Lapin illassa nähtiin kovaa vääntöä ja loistavia torjuntoja

MESTIS / Raportti
RoKin Paavo Hölsällä oli urakkailta TUTOa vastaan.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemen jäähalliin saapui sarjakolmosen RoKin vieraaksi ennen ottelua neljäntenä majaillut TUTO Hockey Turusta. Vauhdikas peli runsaine jäähyineen sai lähes 1000-päisen yleisön elämään äänekkäästi mukana. Ottelun todelliseksi johtohahmoksi nousi isäntien maalivahti Paavo Hölsä, joka piti loistavilla otteillaan kotijoukkueen mukana taistossa.

Ensimmäiseen erään lähdettiin vahvasti ja hyvällä sykkeellä, TUTOn onnistuessa hiukan paremmin luomaan vetopaikkoja itselleen. Hyvä liike näkyi molempien ottaessa vuorollaan jäähyjä. Näistä huolimatta kumpikaan ei saanut tehtyä avausmaalia.

− Eka erä oli semmoinen, johon joukkue valmistautui henkisesti hyvin. RoKi on todella vahva joukkue ja heillä on vaarallisia pelaajia. Tänne tullessa ekaan erään pitää olla hereillä, muuten peli menee ohi, mietti TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

− Ennen kaikkea tuo alku oli kova. Me yritettiin myös tulla alkuun kovaa, mutta TUTO pakotti huonoihin ratkaisuihin, eikä saatu aikaiseksi nopeita lähtöjä. En tiedä oliko siitä kiinni, että peli oli niin kovatempoinen vai eikö päästy rytmiin kiinni, pohti puolestaan RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Avausmaalista pikatasoitukseen

Toiseen erään lähdettiin neljä vastaan neljä, kun juuri ennen ensimmäisen erän summeria isäntien Daniel Vozenilek ja vieraiden Kristian Tuohilampi saivat kahinoinnista väkivaltaisuusrangaistukset. Maali antoi kuitenkin odotuttaa itseään.

Toisen erän aikana TUTO nosti vauhtia ja lisäsi painetta halliten pelin kulkua. RoKin Mika Huhtasalon otettua 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta, TUTOn Tuukka Pulliainen sai vihdoin viimeisteltyä ilmassa roikkuneen avausmaalin.

− Meillä oli jatkumon puutetta, kun hyökättiin niin ei päästy heti puolustamaan vaan suunnanmuutokset oli hitaita. Siksi kaveri vei peliä vaikka hienosti taisteltiin, Hirvonen analysoi omiaan.

Avausmaalin iloa ei kuitenkaan kestänyt kauan Juhani Tammisen päästessä alivoimalla läpiajoon siniviivan harhasyötöstä ja napauttaessa tasoitusmaalin. Tasoitusmaali ei silti lamaannuttanut vierasta, vaan kova vauhti jatkui erän loppuun saakka.

Tehokkaan puolustuksen ei tarvitse olla kaunista

Kolmas erä aloitettiin TUTOn ylivoimalla, eikä erä ehtinyt vanheta minuttiakaan, kun Aki Keinänen lämäsi kiekon yläverkkoon ohi loistavasti pelanneen Paavo Hölsän. Tämän jälkeen vieraat aloittivat vahvan puolustuksen isäntien hakiessa tasoitusta.

− Kaikki mitä oli annettavissa puserosta ulos, niin se annettiin. Olen ylpeä joukkueen ilmeestä, kehui Hirvonen.

RoKin hyökkäykset kuitenkin pysähtyivät TUTOn tiiviiseen keskialueen puolustukseen.

− Ei johdon puolustamisen tarvitse aina olla nättiä. Ehkä oltaisiin voitu pelata enemmän kiekolla, mutta tähän sitoutuminen riitti, totesi Elomo kolmannen erän tapahtumista.

Kokonaisuutena ottelu oli vauhdikasta, jota rikkoivat runsaat jäähyt. Ottelun näkyvimmät sekä tehokkaimmat hahmot oli molemmissa päissä jäätä.

− Tänään oli kaksi huippumaalivahtia, jotka molemmat pelasivat hyvin, Elomo kehui.

− Iso voitto meille. Me oltiin valmiita ja sitoutuneita. Maalin peli, mutta kyllä me vietiin pääsääntöisesti, summasi Elomo ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle