SaPKon kestokyky ei riittänyt - RoKi kotivoittoon

Paavo Hölsä oli tärkeä joukkueelleen ottelun viimeisillä minuuteilla.
Kolme ylivoimamaalia tehtaillut RoKi otti isännän paikan alussa. Vierasjoukkue SaPKo teki ottelun lopulta rovaniemeläisille vaikeaksi, mutta ensimmäisen erän maali-iloittelu takasi voiton lopulta kotijoukkueelle.

Ottelun alussa peli eteni molemmilta joukkueilta suhteellisen jouhevasti. RoKilla kuitenkin ilmeni useita lapsuksia omassa päädysään, joissa SaPKo oli kärppänä paikalla. Viimeistely suoduista paikoista jäi kuitenkin savonlinnalaisilta ontumaan.

Seitsemännellä minuutilla Juhani Tammisen maila osui vahingossa SaPKo-pelaajan kasvoille, minkä vuoksi tuli suihkukomento. Tammisen viiden minuutin jäähyä meni kärsimään Joona Tolvanen.

— Nämä pelit ovat vaikeita jos tuomaritaso on tuota niin kuin se tänäkin iltana oli. Kumpikaan joukkue ei tiennyt, mitä saa tehdä, ajatteli RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen viitatessaan illan tuomaritoimintaan.

SaPKon peli viiden minuutin ylivoimalla oli mallikasta, mutta maalinteko tuotti edelleen vaikeuksia. Juuri kun jäähyä oli kulunut viisi minuuttia, vapautui Tolvanen jäähyaitiosta. Kiekko tuli sattuman kaupalla RoKin päädystä keskialueelle, jolloin Tolvanen vapautui läpiajoon lopulta tehden maalin.

Hetken päästä kotijoukkue vankisti johtoasemaansa toisella maalillaan. Tämän maalin jälkeen pässipaidoille tuli todella sykähdyttäviä tekopaikkoja, mutta joukkueen harmiksi kiekko löysi itsensä joko Paavo Hölsän luota tai kaukalon laidalta.

RoKi pääsi ylivoimalle, jota ei ehtinyt kulua kauan, kun joukkue eteni jo 3-0-johtoon. Myös heti perään tulleella ylivoimalla sama tarina jatkui: kiekkoa toimitettiin tarkoilla syötöillä, kunnes Marco Zorec pääsi esittelemään laukauksensa voimaa siniviivalta.

— Hyvä lähtö peliin, hienoja maaleja ensimmäisessä erässä, summasi Hirvonen joukkueensa otteista ensimmäisessä erässä.

SaPKo heräsi peliin mukaan

Toisessa erässä savonlinnalaisjoukkue lähti energisellä liikkeellä. Vetoja kylvettiin välillä huonoistakin paikoista, mutta selkeä kiekkokontrolli pysyi SaPKolla. Joukkue pääsi ylivoimalle hyvän hallintansa jälkeen, jossa pässipaidat näyttivät olevansa tosissaan. Kai Lehtisen tulinen siniviivalaukaus meni kirurgin veitsen tarkkuudella kohti ylänurkkaa.

Kauaa ei kuitenkaan kulunut, kun RoKi teki jo kolmannen ylivoimamaalinsa. Pitkän hieromisen ja vetopaikan etsiskelyn jälkeen isännät asettivat pelitilanteeksi 5-1.

Ylivoimia tuli kerta toisensa jälkeen. SaPKo esitti vaikean näköistä ylivoimaa, jossa RoKi luki hyvin savonlinnalaisten yritykset ja välttyi vaarallisilta tilanteilta. Joukkue kesti alivoimansa, mutta kahden minuutin tuomion jälkeen vierasjoukkue kavensi ottelun lukemiin 5-2.

SaPKo näytti toisen erän loppuminuuteilla samanlaista hallintaa kuin mitä se esitti lappilaisyleisölle erän alussakin.

Kotijoukkue väsyi SaPKon rynnistyksen edessä

Kolmannen erän alkuun SaPKo antoi myrskyvaroituksen, sillä ylivoimasta se suoriutui maalilla. Kiekko oli käydä hetkeä myöhemmin uudestaan Hölsän takana, mutta videotarkistus ei tarjonnut tilanteesta lisäosumia.

Erän puolivälissä peli eteni SaPKon tahdilla ja RoKilla oli vaikeuksia edetä omasta päädystään keskialuetta pidemmälle. Vierasjoukkueen tilanteet jäivät kuitenkin puolitiehen tai Hölsän torjuntoihin.

Lopulta vierasjoukkueen mahti oli liikaa, kun kovan työstämisen päätteeksi SaPKo kavensi tilantetta ottelun loppuhetkillä. Ilman maalivahtia pelannut vierasjoukkue säikäytteli kotiyleisöä vielä muutamalla vaarallisella hyökkäyksellä, mutta ottelun alussa annettu etumatka koitui savonlinnalaisjoukkueen kohtaloksi.

Sekä RoKi-hyökkääjä Olli-Matti Järvelä että SaPKon Tomi Wilenius kunnostautuivat ottelussa kahdella maalilla. Tuomas Komulainen ansioitui puolestaan maalilla ja kahdella syötöllä.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Pasi Räsänen oli vaisu ottelun jälkeen eikä mieheltä irronnut kuin onnittelut vastustajalle.

SaPKon seuraava ottelu Peliittoja vastaan perjantaina siivittää pässipaidat joulutauolle. Myös RoKilla on vielä edessään yksi kamppailu JYP-Akatemiaa vastaan.