Espoo United kaatui sarjakärki SaPKon edessä - "Selkäranka katkesi liian nopeasti"

MESTIS / Raportti
Pistepörssin kärkimiesten hymy ei hyytynyt.
Kuva © Antti Varonen
Pässipaidat isännöivät espoolaisia tavalliseen tapaansa kotihallissaan lauantaina. Kotipeleissään savonlinnalaisilla on tapana tehdä paljon maaleja ja vahtia omaa maaliaan tarkasti. Vauhdikas peli päättyi numeroihin 6-1. Joukkueen pisterohmuja olivat Teemu Lepaus, Jonatan Tanus ja Rasmus Hämäläinen.

Ottelu sai vauhdikkaan alun lauantaina Savonlinnassa kotijoukkueen herätellessä yleisöä maalilla ajassa 2.38. Maalin väsäili Rasmus Hämäläinen, joka sai käsiinsä Casimir Jürgensin loistopassin ja heläytti ohi Espoo Unitedin maalivahdin Samuli Rasilaisen.

Vain 24 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen maalissa, tällä kertaa asialla oli Ville Paalanen

− SaPKo meni nopeasti 2-0-johtoon, pienet kiekon menetykset, ja siitä kaveri rankaisi kovalla kädellä. Jatkettiin kuitenkin, mutta selkäranka naksahti liian nopeasti, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen mietti.

Erää rikkoivat molempien joukkueiden useat jäähyt, ja erikoistilannepelaamisen merkitys korostui. Kotijoukkue painosti kovasti, ja peli pyörikin paljon heidän hyökkäysalueellaan. Unitedin lähtiessä vastaiskuun oli pässipaidoilla hieman vaikeuksia puolustuspäässä, mutta viimeisenä muurina oli pässimaalilla vakuuttavia torjuntoja pelistä toiseen esittänyt Juhana Aho

− Tuntuu, että sellainen sielu ja sydän joukkueesta puuttuu, ja sitä täytyy lähteä nyt etsimään, Hirvonen pohti.

Vaiherikas toinen erä

Toinen erä alkoi savonlinnalaisten ylivoimalla, ja se tuotti tulosta, kun Niklas Salo teki kotijoukkueen kolmannen maalin vain 23 sekunnin pelin jälkeen.

Seuraavalla kerralla maalisummeria odoteltiin hetki kauemmin. Tämän maalin pässipaidoille tarjoili Jonatan Tanus. Neljännen maalin jälkeen pelissä huomasi muutoksen. Savonlinnalaisjoukkueen murheenkryyniksi oli edellisissäkin peleissä muodostunut se, että usean maalin johtoasemassa pässipaidat lopettavat pelaamisen ja alkavat pelailla.

Tämä kostautui, kun espoolaiset survoivat kiekon ohi vakuuttavasti pelanneen Ahon. Useat Ahon nollapelimahdollisuudet ovat kaatuneet siihen, ettei edessä pelaava joukkue ole viitsinyt enää puolustaa. Espoo Unitedin avausmaalin viimeisteli Markus Piispanen.

Pässipaidat hallitsivat peliä, ja takaiskumaalista sisuuntuneina he painostivat entistä kovempaa. Kotijoukkueelle ilmaantuikin useita maalipaikkoja ja Unitedin maalilla pelannut Rasilainen oli ainoa, joka piti joukkuetta pystyssä. 

− Meillä ei ollut jalka tänään sellainen, kun on normaalisti, mutta rutiinitaso tällä hetkellä ja voittamisen nälkä on kova. Pystyttiin sitten klaaraamaan tärkeät kolme pistettä. Yritetään saada jalka vähän freesimmäksi Espooseen, summasi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen. 

Samasta puusta veistetty kolmas erä

Viidennen kotijoukkueen maalin tarjoilija Teemu Lepaus ja viimeistelijä Tanus eivät tulleet yllätyksenä. Molemmilla oli tässä pelissä tilillään jo useampi piste. 

Peli jatkui edelleen runsasjäähyisenä, mutta SaPKon pelissä jokin oli muuttunut. Espoon päästessä hyökkäämään puolusti kotijoukkue uhrautuvaisesti ja pelaajat heittäytyivät kiekkojen eteen. 

Pässipaitojen kuudetta maalia tarkasteltiin videolta pitkälti, mutta niin vain kirjautti tehokaksikko Tanus ja Lepaus taas yhdet tehopisteet mieheen.  Joukkueensa parhaana pelaajana oikeutetusti palkittiin Teemu Lepaus. 

» Lähetä palautetta toimitukselle