Teemu Lepaus säkenöi KeuPan kustannuksella - "Ei perkele, kyllähän se sapettaa!"

MESTIS / Raportti
Tätä kolmikkoa KeuPa ei saanut pysäytettyä.
Kuva © Antti Varonen
Lähes täysin uuteen uskoon mennyt SaPKon kakkosketju oli lauantaina KeuPaa vastaan ratkaisijan asemassa. Päätöserässä KeuPa oli jälleen kampeamassa itseään otteluun mukaan, mutta joukkue tuhri mahdollisuutensa.

Ottelun alku ei ollut KeuPa-vahti Roope Urpolahdelle mairitteleva, sillä mies torjui ensimmäisen maalia kohti tulleen laukauksen eteensä, minkä seurauksena Rasmus Hämäläinen latoi jo neljännen maalinsa pudotuspeleissä.

Peliväline oli Urpolahden takana toistamiseen muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Teemu Lepaus pääsi purjehtimaan avoimeen laukaisupaikkaan ja laittamaan ranteensa lukkoon.

− Oltiin hyvin latautuneita. Kaveri ei tänään ihan hereillä ollut kuin muissa peleissä. Siihen satsattiin ja onnistuttiin, SaPKon Pasi Räsänen totesi.

KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen ei ollut omiensa aloitukseen tyytyväinen.

− 3.33 pelattu ja 2−0, ei perkele, kyllähän se sapettaa!

Kotijoukkueen hurjan alun jälkeen erä sujui varsin varovaisissa merkeissä. Molemmat joukkueen pyrkivät ottamaan pelivälineestä kontrollia, mikä näkyi ajoittain ylivarovaisina ja haparoivina pelin avauksina.

Erän loppua kohden KeuPa tiivisti puolustussuunnan kiekotonta pelaamistaan, eikä SaPKo ei päässyt rynnimään vapaasti hyökkäyssiniviivan yli. Keuruulaiset myös ylimiehittivät laitaväännöt hyökkäysalueella päästäkseen pelivälineeseen.

SaPKo laittoi jalkaa kaasulle

Toisessa erässä SaPKo oli niskan päällä ja väläytteli ottelusarjan avauskohtaamisen kaltaista hallintaa. Joukkue laukoi erässä peräti 21 kertaa KeuPan laukoessa ainoastaan kahdeksan kertaa.

− Toisessa erässä oli ne maalipaikat, joista oltaisiin pystytty ratkomaan, mutta ei vain pompi sisään, Räsänen manasi.

KeuPan aseet SaPKon kokonaisvaltaisen paketin purkamiseen olivat vähissä, mutta joukkue oli kiekolla aiempaa huolellisempi. Syöttöväylät keskialueella olivat kuitenkin jatkuvasti tukossa, joten organisoidut hyökkäykset kuihtuivat heti alkuunsa.

SaPKo oli päässyt irti avauserän varovaisuudestaan ja käytti pelinopeuttaan hyväksi. Joukkue eteni hyökkäysalueelle kaikkia syöttösuuntia käyttäen ja loi paikkansa ykkössektorilta vahvan päätypelaamisen seurauksena.

Erityisesti lähes täysin uuteen uskoon mennyt Teemu Lepauksen johtama kakkosketju oli jatkuvasti keuruulaisten riesana. KeuPan maalipaikat puolestaan jäivät erässä vain yhteen: Joonas Niemelä ei yllättänyt laukauksellaan kuitenkaan Ahoa.

Päätöserä kruunasi lauantain

Päätöserässä KeuPa nousi maalin päähän kenties yhdellä kauden kummallisimmalla maalilla. SaPKo-vahti Aho torjui Konsta Mesikämmenen laukauksen keskiviivalta, mutta torjunnan jälkeen kiekko kimposi ylärimaan ja siitä suoraan Aaro Vidgrenin lapaan.

Kotijoukkue kuitenkin kuittasi eriskummallisen 1−2-takaiskumaalin heti seuraavassa vaihdossa Oskari Siikin maalilla. Toisessa erässä pukusuojan puolelle paikattavaksi lähtenyt ja päätöserään kokosuoja päässään palannut Panu Hyyppä toi keuruulaiset jälleen iskuetäisyydelle.

− Lähdettiin kolmanteen erään pienellä virtapiikillä, ja nyt saatiin se maali. Sitten seuraava vaihto ja kolahti omiin. Sitten taas tultiin kolmeen-kahteen, Heiskanen kertasi.

KeuPan orastanut kirivaihde tyssäsi kuin seinään ajassa 54.07, sillä joukkue kärsi samaan aikaan kaksi kriittistä takaiskua. SaPKon kirkkaimpana tähtenä loistanut Lepaus viimeisteli 4−2-maalin ja samalla ottelun loppulukemat.

− Koko ajan ollaan lähellä, mutta kun se ei riitä, se ei vain riitä, KeuPa-päävalmentaja jatkoi.

Ongelmat seurasivat toisiaan, kun KeuPa joutui maalin jälkeen vielä viiden minuutin alivoimalle. Lepauksen osumaa edeltäneessä tilanteessa KeuPa-hyökkääjä Vidgren jysäytti täydessä vauhdissa hyökkäysalueelle kiekkoa tuonutta Arttu Pelliä selkään pelirangaistuksen arvoisesti. 

Kotijoukkue ei lähtenyt enää ylivoimalla hurjastelemaan vaan vei ottelun päätökseen kiekottelemalla rauhalliseen tahtiin.

− Kolme minuuttia taisivat pitää kiekkoa ja kuluttivat aikaa, Räsänen kehui.

Voitollaan SaPKo eteni ottelusarjassa 3−0-johtoon. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina Keuruulla.

− Maanantain kyllä sellainen lataus meidän porukalta, että siitä se voitto tulee. Se tulee ihan varmasti, Heiskanen vakuutti.

− Ei tässä auta kuin uskoa, mennä ja tehdä hommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle