K-Vantaan ryöstöretki onnistui takaiskusta huolimatta - "Alkaa olla joka joukkueella Tappara-sumppu"

MESTIS / Raportti
Aaro Peltonen torjui itsensä ottelun tähdistöön.
Kuva © Antti Varonen
K-Vantaa liittyi keskiviikkona harvalukuiseen joukkoon, kun joukkue haki kaksi pistettä Talvisalosta. Lohipaidat ovat vasta neljäs joukkue, joka on onnistunut voittamaan SaPKon vieraskaukalossa. Täysi pistepottikin oli ulottuvilla, kunnes valokeilaan astui Jonatan Tanus.

Avauserässä molempien joukkueiden aukoton viisikkopelaaminen keski- ja puolustusalueella takasi sen, että maalipaikoille pääsy ei käynyt luonnostaan. Laadukkaat maalipaikat tasaviisikoin olivatkin joukkueilla vähissä.

− Alkaa olla joka joukkueella Tappara-sumppu. Yritetään saada se auki, kyllä siihenkin keinoja löytyy, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kommentoi ottelun päätyttyä.

Tulostaululle 1−0-johtolukemat sai aikaan K-Vantaa. Joukkueen kokoonpanoon palannut Julius Rantaeskola ohitti Juhana Ahon etukulmasta vantaalaisten ensimmäisellä ylivoimatilaisuudella.

Avauserän loppua kohden pelin painopiste kallistui vantaalaisten puolustusalueelle, mutta vantaalaiset minimoivat vaaralliset tilanteet Aaro Peltosen maalin läheisyydessä. Peltonen joutui kuitenkin venymään erän viimeisellä minuutilla kahdesti peräjälkeen.

K-Vantaa lähti ensimmäiselle erätauolle maalin johdossa, vaikka vantaalaiset eivät kirjauttaneet avauserässä ainoatakaan laukausta ykkössektorilta kohti maalia.

− Ei ollut jalka siinä kuosissa, miten sen pitäisi täällä olla. Oltiin kyllä ottava osapuoli ensimmäisessä erässä, Simo Mälkiä sanoi.

Rangaistukset olivat värittämässä runsain määrin keskiviikkoillan kamppailua, sillä ottelussa jaettiin yhteensä yhdeksän kaksiminuuttista. Vantaalaisluotsi Mälkiä kritisoikin illan tuomaritoimintaa.

− Tänään raitapaidat sekoitti aika paljon pelaamista. Oli puolin ja toisin sellaisia jäähyjä, mitä olisi voinut jättää viheltämättä. Mailalla saa hakata, mutta sitten taas kontaktitilanteista tulee heppoisia jäähyjä.

− SaPKolla on tosi hyvä ylivoima, ja hirveästi saivat myöskin maalipaikkoja. Aaro [Peltonen] oli hyvä maalissa, Mälkiä jatkoi.

Peltonen koppasi ottelussa 37 torjuntaa ja oli yksi voiton arkkitehdeistä. Mies piti kotijoukkuetta otteessaan aina ottelun puoleen väliin saakka, kunnes Toni Henttonen laukoi ylivoimalla 1−1-tasoituksen Matias Pullin terävästä syötöstä.

K-Vantaa toteutti pelisuunnitelmansa

Vantaalaiset olivat 60-minuuttisen aikana erittäin tehokkaita harvalukuisissa maalipaikoissaan. Joukkue meni 2−1-johtoon päätöserän alussa, kun Teemu Mielonen survoi pelivälineen verkkoon maalin edestä.

Johtomaalin jälkeen vantaalaiset pyrkivät tukkimaan keskialuetta niin paljon kuin mahdollista. Pässipaidat kirjasivat erässä kuusi laukausta ykkössektorilta, mutta yrityksistä ei ollut yllättämään Peltosta.

− Tätähän tämä kevät on. Pitää yrittää murtaa tuota keskialueen helvetinmoista träppiä. Siinä pitää vain keksiä keinot, Räsänen totesi.

− Maalipaikkoja oli ihan riittävä määrä ottelun tappamiseen. Tänään vastustajan maalivahti oli erittäin hyvä.

Kotijoukkue otti aikalisän jälkeen kuudennen kenttäpelaajan jäälle ajassa 58.21. Uhkapeli tuotti tulosta, sillä Teemu Lepaus pelasi aloitusvoiton jälkeen kiekon Jonatan Tanukselle, joka tykitti kauden 36:nnen maalinsa ja hiipi yhä lähemmäksi Mestiksen maaliennätystä.

Jatkoajalla K-Vantaa oli paikoissaan varsinaisen peliajan tapaan SaPKoa terävämpi. Joel Lehtinen ei onnistunut läpiajostaan, mutta hetkeä myöhemmin Toni Leinonen ratkaisi tarkalla laukauksella lisäpisteen kohtalon. 

− Jatkoaika meni meiltä vähän jankkaamiseksi. Ei päästy kiekolle. Ensimmäinen aloitus on siinä erittäin tärkeä: voitat kiekon ja pysyt kiekossa, Räsänen analysoi.

K-Vantaa varmisti 3−2-jatkoaikavoitollaan runkosarjassa kolmannen sijan ennen Hermestä.

− Kyllä me siinä välillä lirissä oltiin, mutta taisteltiin ja selvittiin, Mälkiä sanoi.

− Taidettiin kolmas sija klaarata runkosarjassa. Se on hieno asia Vantaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle