SaPKo ja KeuPa lämmittelivät välejään - Tanuksen maaliennätys sähköisti tunnelman

MESTIS / Raportti
SaPKo vei lauantain kuuman kamppailun.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja KeuPa pelasivat lauantaina rangaistuksien sävyttämän pudotuspelien esiottelun. Pässipaidat kyydittivät keuruulaisia päätöserässä ja kaunistelivat seuran piste-ennätystä. Illan suurimmaksi hahmoksi nousi Jonatan Tanus, joka pisti maaliennätyksen uusille lukemille.

Lauantai-illan ottelu SaPKon ja KeuPan välillä tarjosi kotiyleisölle viihdettä koko rahan edestä. SaPKo päätti runkosarjan KeuPan kustannuksella kuuden maalin ja Jonatan Tanuksen uuden maaliennätyksen muodossa.

KeuPa sai etsikkoaikansa heti ottelun alussa, kun se pääsi neljän minuutin ylivoimalle. Kotijoukkue puolusti alivoimaisena tiiviisti eikä päästänyt KeuPaa laadukkaille maalipaikoille. Vasta jäähyn umpeudutta Patrik Forsbergille avautui ykkössektorin laukaisupaikka.

− Ei pystytty kiekolla oikein tekemään mitään. Pari pullamaalia saatiin siinä, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen totesi.

Joukkueiden avausmaalit jäivät taatusti kaivelemaan niin Juhana Ahoa kuin Petri Pitkästäkin. KeuPan 1−0-johtoon vei Joose Antonen, jonka roikkukiekko ohitti SaPKo-vahti Ahon varsin helposti.

Kauaa ei tarvinnut odotella, kun myös toisessa päässä alkoi tapahtua. Tällä kertaa epäonnea sai osakseen Petri Pitkänen, joka päästi ohitseen Joona Monton jäätä pitkin lähteneen suupaisun.

Jonatan Tanus alusti kotijoukkueen tasoitusmaalin, mutta hyökkääjä kirjoitti historiaa Mestiksen uuden maaliennätyksen muodossa vain puoli minuuttia myöhemmin.

2−1-maalin myötä saavutettu ennätys maistui niin Tanukselle, kotiyleisölle kuin koko joukkueellekin, joka ryntäsi jäälle onnittelemaan uutta maalinennätyksen haltijaa.

Tanus säkenöi - KeuPalla läikkyi yli

Rangaistukset tulivat mukaan toisessa erässä ja luonnollisesti rikkoivat joukkueiden kiekollista pelaamista. SaPKolle vihellettiin neljä kaksiminuuttista sekä KeuPalle viiden kaksiminuuttisen lisäksi myös pelirangaistus.

− Ehkä meni eilinen lataus vähän yli, purkautui sitten tällaisena pelinä, Heiskanen mietti.

Alivoimalle heti erän alkuun joutunut KeuPa punnersi itsensä kuitenkin tasoihin. Jesse Pelamo käytti SaPKo-puolustuksen merkkausvirheen hyväkseen ja ohjasi maalin edestä 2−2-tasoituksen.

Ottelussa valokeilassa ollut Tanus teki kauden 40. maalinsa Joonas Niemelän pelirangaistusta seuranneella ylivoimalla ja siirsi ennätyksen kokonaan uusille kymmenluvuille.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun päätöserässä, kun Mikko Lahtela ja Rasmus Hämäläinen ohittivat tulisilla laukauksillaan KeuPa-vahti Pitkäsen. Keuruulaisten pelikuria koeteltiin myös päätöserässä ja joukkueelle vihellettiin rangaistuksia vielä 16 minuutin edestä.

Teemu Lepaus keräsi illan neljännen syöttöpisteensä, kun Hämäläinen viimeisteli illan loppulukemiksi 6−2. Tanuksen ohella hurjaa kautta pelaava Lepaus takoi runkosarjassa lopulta 62 pistettä.

− Paljon hyvää tuossa, ja ennen kaikkea kolme pistettä lämmittävät. Saatiin vielä kaunisteltua SaPKon piste-ennätystä, Pasi Räsänen sanoi tyytyväisenä.

"Uusi sivu kääntyy"

Ottelun päätteeksi SaPKo vastaanotti kapteeni Juuso Forsströmin johdolla runkosarjan voittajan pokaalin. Joukkue keräsi ennätyksellisessä runkosarjassa yhteensä 108 pistettä, ero toiseksi tulleeseen TUTOon venyi lopulta 16 pisteeseen.

− 50 peliä pelattu runkosarjaa ja ollaan piikkipaikalla. Joukkue on tehnyt äärimmäisen kovan työn, Räsänen onnitteli suojattejaan.

Keuruulaisten neljän maalin tappio ja Jokipoikien voitto Espoo Unitedista varmistivat sen, että SaPKo ja KeuPa ottavat viime kevään tapaan puolivälierissä yhteen.

Päävalmentajat suuntasivat katseensa maltillisesti kohti keskinäisiä pudotuspelikamppailuja.

− Niin kuin Mikko sanoi, tästä alkaa uusi sivu. Se on käännetty nyt, Räsänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle