JYP-Akatemia kellisti haluttoman SaPKon

MESTIS / Raportti
SaPKo oli suurimman osan ottelusta vastaanottavana osapuolena.
Kuva © Antti Varonen
Mestis-kauden jälkimmäinen puolisko alkoi SaPKon ja JYP-Akatemian osalta Talvisalon jäähallissa. Jyväskyläläiset hallitsivat pelin kulkua terävän liikkeensä ja viimeistelynsä ansiosta. SaPKon kadonnut asenne löytyi vasta viimeisillä minuuteilla.

Uuden vuoden avaus SaPKon ja JYP-Akatemian välillä käynnistyi pelin painopisteen ollessa Sveitsistä palanneen Dennis Saikkosen vartioimalla maalilla. Akatemia nimittäin kulutti neljän minuutin aikana jäähypenkkiä kolmesti. 

SaPKon runsas kuuden minuutin ylivoima-aika ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Toipilaina olevien Miika Roineen ja Mikko Nuutisen poissaolot näkyivät selvästi. Ylivoima oli lähinnä vastuun siirtelyä ja laukaukset eivät vastanneet vaatimustasoa.

Kotijoukkueen tuskaillessa ylivoimavirtuoosien puuttumisen kanssa, Akatemia käynnisteli omaa peliään tunnustellen huolimattomasta alusta johtuen. Lopulta pitkäksi edenneen painostusjakson jälkeen kiekko löytyi komean kuvion päätteeksi Petteri Similän takaa.

SaPKon haluttomuus korostui

Vierasjoukkue Akatemia otti ottelun vanhetessa keskialueen haltuunsa ja pääsi näin SaPKoa nopeammin organisoituihin hyökkäyksiin. SaPKon vaisu ja jopa hieman välinpitämätön ilme kostautui kolmella peräkkäisellä jäähyllä.

Akatemia kasvatti johtoaan kolmeen maaliin halliten ottelua kentän jokaisella osa-alueella. Jyväskyläläiset olivat pelin keskiössä ja kurittivat pässipaitoja mielensä mukaan.

Joukkueiden välinen ero ilmeni myös Akatemian paremman viimeistelyn ja ylipäätänsä parempien laukaisupaikkojen myötä. Läpi ottelun vierasjoukkueen parhaimmistoon kuulunut Joose Antonen saalisti toisessa erässä kolme syöttöpistettä.

Kaksijakoisuus väritti kolmatta erää

Jyväskyläläiset karvasivat heti kiekon tiputtua jäähän SaPKon alakertaa aggressiivisesti. Kotijoukkue ei yllätettynä päässyt omalta alueeltaan millään pois, koska syöttöketjut katkesivat aina Akatemian pelaajaan. 

Kaksi puoleen minuuttiin syntynyttä salamamaalia riitti Similälle ja tolppien väliin luisteli vaimeiden aplodien saattelemana Antti Leskinen. Ottelun kääntyessä loppusuoralle Leskinen ei kuitenkaan ollut työllistetty.

Ruma lukema tulostaululla pakotti SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkosen turvautumaan aikalisään. Sinkkonen painotti ylpeyttä ja valoi alakuloiseen kotijoukkueeseen rahtusen verran uskoa.

Ottelun loppu olikin täysin savonlinnalaisten hallussa. SaPKo oli ensimmäisenä kiekossa kiinni ja silminnähden piristyneet pelaajat käynnistivät kotiyleisön iloksi raivokkaan loppukirin.

Pitkin ottelua itsevarmasti ja tasapainoisesti pelannut Kai Lehtinen johdatti eturintamassa SaPKon kahden kahden maalin päähän. Illan komeimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin Juuso Forsström, joka nousi laidalta röyhkeästi maalille nostaen kiekon rystypuolelta ylänurkkaan.

Valmentajat tyynenä pelin päätyttyä

− Tässä on ollut välissä taukoa ja ei aina ole helppoa lähteä näihin peleihin liikenteeseen. Kaikki kuitenkin pyrimme tekemään, mitä otteluun valmistautumisessa vain voi tehdä. Muun muassa saamaan pelaajille oikea vireystila tuohon pelin alkuun, Akatemian Jukka Ahvenjärvi kertasi.

− Kyllä me tänään lähdimme puolustamaan huolella ja ylipäätänsä saamaan puolustamisen kautta maalipaikat. Kuitenkin kovassa lennossa ollut vastustaja vastassa. Numerot tietysti osoittavat, että pystyimme siihen.

Sinkkonen oli puolestaan mietteliäs, mutta näki joukkueensa pelistä selkeät ongelmakohdat.

− Yksi isoista teemoista ennen ottelua oli pelinopeus ja myös se, että pystyisimme vastaamaan kaverin paineistamiseen. Jollain tavalla siinä ensimmäisessä vaihdossa olimme ihan lirissä, mutta sen jälkeen saimme ylivoimaa. Siinä oli hyvä aihio, mutta tulosta ei tullut.

− Toiseen erään pari lepsua jäähyä ja toinen maali vielä epäonnekkaasta pompusta, niin tilanne sitä kautta oli aika synkkä. Kolmantessa erässä puhuimme ylpeydestä ja siitä joukkueelle kiitos, että tulivat vielä rinnalle kolkuttelemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle