RoKi otti viidennen kotivoittonsa - Peliitat kaatui tehottomuuteen

RoKi sai maalihanat auki kotiluolassaan.
Kuva © Juhani Moilanen
Kotiotteluissaan kontannut RoKi sai perjantai-illaksi vieraita Heinolasta, kun Peliitat saapuivat ottamaan mittaa lappilaisista. Kotijoukkueen onnistui kirkastaa kotisaldoaan yhdellä kauden pirteimmistä esityksistä ja vieraat kaatuivat selvin lukemin 5-1.

Kotiotteluissaan RoKi on hallinnut usein otteluiden alkuhetkiä, mutta lähes yhtä monesti vastapuoli on onnistunut iskemään ensimmäisenä RoKin uurastamisesta huolimatta. Peliittoja vastaan vahva alku tuotti tulosta ja pirteä kotiesitys tuotti täydet sarjapisteet.

RoKilla oli tilaisuus siirtyä johtoon, kun Juhani Tamminen sai kiekon tyhjän Peliitta-maalin edessä. Laukauksen lataaminen kesti hieman liian pitkään, jolloin tuore nuorten maailmanmestarivahti Emil Larmi ehti estämään varmalta näyttäneen maalin.

Vieraillakin oli paikkansa siirtyä johtoon Tuukka Rajamäen päästyä yllättäen yksin läpi, mutta RoKi-maalilla Toni Eskelinen veti pidemmän korren. Kotijoukkue jatkoi pelivälineen hallintaa ja avausmaali näki päivänvalon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Olli-Aleksi Pietilä pääsi ohjaamaan Henri Joki-Erkkilän laukauksen komeasti ylänurkkaan.

RoKin hallitessa tapahtumia Peliitat oli tyytynyt roiskimaan kiekkoa pois omalta alueeltaan, mutta takaiskumaalin jälkeen heinolalaisten kiekollinen peli parani erän loppua kohti. Kotijoukkue ei pystynyt pitämään johtoasemaansa erän loppuun saakka, sillä jalkansa liikkeelle saanut vierasjoukkue tasoitti ottelun.

Ville Järveläisen vahvan esityön jälkeen Aatu Viljanen sai sutia irtokiekon ottelussa 33 kertaa torjuneen  Eskelisen selän taakse 23 sekuntia ennen summerin soittoa.

Ylivoiman tehottomuus koitui vieraiden kohtaloksi

Pukukoppimaali ei lannistanut kotijoukkuetta, vaan erätauon jälkeen RoKi kuittasi takaiskun nopeasti Henri Fominin maalilla. 2-1 -osuman jälkeen lappilaiset tarjosivat Peliitoille sauman tulla otteluun takaisin mukaan, kun RoKi innostui kuluttamaan jäähypenkkiä neljään otteeseen.

Peliittojen pakkopeli jäi tehottomaksi siirtelyksi, joten isäntien hyvä alivoimapelaaminen sekä Larmin tapaan Pelicans-taustaisen Eskelisen varmat torjunnat pitivät vieraiden maalisarakkeen muuttumattomana.

Kotijoukkueen onnistui sen sijaan kasvattaa johtonsa kahteen maaliin alivoimaisenakin, kun Tommi Siliämaa iski läpiajosta Mestis-uransa ensimmäisen maalin. Komea rystynosto yllätti parempiakin päiviä nähneen Larmin ja tilanteeksi muuttui 3-1.

Alivoimien selättäminen ja Siliämaan maali antoivat Sinisille lisää energiaa ja rovaniemeläiset onnistuivat vielä kertaalleen ennen taukoa. Joki-Erkkilän ensimmäinen laukaus pysähtyi vielä puolustajan varusteisiin, mutta RoKi-kapteenin toinen yritys päätyi jo verkon perukoille.

− Toisen erän viimeinen ylivoima kuvastaa hyvin tämän päivän peliä. Tällä kaudella ylivoimalla on tullut paljon maaleja ja kentälle laitettiin miehet, jotka pystyvät tekemään ratkaisuja. Nyt pidettiin kiekkoa kaksi minuuttia eikä ammuttu kertaakaan, harmitteli Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi.

RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen oli tyytyväinen joukkueen alivoimapeliin.

− Loistavaa alivoimapelaamista, toisessa erässä tapettiin neljä kaksiminuuttista ja se antoi ison "boostin" pelaamiseen.

− Otettiin Viljasen Aatu keskeltä pois, ettei Peliitat pääse pelaamaan hänelle kiekkoa ja tinttaamaan heille tyypillisiä ylivoimamaaleja. Luotimme siihen, että (Roope) Elimäki ei ammu. Eikä hän ampunutkaan.

Päätöserä oli jäähyjen värittämä, sillä viimeiseen kaksikymmenminuuttiseen tuomittiin 36 rangaistusminuuttia. RoKin jatkoi onnistunutta alivoimatyöskentelyä, eikä Peliitat onnistunut maalinteossa kolmannessa erässä kertaakaan.

Rovaniemeläistenkin ylivoimat jäivät tuloksettomiksi, mutta joukkue onnistui tekemään erän ainokaisen tasavajaalla. Mikko Väänäsen näyttävä sooloilu tuotti irtokiekon, jonka Harri Pälve löi maalin edestä sisään.

Vieraiden maalilla Larmi ei ollut osumasta erityisen mielissään, sillä mies takoi mailaansa maalin tolppaan raivoissaan. Kymmenen minuuttia tapahtuman jälkeen Larmi oli jälleen parrasvaloissa, kun hän ojensi tilanteessa ilmeisesti rikkoutuneen mailansa katsomoon ja sen seurauksena mies sai suihkukomennuksen kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua.

Loppulukemiksi jäi 5-1, ja pisteet jäivät Rovaniemelle ansaitusti joukkueen pelattua ehjän ja pirteän esityksen jäähyilyä lukuunottamatta.

− Emme pystyneet haastamaan RoKia tänään millään osa-alueella, joten pisteet jäivät ihan ansaitusti tänne. Kamppailupelaaminen, laukaukset ja muut pienet asiat jäivät vajaaksi, summasi Merikivi.

− Olen tosi tyytyväinen pisteisiin. Pystyimme vielä pelaamaan suhteellisen hyvin kolmannen erän johtoasemassa, joten hyvillä mielin lähdetään huomiseksi Jyväskylään, kertasi Hirvonen mietteitään ottelusta.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat huomenna 16.1 RoKin kohdatessa JYP-Akatemian vieraissa ja Peliitat jatkaa matkaansa Kajaaniin Hokin vieraaksi.