SaPKo etevämpi tiukassa taistossa

MESTIS / Raportti
Joonas Toivonen kiskaisi ottelun voittomaalin.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Kiekko-Vantaa tarjosivat viihdyttävän ja tasaisen kamppailun itsenäisen Suomen merkkipäivänä. Kotijoukkue SaPKo osoittautui lopulta piirun verran etevämmäksi maalipaikkojen realisoinnissa ja kolme pistettä jäivät Savonlinnaan.

− Olen ylpeä joukkueesta. Kolmas peli tälle viikolle. Hieno taistelu. Tuomaritoiminta oli kyseenalaista. Meiltä loukkaantuu pelaajia kyseenalaisissa tilanteissa, mutta jäähyjä ei vihelletty. Toivottavasti otteluvalvoja vie viestin perille, tuumaili Kiekko-Vantaan käskijä Jami Kauppi.

Ottelu oli koko kuusikymmenminuuttisen ajan tasaista vääntöä, jossa ei hienouksia haettu. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti maalinedustoille ja kahnauksia syntyikin vähän väliä. Korkeasta maalimäärästä huolimatta maalivahdit Petteri Similä ja Jani Kautto pelasivat hyvin. 

Ottelussa valtava määrä jäähyjä

Molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä ahkerasti, ja rikkeet koituivatkin lopulta ottelun ratkaisuksi SaPKon iskettyä ottelun kaksi viimeistä maalia ylivoimalla. Otteun sankariksi nousi kotijoukkueen Joonas Toivanen, joka viimeisteli 3-2-voittomaalin toisen erän lopulla. 

Erityisesti ottelun päätöserässä jaettiin paljon rangaistuksia ja tunteet kävivät aika-ajoin varsin lämpiminä. Muutamia nahisteluparejakin syntyi, mutta suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Ainoastaan Iiro Sulin ja Micke-Max Åsten joutuivat jäähylle pienen välienselvittelyn jälkeen. 

− Annoimme joukkueelle vastuun tästä päivästä. Muutama harmittava tappio alla, joten halusimme kokeilla jotain uutta. Pojat pitivät keskenään palaveria ennen ottelua. Pystyimme keskittymään koko ottelun ajan ja saimme voiton kotiin. Tuomaritoiminnan osalta komppaan kollegaa, virkkoi SaPKon apuvalmentaja Sampsa Jakonen.

Tuomarikaksikolla olikin lauantaina pilli herkässä, ja taas toisaalta muutamissa selvissä tilanteissa pilli pysyi kaukana huulilta.

Joukkueet siirtyvät itsenäisyyspäivän viettoon asetelmassa, jossa SaPKo on sarjassa sijalla kahdeksan ja Kiekko-Vantaa pari pykälää ylempänä kuudentena.  

Molemmat joukkueet jatkavat urakkaansa ensi keskiviikkona. Kiekko-Vantaa isännöi Peliittoja ja SaPKo matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle