Leskisen paluu Talvisaloon murheellinen − SaPKo toivotti murskalukemilla IPK:n tervetulleeksi Mestikseen

Antti Leskinen pelasi ensimmäistä kertaa urallaan SaPKoa vastaan - eikä lopputulos ollut mieluinen.
Kuva © Antti Varonen
Kauden ensimmäinen vierasottelu palautti avauskierroksella Hokin voittaneen IPK:n takaisin maanpinnalle. Vastustajan väreissä Talvisaloon palannut SaPKo-kasvatti Antti Leskinen joutui antautumaan kuudesti savonlinnalaisten tulituksen edessä.

SaPKo ei jättänyt kotiavauksessaan mitään sattuman varaan ja pyöritti Mestiksen tulokasjoukkueen pään pyörälle lukemien ollessa lopulta 6-0. Vierasjoukkue IPK:n selkäranka katkesi varhain jo ottelun ensimmäisessä erässä, kun Jarno Pavén survoi ylivoimapyörityksen jälkeen kiekon maaliin sekuntia ennen eräsummerin soittoa.

Käytännössä koko uransa SaPKossa pelanneelle Antti Leskiselle paluu Talvisaloon ei tapahtunut iloisissa merkeissä 31 torjutusta laukauksesta huolimatta.

SaPKo selvitti käynnistymisvaikeutensa

Kotijoukkue SaPKon lähtö otteluun jäljensi kuitenkin keskiviikon avauskierroksen ottelua Jokipoikia vastaan. Nopeuden kautta operoiva pässilauma ontui kiekollisessa pelissään ja hyökkäysalueelle pääsyssään.

− Vähän aristeltiin ja meidän kiekollinen peli tahtoi tökätä tuossa ensimmäisessä erässä, SaPKon Pasi Räsänen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Tuttuun rytmiinsä SaPKo pääsi kuitenkin mukaan muutamien viivelähtöjen kautta tulleella maltilla. IPK-viisikko olikin jo pian helisemässä, sillä pässipaidat vyöryivät etenkin Mikko Lahtelan johtaman ykkösketjun johdolla järjestelmällisesti päädyn kautta maalin eteen.

Savonlinnalaisyleisön ensimmäistä kertaa huutomyrskyyn saanut Jonatan Tanus ohittikin Leskisen juuri maalin edestä. Esityön illan avausmaaliin teki Toni Henttonen, joka tarjoili Tanukselle avopaikan riistettyään ensin pelivälineen maalin takana. Pavénin viime hetken ylivoimaosuman myötä kotijoukkue tuplasi johtonsa erätauolle lähdettäessä.

IPK:lle nopea paluu arkeen

Iisalmelaiset eivät saaneet armoa myöskään toisessa erässä, kun SaPKo tykitti kymmenessä minuutissa Casimir Jürgensin, Kalle Saramäen ja Rasmus Hämäläisen johdolla valotaululle 5-0-lukemat.

− Mestis on uusi sarja meille. Jos ei pysty laittamaan parastaan peliin, ei silloin ole myöskään mitään jakoa, IPK-luotsi Jukka Niiranen viittasi joukkueensa suoritukseen.

Kentän toisessa päässä torjuneen Juhana Ahon ei ottelun aikana tarvinnut huhkia kuin 16 torjunnan verran. Tiiviisti puolustanut kotijoukkue pakotti IPK:n maalintekoalueiden ulkopuolelle, eikä vierasjoukkueen kiekollinen peli ei ottanut toimiakseen. Laukaisuyritykset suuntautuivat pääasiassa siniviivan tuntumasta.

− Keskiviikkona tuntui, että jotain osataan jääkiekosta. Tänään tuntui taas, ettei päästä peliin kiinni ollenkaan, Niiranen mietti.

IPK:n valopilkkuna esiintynyt ja ahkerimmin laukonut Aleksi Hämäläinen tarjosi joukkueensa kenties parhaimman maalinpaikan, kun hyökkääjä puikkelehti läpi SaPKo-puolustuksen ja pääsi Ahon kanssa hetkellisesti vastakkain.

Kotijoukkue osui päätöserässä vielä kerran, kun Kalle Saramäki huudatti kotiyleisöä illan toisellaan. Kulmissa ja maalineduspelissä kaksinkamppailut voittanut pässilauma teki kuudesta maalistaan peräti neljä aivan Leskisen edestä.

− Puolustettiin hyvin, ei yhtään omiin. Siihen täytyy olla tyytyväinen, Räsänen kehui joukkueensa kahta viimeistä erää.