Jukurit tyly vieras Savonlinnassa

MESTIS / Raportti
Tällä tapaa syntyi 2-0-osuma Guttigin lavasta.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden ja SaPKon välinen revanssiviikonlopun avauskamppailu oli lukemiltaan tasainen, vaikka vierasjoukkue peliä pääosin hallitsikin. Ratkaisun avaimet piilivät erikoistilanteissa, sillä Jukurit iski ottelussa kaksi ylivoimamaalia ja nappasi täyden pistepotin 0-3-numeroin.

Kahden ottelun tappioputkessa SaPKoa vastaan revanssiviikonloppuun lähtenyt Mikkelin Jukurit tuli ottelun avauserään hyvällä latauksella ja oli niskan päällä.

Jukureiden vahva paineistus tuotti vaikeuksia savonlinnalaispuolustukselle ja peli pyöri pitkälti Petteri Similän vartioiman maalin ympärillä. Anthony Guttigin johtama kakkosketju sai kiekon kertaalleen maaliinkin, mutta tuomari oli ehtinyt katkaista pelin jo ennen maalin syntyä.

Aiemmissa otteluissa Jukureiden ongelmana ollut puolustuspelaaminen oli SaPKoa vastaan hyvää ja kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä maalin läheisyyteen yrittämään maalintekoa. Jukuripuolustajat liikuttelivat kiekkoa omalla alueellaan rauhassa ja ohjasivat savonlinnalaishyökkääjät kerta toisensa jälkeen laitojen läheisyyteen.

Savonlinnalaisten erän paras paikka siunaantui Mikko Nuutiselle, jonka terävä rannelaukaus b-pisteen kaarelta kilahti tolppaan. Jukureiden laukauksista puuttui maski lähes kokonaan, joten Similä sai ottaa helppoja torjuntoja.

Jukureiden yritys palkittiin

Toinen erä alkoi Jukureiden kannalta heikosti, sillä Oula Palve ja Nestori Lähde passitettiin jäähypenkille. Savonlinnalaisten ylivoima oli kuitenkin läpi ottelun tiukasti puolustaneen vieraan edessä hampaatonta, eikä Jukureilla ollut suuria vaikeuksia selvittää illan alivoimiaan.

Erän puolivälin tienoilla Jukureiden hallinta palkittiin, kun Roope Hämäläinen vapautti Nestori Lähteen läpiajoon. Lähde ei mahdollisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan upotti Similän suojusten kautta 0−1-osuman.

Vain hetki ehti kulumaan johtomaalista ja Jukureille tarjoutui mahdollisuus lisätä johtoaan, kun SaPKo sortui jäähyilemään. Kahden miehen ylivoimalla peli pyöri näyttävästi hyökkäysalueella ja juuri kun SaPKo ehti saamaan neljännen kenttäpelaajan jäälle lisäsi Guttig Riku Pitkäsen loistosyötöstä johdon jo 0−2:een.

Erän loppupuolella SaPKo pääsi vielä kertaalleen koittamaan kavennusosuman tekemistä ylivoimalla, mutta ei siinä onnistunut, joten erätauolle lähdettiin vierasjohdossa.

Varmistellen voittoon

Kolmas erä ei enää suuria hienouksia tarjonnut. Jukurit jatkoi puolustamistaan ja keskittyi lähinnä roiskimaan kiekkoa vain pois omalta alueelta.

SaPKolla oli kuitenkin myös omat mahdollisuutensa tulla voittotaisteluun mukaan kymmenisen minuuttia ennen erän päätöstä. Miika Roine pääsi kokeilemaan kahdesti aivan vapaasti maalinedustalta Quemenerin virettä ja sai todeta ranskalaisvahdin molemmissa tilanteissa paremmakseen.

Jukureiden tehokkaasti toiminut ylivoimapeli jauhoi ottelulle lopullisen niitin pari minuuttia ennen loppusummeria. Palveen poikittaissyöttö löysi syöttörallin päätteeksi Jarno Pavenin, jonka napakka lyöntilaukaus painui ohi voimattoman Similän.

Revanssiviikonlopun toinen osa pelataan lauantaina Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle