Erikoistilanteet ratkaisivat Rovaniemellä

Jimi Santala teki ottelun voittomaalin.
RoKin voittoputki katkesi perjantaina, kun LeKi haki pisteet Rovaniemeltä lukemin 3-1. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hetkensä, mutta erikoistilanteet ja kokemus ratkaisivat voiton lempääläisille.

Keskiviikkona JYP-Akatemian voittanut RoKi esitti nopeaa ja fyysistä jääkiekkoa, mutta pelistä ei löytynyt enää perjantaina samoja elementtejä LeKiä vastaan. Vieraat kontrolloivat pelin tempoa ja onnistuvat  ailahtelevassa pelissä viimeistelemään kotijoukkuetta paremmin.

Ottelun alku antoi pieniä lupauksia vauhdikkaasta kiekkoillasta, kun Hannu Erkkilän terävä rannelaukaus kilahti LeKi-maalin tolppaan jo minuutin pelin jälkeen. Tilanne herätti vierasjoukkueenkin taistelemaan sarjapisteistä, minkä seurauksena kumpikaan joukkue päässyt seuraavina minuutteina yhtä maukkaille maalipaikoille.

Avausmaali nähtiin erän puolivälin lähestyessä, kun RoKi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Tällä kertaa maalinteossa onnistui alivoimainen LeKi, kun Sami Holappa pääsi Pasi Puistolan nappisyötöstä läpiajoon ja laukoi kiekon takarautaan.

Maalin jälkeen RoKi jatkoi hallintaansa: joukkue sai tehdä tilanteiden eteen hurjan määrän töitä, mutta uurastaminen palkittiin viisi minuuttia ennen erän loppua.

LeKin 18-vuotias maalivahti Nico Viksten torjui Erkkilän laukauksen maalin eteen ja Henri Fomin iski irtokiekon sisään puolustajan estelyistä huolimatta. Lisämaaleja ei erässä nähty, joten summerin törähtäessä tauolle siirryttiin tasatilanteesta 1-1.

LeKi pääsi pelin juoneen paremmin kiinni toisen erän alussa. RoKi ei pysynyt vauhdissa mukana sääntökirjan sallimilla tavoilla, joten lempääläiset saivat tilaisuuden hakea johto-osumaa ylivoimalla.

Vieraiden näyttävä pakkopeli tuotti tulosta, kun Jimi Santala pääsi tälläämään kiekon suoraan syötöstä ohi Toni Eskelisen vartioiman maalin. Onnistumista edelsi pitkä syöttöralli RoKin alueella, jossa LeKi-viisikko juoksutti vajaamiehistä vastustajaansa ympäri hyökkäysaluetta.

Rovaniemeläiset eivät onnistuneet enää tasoituksessa ennen toisen erän loppua hyökkäyksiinlähtöjen ollessa hitaita, ja LeKin viisikko ehti helposti pelin alle puolustamaan johtoasemaansa.

− Erikoistilanteillahan tämä homma ratkesi tänään. Nelosketju hankki jäähyt ja ykkösylivoima ratkaisi, kommentoi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

− Kaksi erää taso heilui aika rajusti. Osasyynsä oli kotijoukkueen vahvalla taistelulla ja luistelulla, mutta kyllä meidän kiekollinen peli oli myös todella huolimatonta, Juujärvi lisäsi.

LeKi paransi viimeiseen erään

Vieraat saivat tilasuutensa lisätä johtoaan heti kolmannen erän alussa. LeKin toisen osuman syöttänyt Jonatan Tanus sai kiekon avoimen RoKi-maalin kulmalle, mutta tolppa pelasti isännät tällä kertaa takaiskulta.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä vakuuttavasti torjunut Viksten epäonnistui purkuyrityksessään ja Fomin sai riistettyä kiekon RoKille, mutta kiekkoa ei saatu jatkettua omille maalin eteen LeKi-veskarin seikkaillessa kulmauksessa.

Lempääläiset rankaisivat RoKia tehottomuudesta ja pääsivät kahden maalin karkumatkalle Antti Kauppilan maalilla. Vieraat saivat pelattua kiekon RoKin päätyyn ja pienen pyörityksen jälkeen Kauppilan rannelaukaus yllätti Eskelisen erän seitsemännellä minuutilla.

RoKi osoitti taistelutahtonsa ja alkoi hakea kavennusta tosissaan: joukkue kaatui kuitenkin syöttövirheisiin, liikaa viipyneisiin lähtöihin omalta alueelta sekä tuloksettomaan ylivoimaan. Isäntien vähäiset huippupaikat kilpistyivät tiiviiseen LeKi-puolustukseen ja viimeisenä lukkona toimineeseen Viksteniin.

− Ei saatu ihan sitä parasta syöttöpeliä ja sen myötä ei päästy maalintekopaikoille. Naapuri puolusti toki hyvin ja otti pelistä vauhdin pois, kertasi RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen tappion syitä.

Vieraiden päävalmentajalta irtosi myös kehuja illan isännille:

− Täällä on yritteliäs ja hyvä kotijoukkue. Ei varmaan ole kollegalla ollut helpoimmat lähtökohdat lähteä kasaamaan täällä nousijajoukkuetta. Nykyinen taso on hyvä ja joukkue tuntuu menevän koko ajan eteenpäin, joten RoKi on loistava lisä Mestikseen, Juujärvi kehui.

Molempien joukkueiden seuraava vastustaja on Hokki. LeKin urakka jatkuu jo lauantaina Kajaanissa, kun taas RoKi isännöi kajaanilaisia 20.11. Lappi Areenalla.