Voitontahto neljä - tyytyväisyys yksi

SaPKo pelasi erittäin keskittyneesti ja jätti turhat hienostelut muille.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Jokipojat tarjosivat lauantaina Savonlinnassa 868-päiselle katsomolle vauhdikkaan kiekkopelin, joka kuitenkin ratkesi pelin viihdyttävyyden kannalta turhan aikaisin. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan mukavasti maalipaikkoja, mutta karsintapeikon eksytystä yrittävän SaPKon voitonnälkä oli täysin toisella tasolla joensuulaisiin nähden. Loppunumerot kirjattiin SaPKolle luvuin 4-1 (2-0, 2-0, 0-1).

Ottelun suurin ratkaisu ja käännekohta nähtiin ensimmäisen erän viimeisellä viisiminuuttisella, kun myös Joensuussa vahvasti ottelun aloittanut SaPKo löysi perjantain ottelusta poiketen otteisiinsa myös tehoja.

Niklas Huovila ja Teemu Huttu nakuttivat puolessatoista minuutissa savonlinnalaiset kahden maalin johtoon. Niskalenkki ärjypaidoista oli tosiasia. Hutun osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

− Kahden erän jälkeen maalipaikat olivat tasan, mutta ehkä se nälkä oli tänään meillä hieman kovempi ja se näkyi sitten taululla, kertoi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen revanssitaiston tauottua.

− Pelasimme varmaan ei nyt tämän kauden parasta kiekkoa, mutta parhaan 60-minuuttisen. Pakka pysyi hyvin kasassa.

Vain maalit lasketaan

Avauserässä peli oli ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana lievästi SaPKon hallussa, mutta vasta erän jälkimmäisellä puoliskolla se otti homman täydellisesti käsiinsä ja iski kiekon kahdesti koko illan hieman erikoisia liikkeitä maalillaan esittäneen Daniel Spencen taakse.

Ensin Huovila iski kiekon maalin edustalta Spencen ohi suoraan Pekka Niemimaan näppärästä rystysyötöstä kellojen pysähtyessä aikaan tasan 15 minuuttia.

Vain hetkeä myöhemmin Huttu lisäsi isäntien johdoksi kaksi maalia. Nämä olivat myös lukemat ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Myös Jokipojat sai luotua ensimmäisessä erässä jonkin verran tekopaikkoja, mutta SaPKon Jani Kautto oli itse varmuus pysäyttäen maalillaan 13 laukausta Spencen ehdittyä vain kuudesti savonlinnalaislaukausten tielle.

− Ei me kuitenkaan huonoa peliä pelattu. Ehkä siinä tuli juuri se ero, että toinen taistelee "elämästään" ja toisella joukkueella on suhteellisen hyvä jakso alla ja sitä kautta pikkuisen tyytyväinen olo, kommentoi puolestaan vierasjoukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski.

− Kotijoukkue oli sitä kautta jokaisella osa-alueella hivenen meitä parempi. Maalipaikkoja luotiin molemmat joukkueet – SaPKo oli tehokkaampi niissä. Molemmat puolustivat sitkeästi, mutta SaPKo iski meidän puolustusalueen pelistä kolme maalia.

Peli paketissa jo ennen päätöserää

Toisessa erässä Jokipojat kesti kaksi savonlinnalaisten ylivoimaa, vaikka 0+0-tehoista huolimatta erittäin pirteästi esiintynyt Mikko Nuutinen petasi avopaikan sekä Pekka Niemimaalle että Joonas Toivaselle. Nopeasti ylivoimien jälkeen ex-jokipoika Miikael Arkimo rokotti entistä seuraansa ja vei SaPKon jo 3-0-johtoon.

Arkimon osuman jälkeen oli puolestaan Jokipoikien vuoro pelata ylivoimaa. Lukuisten tekopaikkojen jälkeen Mikael Ruohomaa kolistelikin maalikehikoita, mutta Kauton maali pysyi kuin pysyikin puhtaana.

Revanssiviikonlopun ensimmäisessä Joensuussa pelatussa ottelussa 2+1-tehot summannut Juuso Kaijomaa pysähtyi läpiajossaan Kauttoon. Kun Eetu-Ville Arkiomaa iski vielä minuutti ennen erän loppua numerot 4-0:aan ylivoimalla, oli peli kahden erän jälkeen käytännössä taputeltu.

Kolmannessa erässä joukkueiden välillä oleva kipinä purkautui pieninä kahakoina ja nahisteluina maalin edessä, mutta 14 rangaistusminuutista huolimatta ei kentällä mitään koiruuksia nähty.

Jokipojat onnistui lopulta hieman himmentämään SaPKon iltaa, kun "merkityksettömien maalien" tekijöinä viime peleissä kunnostautunut Ruohomaan ketju vahvistettuna Jakub Sramekilla puhkaisi Kauton nollan 29 sekuntia ennen päätössummeria.

SaPKo jatkaa pelejään kahdella kotiottelulla, kun ensin se saa ensi viikon keskiviikkona Talvisalossa vastaansa Kouvolan KooKoon ja lauantaina illan kierroksella peräti numeroin 1-10 TUTOlle hävinneen Lempäälän Kisan. Jokipojat saa huilata lähes viikon ja kohtaa ensi viikon perjantaina LeKin Lempäälässä ja TUTOn lauantaina Turussa.