SaPKon nelosketju liekehti kolmen pisteen arvoisesti

MESTIS / Raportti
Kotijoukkueen nelosketju oli pelipäällä.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo nappasi lauantai-iltana Jokipojista makean päänahan 6-3-lukemin. Ottelun ratkaisu tuli yllättävältä taholta, kun pässipaitojen nelosketju Joonas Hyttisen johdolla heilutti maaliverkkoja peräti neljä kertaa.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, kun vierailijajoukkueen Jesse Paukku vapautti Samu Pitkäsen maalintekoon. Nokikkain Aleksandar Georgijevin kanssa ollut Pitkänen ei erehtynyt vaan laukoi kiekon varmasti ohi venäläisvahdin.

Jokipoikien jatkunut vahva ote pakotti SaPKon Pasi Räsäsen aikalisään käytännössä seuraavassa vaihdossa. Herätyskeino toimi, sillä kotijoukkue pääsi pian pelin vaatimalle tasolle.

Avauserän loppupuolisko olikin SaPKon show'ta, kun Teemu Lepaus, Otto Nieminen ja Rasmus Hämäläinen löysivät vuorollaan Jokipojat-vahti Mikael Edelmannista maaliin mentävän aukon. 

− SaPKo ansaitsi tänään pisteet. Kolme virhettä ja kolme maalia, loppu on historiaa, Jokipoikien Ari Aaltonen sanoi ytimekkäästi.

Kiekot maalivahtien painajaisena

Maalintekotahti ei toisessa erässä hiljentynyt, sillä SaPKo paineli Lepauksen illan toisella osumalla 4-1-johtoon ajassa 22.32. Joensuulaiset eivät revenneestä erosta hätkähtäneet, kun Ville Halonen toi reilu minuuttia myöhemmin Georgijevin pienoisella avustuksella vieraat kahden maalin päähän.

Aiempien kohtaamisten tavoin tunnetta ei puuttunut lauantainakaan. Rasmus Hämäläinen ja Jesse Jormanainen äityivät nyrkkitappeluun, jossa osansa sai myös ottelun toinen päätuomari Ari Kovanen.

Päätöserään lisää jännitettävää toi vielä Juuso Kaijomaa, joka tälläsi irtokiekon verkon perukoille kaventaen tilanteen enää 4-3:een.

Kahden erän jälkeiset tilastot eivät kumpaakaan veräjänvartijaa mairitelleet: Georgijev venyi vain kymmenen kertaa kiekon tielle, Edelmann urakoi puolestaan 14 laukauksen verran.

− Onneksi saatiin ne maalit siihen. Vähän sen jälkeen aloimme pelata yli ja ratkomaan peliä. Sitten kun tulikin yksi maali, niin se vei meiltä jalkoja, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kertasi.

SaPKon rutiini vei voiton

Päätöserässä kumpikin satsasi kiekolliseen peliinsä, joten pelin vauhti tasoittui astetta rauhallisemmaksi. Sameli Ventelä sai ratkaisunavaimet käsiinsä rangaistuslaukauksen muodossa, mutta rystypuolelle viety harhautus ei purenut Edelmanniin. 

SaPKo oli vielä kaivaa itselleen kuoppaa, kun Iiro Sulin komennettiiin jäähypenkille. Sulinin vapauduttuan jäähyaitiosta Patrik Virta naulasi ottelun punnertamalla ohi Jokipoikien alakerran ja laukomalla pikkumustan tulisesti takayläkulmaan.

Pässipaitojen neloskenttä viimeisteli joukkueen maaleista peräti neljä, kun Joonas Hyttinen sivalsi kiekon vielä tyhjään maaliin.

− Tätä se tulee keväällä olemaan. Taistelua joka millistä. Pomppu sinne, pomppu tänne, ne saattavat ratkaista nämä pelit, Räsänen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle