Kiekko-Vantaa ei yltänyt maalivahtinsa tasolle

MESTIS / Raportti
Noora Räty oli tappiosta huolimatta illan ykkösnimi 41 torjunnallaan.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja Kiekko-Vantaan päinvastaiset kuntokäyrät saivat jatkoa. Pässipaidat voittivat neljännen kerran peräkkäin ja pysyivät iskuetäisyydellä kuudennesta sijasta. Vantaalaisten synkkä vuoden alku sai puolestaan jatkoa, kun Noora Rädystäkään ei ollut lohipaitojen pelastajaksi.

K-Vantaan viime joulukuusta alkanut syöksykierre on aiheuttanut joukkueen itseluottamukseen ison loven. Joukkue oli heti pelin alkuminuuteista lähtien ottavana osapuolena SaPKon vyörytyksen edessä.

Savonlinnalaiset pyrkivät ratkaisuihin suoraviivaisesti sekä paineistivat puolustusasemassa ollessaan. Ottelun avausmaali näkikin päivänvalon SaPKon vahvan avauserän puolivälissä, kun Joni Suutari ohjasi ensimmäisen maalinsa pässipaidassa näyttävän tuuletuksen kera.

Lohipaidoille avautui muutamia hajanaisia maalipaikkoja, mutta SaPKon puolustus piti joukkueen hyökkääjät poissa Petteri Similän maalin läheisyydestä. Ylivoimakaan ei tuottanut haluttua tulosta, sillä SaPKo peitti syöttö- ja laukaisusuunnat.

Vieraat rimpuilivat peliin mukaan

Aktiivisuus kuvasi SaPKon peliä myös toisessa erässä, mutta tällä kertaa vantaalaiset pääsivät liikkumaan paineen alta huomattavasti nopeammin. Osaltaan myös isäntien huolimattomuus avasi K-Vantaalle hyökkäyssuuntia.

Ottelun syke tasoittui sittemmin ja joukkueet keskittyivät enemmän avauspelaamiseen. K-Vantaa kuitenkin vastasi erän ainoasta maalista, kun Niko Peltola nousi puolustajan tontilta terävän vastahyökkäyksen kärjeksi. 

Kiekkosade kohti rauhallisesti torjunutta Rätyä ei tauonnut, vaan kahden erän jälkeen kirjattuna oli jo 24 torjuntaa.

Tasoero hiipi esiin

Turhautuneisuus paistoi vantaalaisten kasvoilta, kun Juuso Forsström veivasi Mikko Nuutisen syötöstä kotijoukkueen maalin edestä 2-1-johtoon. SaPKo otti lopullisesti kuskin paikan lohipaitojen virheiden avustamana. 

− Kyllä SaPKo antoi meille mahdollisuuden taistella pisteistä. Hirmuiset riski silti otetaan, vaikka peli on vielä omissa käsissä, totesi K-Vantaan Jami Kauppi.

− Ei tässä auta muu kuin mennä kotiin häpeämään. Meillähän on meneillään kolmen joukkueen sarja ja taistelemme siitä pudotuspelipaikasta loppuun asti.

Pässipaidat olivat lopulta joka osa-alueella askeleen vierailijoita edellä. Lopullisen sysäyksen K-Vantaan tuskalle antoi Paavo Ylipaino, jonka ohjaukseksi tarkoitettu veto upposi ruuhkan keskeltä verkkoon. 

− Vähän sellaista puolivillaista tekemistä, mutta neljäs voitto putkeen ja voitto joka tapauksessa. Hyvä näin, nyt huilataan kolme päivää ja harjoitellaan ensi viikolla, Janne Sinkkonen kertaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle