RoKin revanssi jäi saamatta, KeuPa hallitsi Lapissa

MESTIS / Raportti
Paavo Hölsän torjunnat eivät riittäneet kotivoittoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Ottelusta muodostui loppua kohden jännitysnäytelmä isäntien hakiessa vimmatusti tasoitusmaalia ja vieraiden ottaessa peräti kaksi joukkuerangaistusta vääristä vaihdoista. Pelin ratkaisut tapahtuivat jo heti ensimmäisessä erässä KeuPan tehtyä molemmat maalinsa ylivoimalla. Tälläkin kertaa keuruulaiset olivat siis parempia vieden ottelun nimiinsä niukasti 1−2.

Rovaniemellä otteluun lähdettiin tasaisista ennakkoasetelmista, kun joukkueet olivat sarjataulukossa vain pisteen päässä toisistaan hyvin pienillä tilastoeroilla. Edellinen keskinäinen kohtaaminen oli päättynyt sekin KeuPan voittoon maalin erolla.

Isäntiä koko alku kauden vaivanneet jäähyilyt näkyivät edelleen ja nousivat jälleen isoon asemaan pelinkulussa.

− Ylivoimapeliin ratkesi tämä peli. Jäähymäärät pitää saada pienenemään, kurittomia jäähyjä. Muutama pelaaja saa todellakin miettiä tekemisiään. Hölmöihin paikkoihin typeriä tekoja, Petteri Hirvonen pohti pelaajiensa esitystä.

Hyvä alku ratkaisi koko ottelun

Alussa molemmat hakivat asetelmia ja kiekkoa kuljetettiin päästä päähän. Viiden minuutin kohdalla RoKin Elias Klytseroff otti estämisjäähyn, joka kostautui KeuPan tehdessä ottelun avausmaalin.

− Päästiin hyvin alkuun ja ensimmäinen erä oli tosi hyvää peliä meiltä, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen tuumasi.

Alivoiman peluu alkoi rovaniemeläisiltä ensin hyvin eikä keuruulaiset saaneet ylivoimaa pyörimään kunnolla. KeuPa haki vauhtia omalta alueelta ja Roberts Locans purjehti helpohkosti laidasta sisään ja suoraan maalin eteen. Pienellä nostolla kiekko oli RoKin Paavo Hölsän takana.

Avausmaalin jälkeen isäntien ote herpaantui ja vieraillijat otti kuskin paikan luoden pitkiä painejaksoja hyökkäysalueelle. KeuPan Emppu Pulliainen esitti taidokasta kiekottelua ja keuruulaiset laittoivat RoKin puolustuksen koville päästen muutamaan otteeseen puolittaiseen läpiajoon.

Vierailijoiden toinen maali oli myös kaunis ylöstuonti omalta alueelta muutamalla syötöllä. Rovaniemeläisten puolustuksen sekavuutta kuvaa, kun KeuPan Samuel Salonen sai siniviivalla kolme pelaajaa ympärilleen, jolloin maalintekijä Jussi Viitanen jäi täysin vapaaksi. Salosen syöttö tavoitti Jere Fribergin, joka poikittaissyötöllä tarjoili Viitaselle avoimen paikan.

Taistellen takaisin hallintaan

Toiseen erään rovaniemeläiset lähti hyvällä sykkeellä luoden painetta hyökkäysalueelle. KeuPan Lasse Salonkarin istuessa jäähyllä isännät pääsivät ensimmäisen kerran testaamaan ylivoiman sujuvuutta. Kuviot saatiin nopeasti toimimaan, mutta kovasta yrityksestä huolimatta maali jäi tekemättä. Toisellakaan ylivoimalla ei maalia saatu runsaista vedoista huolimatta.

− Pikkusen herpaantui ja meni taisteluksi, mutta se taisteluilme ja iso sydän oli tänään kohillaan, Heiskanen kehui omiaan.

Toisen erän puolessa välissä pelatun neljä vastaan neljä -tilanteen jälkeen keuruulaiset aloittivat paineistamisen ja ottivat peliä haltuun. Erän hyvän alun jälkeen rovaniemeläiset vaikuttivat jälleen vaisuilta.

− Kurittomuus syö koko joukkuetta ja vie energiaa. Se antaa vastustajalle mahdollisuuden päästä peliin mukaan, mietti Hirvonen.

Hetkellinen valonpilkahdus näkyi, kun Jussi Pelto-Arvo pääsi nopeilla potkuillaan läpiajoon. Tilanteessa kiekko pääsi kuitenkin hiukan karkaamaan ja KeuPan Roope Urpolahti peitti maalinsa hyvin.

Viimeisen kaksikymmenminuuttisen RoKi pääsi aloittamaan ylivoimalla ja hyödynsi nopeasti tilanteen suoralla hyökkäyksellä, jonka päätteksi Juhani Tamminen nosti rystyllä kiekon ohi Urpolahden.

Rovaniemeläiset hakivat kiivaasti tasoitusmaalia, mutta keuruulaisten puolustuspelaaminen pysyi tiiviinä, eivätkä isännät päässeet hyödyntämään ylivoimatilanteitakaan.

− Hävittiin ylivoimapeli tänään 1−2, ja hyvät maalivahdit oli molemmissa päissä. Sellainen ympäripyöreä peli, että olisi voinut ihan hyvin hakea tasoitusta ja tehdä jotain pistesaldollekin, mietti Hirvonen.

− Rupeaa näkymään, että ollaan tiivistetty puolustusta ja reenattu sitä. Nyt se alkaa kantamaan hedelmää, totesi Heiskanen.

Näyttäviä purjehtijoita

Vieraiden avausmaalin tehnyt Locans esitti koko ottelun ajan loistavia kiekonkäsittelytaitoja. Erityisesti kolmannessa erässä latvialainen kurvaili nätisti ohi kolmen RoKin pelaajan ja maalille asti, jossa ei enää onnistunut harhauttamaan Hölsää.

Isäntien näkyvimmät hahmot olivat jälleen kolmoskentän Tamminen ja Olli-Matti Järvelä, jotka loivat runsaasti paikkoja tehdä tasoitusmaalin ja välillä pyörittivät KeuPan puolustuksen solmuun.

Kokonaisuudessaan ottelu oli KeuPan hallintaa ja vaikka maalit tulivat ylivoimalla oli voitto ansaittu.

− Tulos on hyvä ja todella hieno taisteluvoitto. Ansaitusti saatin kolme pistettä ja olen tosi tyytyväinen tähän, tuumasi Heiskanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle