RoKi latoi maaleja hurjalla prosentilla - Reijola pysäytti Ketterän 36 kertaa

MESTIS / Raportti
RoKin vahvan pelin lopullinen muuri seisoi tolppien välissä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Viime ottelut tappiollisesti pelanneet RoKi ja Ketterä ottivat mittaa toisistaan Rovaniemen lauantai-illassa. Tasaisen väännön nimiinsä vei lopulta kotijoukkue RoKi loistavasti torjuneen Rasmus Reijolan johdolla.

Illan ottelusta oli odotettavissa tasavahva kamppailu, jonka tahdinlyöjänä olisi vierasjoukkue Imatran Ketterä. Imatralalaiset hallitsivatkin peliä, mutta ottelu ratkesi pitkälti RoKin murskaavaan tehokkuuteen (42 %) avautuneista maalipaikoista sekä maalivahti Rasmus Reijolan venymiseen maalillaan. 

− Mielestäni eiliseen verrattuna hyvä jääkiekko-ottelu.  Jos viisi kolahtaa omiin, niin tässä sarjassa on aika vaikea voittaa pelejä, vaikka kuinka saisit pyöriteltyä hyökkäyspäässä. Harvoin kuitenkaan saa yli viittä maalia tehtyä. Virheitä liikaa, joista RoKi sitten rankaisi, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi kiertelemättä. 

− Pelin kuva oli sitä, mitä odotettiin. Aika rankka puolitoista vuorokautinen tuossa takana, kun pääsääntöisesti bussissa istuttu. Meillä ei ollut missään vaiheessa tarkoituskaan lähteä viihdyttämään tuonne, että olisi jotenkin nautinnollista ja raikasta hyökkäyspeliä. Meillä ei ollut mitään raikasta valmistautumisessa, mutta erittäin sitoutunut joukkue ja puolustettiin loistavasti, RoKi-luotsi Petri Karjalainen luonnehti joukkueen ilmettä.

Tasaisesti alkanut ensimmäinen erä kääntyi hetkessä vieraille viiden minuutin pelin jälkeen, kun Ketterän verkkaisesti edennyt hyökkäys toi ottelun avausmaalin. Jesperi Viikilä ei löytänyt syöttötilaa ja päätti yrittää itse, jolloin vaarattoman näköinen veto laidasta upposi etukulmasta maaliin.

Rovaniemeläisten pelissä näkyi alkuun samaa kuin perjantain ottelussa KeuPaa vastaan. Maalipaikkoja ei avautunut eikä ylivoimakaan ottanut tuulta alleen. Imatralalaisten hyökkäykset puolestaan toivat maalipaikkoja, ja vieraiden vahva maalille ajo toikin erän puolen välin jälkeen tilanteen, jossa maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Takaiskusta johtoon

Rovaniemeläiset osoittivat kuitenkin erän viimeisillä minuuteilla, että taitoa löytyy edelleen myös maalinteossa. Ensin Aleksi Poikola kiersi maalin takaa kulmaan ja syötti Jesse Juntheikin jalkojen välistä maalille nousseelle Christoffer Seppelinille, joka näpäytti tasoituksen 1−1:een. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin tilanne muuttui ylivoimalla kotijoukkueen 2−1-johtoon Tuomas Salmelan iskettyä suoraan syötöstä kiekon ohi Jere Myllyniemen.

Toista erää ei ehtinyt kulua kolmeakaan minuuttia, kun Ketterän hyökkäyspään pyöritys avasi maalipaikan, josta Santeri Vuoti ei erehtynyt. Muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen vieraat saivat mahdollisuuden ottaa niskaotetta isännistä ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Ottelun puolessa välissä tilanne keikahti täysin kotijoukkueelle, kun Ketterä antoi avaimet käteen ottamalla kaksi jäähyä päällekkäin. Ensin Henri Joki-Erkkilä löi 3−2:een ja alle minuutin kuluttua Olli-Matti Järvelän maalista takaisin kimmonnut hirmuveto hyväksyttiin 4−2-maaliksi videotarkistuksen jälkeen.

− Oltiin pelin päällä aika vahvasti, mutta tylysti RoKi pisti kiekot maaliin meidän virheistä ja ylivoimalla, Lehtonen harmitteli.

RoKin kahden perättäisen maalin jälkeen Ketterän maalille luisteli Santeri Lipiäinen. Päätös maalivahdin vaihdosta oli ymmärrettävä, koska Myllyniemen torjunnat oli kaksi ja päästettyjä maaleja neljä.

Minuutti myöhemmin imatralalaiset pääsivät uudestaan kokeilemaan ylivoimaa, kun Joki-Erkkilä sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ketterän maalinedustilanteessa kohteeksi joutunut Juntheikki painoi hetken aitiossa jääpussia leukapieleen ennen palaamistaan jäälle.

Kavennus jäi laihaksi lohduksi

Ylivoima ei tuonut imatralaisille kavennusta, mutta muutama minuutti myöhemmin Vuoti syöksyi puolittaiseen läpiajoon ja siirsi rystyltä toistamiseen kiekon ohi RoKi-vahti Reijolan. Koska lisämaaleja erässä ei enää nähty, lähdettiin kolmanteen erään 4−3-lukemissa.

Vierasjoukkue tuli vahvemmin erän alkuun, mutta tällä kertaa erän ensimmäisestä maalista vastasi RoKin kokoonpanoon jälleen noussut Antti Hellsten kauden ensimmäisellä Mestis-maalillaan. Ottelun loppu mentiin vahvasti Ketterän paineistaessa ja RoKin puolustaessa ärhäkkäästi johtoasemaansa.

− Kyllähän totuuden nimissä Ketterä vei peliä ja loi paljon enemmän maalipaikkoja, mutta meillä 20 jätkää löi hanskat oikeasti töihin, Karjalainen kehui omiaan.

Kun Ketterän ylivoima eikä yli kolmen minuutin peli ilman maalivahtia tuonut kavennusta, pääsi RoKi juhlimaan kotonaan täysin ansaittua 5−3-voittoa ja täysiä pisteitä. Erän loppua vielä väritti Ketterän Jere Laineen ja Juntheikin tunteiden leimahtamiset, joista Laine sai suihkukomennuksen vain kaksi sekuntia ennen erän loppua.

− Kyllähän siinä pakko on pelata upporikasta ja rutiköyhää ja lähteä painamaan. Tietysti johdossa oleva joukkue on vaikeammassa asemassa ja joutuu vähän varmistelemaan, mutta RoKi puolusti hyvin ja sulki keskustan, eikä sinne oikein päästy, vaikka pyöritettiin, Lehtonen selvensi erän loppua.

− Ei saatu tilkittyä omaa päätä. Muuten tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen, mutta se ei riitä. Fakta on, että kaiken pitää osua kohdalleen, jos pisteitä haluaa, Lehtonen summasi.

− Oltiin sitkeitä ja valmiita pelaamaan toisillemme. Ylivoima kolme maalia, alivoima sata pinnaa, maalivahti loistava ja kolme pistettä, tyytyväinen Karjalainen niputti illan ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle