Peliitat haki pisteet Rovaniemeltä

Christian Silfver oli Peliittojen tärkeimpiä pelaajia.
Kuva © Antti Varonen
Rovaniemen Kiekko pelasi viikon toisen kotiottelunsa perjantaina Heinolan Peliittoja vastaan. Alku säväytti isänniltä, mutta huono viimeistely ja vuorostaan vieraiden tehokas maalitehtailu teki ottelun lopulta selväksi.

Ensimmäisen erän alkupuolikas oli selvästi isäntien. Aggressiivista karvausta, ja Lapin joukkue luisteli vauhdilla. Erän edetessä RoKi pelasi kelpo ylivoimaa, joka osoittautui kuitenkin tehottomaksi.

Aikaa ei ehdi kulua kuin hetki, kun vuorostaan Peliitat pelasivat ylivoimaansa, muttei tehottomana. Peliittojen Roope Elimäki pääsi ehkä hieman helpohkosti hyvälle vetopaikalle maalin eteen, josta syntyi ylivoimamaali. Tämän jälkeen RoKi aiheutti ylivoimallaan pienen paineen Peliittojen päätyyn, ja isäntien kapteeni Henri Joki-Erkkilä niittasi tarkan laukauksen suoraan vieraiden maalin vasempaan alakulmaan.

Läpi erän Rovaniemen Kiekolla tuotti pieniä vaikeuksia edetä Peliittojen hyvin sijoittuneen keskialueen ohi, minkä vuoksi useat Sinisten hyökkäykset päätyivätkin lopulta yksin luisteltaviin kiekonmenetyksiin. Peliitat olivat varsin aktiivisena omassa päädyssä kiekonriistoissa, mutta piti silti hyvin syöttövälit kiinni, ja aiheutti pientä hätäisyyttä RoKin hyökkäyspään pelaamiseen.

Peliittojen hallintaa

Toisen erän alussa kotijoukkue näytti laadukasta alivoimapelaamista. Kiekkoa päästiin purkamaan, ja syöttöjä katkottiin tiuhaan, joten vierasjoukkue ei kyennyt kunnon tekopaikkoihin.

Ajassa 31:37 erotuomari kävi videotarkastuksessa, kun Peliittojen hyvän hyökkäyksen päätteeksi kuului äänekäs tolpan kilahdus. RoKin yhteistyöjoukkue Rebelsistä maalin suulle tuotu Ville Närhi oli paikoillaan tolpan vieressä, ja kiekon menemisestä maaliin tuli epäselvyys. Videotarkastuksen jälkeen tilanne kirjattiin maaliksi, jolloin vierasjoukkue sai ottelun toisen maalinsa ja johtoaseman.

Erän lopussa Peliitat iskivät vielä kolmannen maalinsa, ja kotijoukkueen pakka oli pahemman kerran sekaisin, eikä omasta päästä pystytty menemään pois. Pitkiä kiekkoja vihellettiin, ja turhia oman pään menetyksiä ilmaantui tasaiseen tahtiin. Vaikeuksien summana vieras näytti taas vaarallisuuttansa, kun kultakypärä Christian Silfver laukoi napakan rannelaukauksen siniviivalta ylivoimalla, ja muutti jäähallin tulostaululle 1-4-lukemat.

Sisukasta takaa-ajoa

Kolmannessa erässä isännät osoittivat aktiivisella liikkeellä, että he taistelisivat voitosta. Ajatusta löytyi, ja kiekkoa pystyttiin nyt hallitsemaan huomattavasti enemmän kuin aiemmassa erässä. Vedot suuntautuivat kuitenkin yleisön harmiksi takaplekseihin, ja vetoja kylvettiin huonoista paikoista. Aloituksia tuli paljon Peliittojen päätyyn.

Sitten alkoi kiri. Siniviivalta tuli kuti, jonka Peliittojen maalivahti Antti Rautiola kimmotti eteensä, jolloin Jussi Pelto-Arvo näki tilaisuutensa ja kavensi numeroita. Vajaan kahden minuutin jälkeen Pelto-Arvo näytti toistamiseen taisteluhenkensä, kun laituri laittoi vihaisen rannelaukauksen vierasjoukkueen maalin kattoon. Tilanne 3-4 vierasjoukkueelle.

Pelin ehkä ratkaisevin tekijä tapahtui, kun näiden maalien jälkeen kotijoukkue otti tarpeettoman estämisjäähyn, ja Heinolan Peliitat pääsivät ylivoimalle. Ottelua ollessa enää 9 minuuttia jäljellä, Eetu Sopanen laukoi aiemmin mainitussa ylivoimassa maalin. RoKi pyristeli vierasjoukkueen viidennen maalin jälkeen, ja oli hamuamassa mahdollisimman nopeaa kavennusta, mutta Tuukka Rajamäki teki joukkueiden välille suuremman kuilun vierasjoukkueen kuudennella maalilla.

Ottelu oli paikoittain tasaista peliä, mutta RoKin vaikeudet viimeistelytilanteissa koitui lopulta kohtaloksi. Peliittojen hyvä keskialueen pelaaminen tuotti isännille päänvaivaa, ja vieras teki armotta maaleja sille suoduista paikoista. Peli päättyi lopulta vieraiden 3-6-voittoon.

RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen kaipasi tulosta varsinkin ottelun kovassa alkuhurmoksessa.

− Ensimmäisessä erässä oltaisiin voitu vaikka karata pelissä, oli kyllä paikkoja useampaankin kuin yhteen maaliin, RoKi-luotsi harmitteli.

Mielipiteitä herättänyt estämisjäähy oli Hirvosen mielestä yksi ratkaisevistä tekijöistä.

− Meni hyvä hetki poikki.

Peliitat nousi voitollaan sarjaportaikossa viidenneksi. Piste-erot ovat niillä sijoituksilla pienet, mikä nostatti voiton arvoa vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Merikiven silmissä.

− Oli iso voitto meille, Merikivi totesi.

Merikivi piti joukkueensa vahvasta toisesta erästä, mutta huomautti ensimmäisen ja viimeisen erän vaikeuksista.

− Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä annettiin vähän liikaa tilaa RoKille heidän hyökkäyspelaamiseen. Oikeastaan kentän jokaisella osa-alueella. Kun taas toinen erä, pelattiin tosi jämäkkä miehekäs erä, päästiin paineistamaan ja saatiin riistoja.

Heinolan Peliittojen vieraskiertue etenee seuraavaksi Kajaaniin, sillä se pelaa vieraissa lauantaina sarjakärki Hokkia vastaan. Rovaniemen Kiekko saa vuorostaan viikon mittaisen tauon, kun TUTO Hockey tulee Lappiin haastamaan Siniset kotonaan.