RoKi taisteli tärkeän pisteen TUTOlta - "Iso pinna meille"

Samu Paajanen avasi maalitilinsä kerta heitolla tehden kaksi osumaa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Perjantai-illan ottelusta Rovaniemellä muodostui jännitysnäytelmä, kun rovaniemeläiset taistelivat sarjakakkosta vastaan saadakseen kipeästi tarvitsemiaan pisteitä päästäkseen karsintarajan yläpuolelle.

Illan ottelusta oli odotettavissa kovaa vääntöä, ja jännitystä riitti rovaniemeläisyleisölle kauden viimeisessä kotiottelussa loppuun saakka. Tappioasemasta johtoasemaan noussut RoKi menetti voiton ja lopulta taipui turkulaisille jatkoerässä lukemin 4-5.

− Kova voitto meiltä. Meillä oli Mestiksestä vain yksi kentällinen, ja muuten nuoria miehiä, joille haluttiin antaa mahdollisuus kokea kuinka kova tämä sarja on, TUTOn Miika Elomo kertoi.

− Hyvävauhtinen peli, ja hyvä vierailija oli, että näki heidän voittamisen kulttuurin, RoKin Juha Juujärvi totesi ottelun jälkeen.

Vieraiden vahva alku

Ottelu alku oli tasaista peliä eikä selkeää hallintaa ollut kummallakaan. TUTOn tapettua RoKin ensimmäisen ylivoiman ottivat turkulaiset hiukan niskaotetta, ja lopulta hyökkäyspään pyöritys toi ottelun avausmaalin.

Kiekon pomppiessa pelaajalta toiselle maalinedustalla pääsi TUTOn Kristian Tikka riparille, jonka ensin Toni Eskelinen torjui. Tikka sai kaivettua kiekon vielä toisen kerran esille ja nosti yli jäässä maanneen Eskelisen.

Hetkellinen turkulaisten hallinta kääntyi RoKin puskiessa turkulaisten päähän, mutta Rasmus Rinne sulki tehokkaasti oman maalinsa, kunnes omista nousun päätteeksi Jarkko Harjula syötti maalille ajaneelle Olli-Matti Järvelälle.

Tasoitusmaalin jälkeen RoKi pääsi toistamiseen ylivoimalle, jonka jälleen turkulaiset hoitivat hyvällä liikkeellä takaiskuitta. TUTOn toinen maali syntyi samankaltaisen maalinedushässäkän päätteeksi, kun Kalle Valtola siirsi kiekon tyhjään maaliin.

− Me ei oltu ihan valmiita siinä ensimmäisessa erässä. Pelattiin ihan hyvää hyökkäyspeliä, mutta ei oltu samanlailla valmiita puolustamaan. Kaksi riparimaalia annettiin, Juujärvi harmitteli.

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin erikoistilanteita pelatessa. Erä alkoi RoKin ylivoimalla, josta oli jäänyt lähes kaksi minuuttia ensimmäisen erän lopusta. Tälläkään kertaa ylivoima ei tuottanut maalia.

Pelirangaistuksesta tasoihin

Tasakentällisin ei ehditty pelata kuin hetki, kun RoKin Mika Huhtasalo sai pelirangaistuksen ja viisiminuuttisen laitataklauksesta. Taklauksen kohteeksi joutunut Samu Suominen autettiin jäältä pois, eikä häntä näkynyt enää kentällä.

Alkuun TUTOn ylivoima oli tehotonta pyöritystä, kunnes kahden minuutin jälkeen kuvio onnistui. Mikko Laine pääsi Tomi Wileniuksen syötöstä lyömään kiekon komealla kudilla b-pisteen läheltä sisään.

− Joukkue kasasi hyvin rivinsä ja tapettiin se viisiminuuttinen. Yksi maali tuli siinä, mutta se oli oikeastaan ainoa paikka, ja unelmalaukas onnistui pitkään poikittaissyöttöön, ettei siitä maalivahtia voi syyttää, Juujärvi kertasi.

Viiden minuutin alivoiman jälkeen rovaniemeläiset saivat omaa peliä paremmin kuosiin ja hakivat ahnaasti maalipaikkoja hyökkäyspäässä. Muutaman minuutin mitään sanomattoman kulkemisen jälkeen vauhti kiihtyi ja kiekosta taisteltiin kovemmin.

Lopulta erän lopussa Harjula tarjoili nätin syötön Samu Paajaselle, joka toi RoKin mukaan taistoon 2-3-kavennusmaalillaan. Maali oli Paajaselle kauden ensimmäinen.

Kolmatta erää ehti kulua hiukan toista minuuttia, kun Paajanen iski toisen maalinsa. Tasoitusmaali toi rovaniemeläisten peliin uutta virtaa ja vierasjoukkueella oli vaikeuksia päästä liikkeeseen mukaan.

− Me oltiin pelin päällä ja tultiin kolmesta yhdestä kolmeen kolmeen. Paajanen pelasi loistavan pelin, Juujärvi kehui.

Kierroksia lisää ja jatkoerästä ratkaisu

TUTOn passivoituminen avasi RoKille useita tilanteita ja rovaniemeläiset käänsivät pelin heti ylöspäin, kun sai kiekon itselleen. Ajoittain RoKin omista lähdöissä syötöt eivät menneet omille asti ja TUTO pääsi kokeilemaan Eskelistä.

Rovaniemeläisten kova liike ja paineistus alkoi näkymään turkulaisten tarpeena rikkoa jäähyn arvoisesti kaksi kertaa perättäin. Toinen rangaistus kostautui, kun RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä napautti kiekon ohi Rinteen.

− Se on ihan selkeä juttu, kun tulee tappiosta neljään kolmeen, niin tulee kipsi, Juujärvi totesi.

TUTOn hetkellinen passivoituminen muuttui alivoimien jälkeen ja vieraat ilmoittautuivat mukaan taisteluun, joka toikin 4-4- tasoitusmaalin. Kotijoukkueen puolustuksen hetken nukahdus jätti Mika Hyvärisen vapaaksi maalin eteen nostamaan kiekon maaliin.

Turkulaisten viides maali oli jo lähellä, kun Kalle Moisio pääsi irtautumaan kiekon perään. Eskelisen onneksi kiekko kilahti tolppaan. Erän viime sekunneilla RoKi sai vielä armottoman pyörityksen aikaiseksi, mutta aika loppui kesken.

Jatkoerä ehti kulua vaivaiset 59 sekuntia, kun RoKin hyökkäys ei onnistunut ja TUTO pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäämään. Ottelun ratkaisi Valtola illan toisella maalillaan.

− Vauhdikas ja hyvä peli. Olen tyytyväinen, vaikkei meillä erityistä panosta ollut muuta kuin, että ollaan sitten keskiviikkona valmiina. Joukkue näytti luonnetta, että pystyttiin taistelemaan voitosta vaikka miehiä puuttui. Se oli hienoa, Elomo päätti.

− Iso pinna meille ja taisteltiin loppuun asti, mutta muutamissa asioissa näki, että TUTOlla on voittamisen kokemus. Vauhdikas peli ja yleisöön menevä. Kiitos myös yleisölle, on ollut mahtavaa olla täällä valmentamassa, Juujärvi päätti lähettäen terveiset.