puhe ja liike katosi, ja valmennuksellakin alkoi mennä hermot siihen toimintaan, manaili Sinkkonen.

Erän lopussa KooKoo pääsi paremmin peliin mukaan ja Henri Tuominen päätti nopean vastahyökkäyksen laukomalla kiekon maaliin suoraan Joona Karevaaran poikittaissyötöstä vieden vieraat johtoon kaksi minuuttia ennen erätaukosummeria.

Toinen erä lähes loppuun asti KooKoon

KooKoo oli toisessa erässä pelillisesti selkeästi edellä ja oli lähellä murskata pässipaitojen haaveet pisteistä lopullisesti. Karevaara onnistui lusikoimaan kiekon verkkoon maalinedushässäkän jälkeen ja vei kouvolalaiset jo kahden maalin karkumatkalle, kun peliä oli pelattu hieman yli puolet.

SaPKon peli oli 0-2-maalin jälkeen välillä täysin sekaisin, ja KooKoo sai heti maalin jälkeen aikaan pyörityksen, jossa kiekko kävi jo maaliviivan tuntumassa.

Sen jälkeen Kautto pysäytti läpiajon, mutta lopulta hyvin pelannut maalivahtikaan ei mahtanut mitään, vaan Mikael Kuronen naulasi 0-3-numerot taululle ja maali myös hyväksyttiin lopulta videotarkastelun jälkeen.

KooKoo ei kuitenkaan päässyt tauolle kolmen maalin johtoasemassa, sillä erinomaisen ottelun pelannut Teemu Huttu toi SaPKon kahden maalin päähän ylivoimalla alle minuutti ennen erän loppua lauottuaan kiekon maalin takaa KooKoo-pelaajan kautta sisään.

− Toinen erä oli meiltä selkeästi paras ja oltiin viemässä peli paketoituna erätauolle, mutta erän lopun jäähy kostautui ja annettiin vielä kipinää kotijoukkueelle, kommentoi Juujärvi.

SaPKo tuli otteluun todenteolla mukaan, kun kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Nyt vuorostaan Ville Eskelinen laukoi maalin takaa ja kiekko pomppi Juvosen kautta maaliin.

Tuominen kuitenkin hiljensi Talvisalon illan toisellaan kolme minuuttia Eskelisen osuman jälkeen. SaPKo tuhri kaksi ylivoimamahdollisuutta kaventaa ennen lopun huikeaa kiriä.

Nuutisen lopun kaksi pikamaalia toivat kuitenkin SaPKon tasoihin, ja Suhonen räjäytti Talvisalon lehtereillä ottelua seuranneen 743-päisen yleisön suosionosoituksiin tekemällä SaPKon voittomaalin jatkoajalla Karevaaran rangaistuksen aikana.

SaPKo pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun vastaan asettuu Talvisalossa LeKi, joka on yksi SaPKon päävastustajista taistelussa karsintaviivan tuntumassa. KooKoo puolestaan jatkaa pelejään perjantaina isännöimällä Kajaanin Hokkia.