Päät höyryten kotivoittoon Rovaniemen kylmyydessä

Rovaniemellä kävi tunteet välillä kuumina.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemen Mestis-illassa ottelu oli samalla lopputuloksella lähes toisinto keskiviikosta, kun ottelu eteni jälleen jatkoajalle tasaisen 60 minuutin taistelun jälkeen. Tällä kertaa ratkaisua haettiin kuitenkin voittomaalikilpailusta asti.

Ottelun alkuun vierasjoukkue Kiekko-Vantaa tarjosi isännille shokkihoitoa tekemällä salamamaalin 15 sekuntia kiekon tipahduksesta. Tämän jälkeen maaleja tehtiin sitten lähes vuorotellen.

Kahta ensimmäistä erää ei hallinnut varsinaisesti kumpikaan joukkueista. Lohipaidat karvasivat läpi ottelun ylhäältä ja sulkivat keskialuetta tiiviillä puolustuksella estäen RoKille tyypilliset nopeat hyökkäykset.

Tunteet kuumina kylmästä huolimatta

Rokin tasoitettua ensimmäisessä erässä ylivoimalla pelin tempo kiihtyi ja kiekon hallinnasta taisteltiin viimeiseen minuuttiin asti. Ajoittain tunteet kävivät kuumina ja ottelun tapahtumia väritti useammat nokkapokat sekä torikokoukset.

Vieraat menivät useaan otteeseen johtoon, mutta rovaniemeläiset eivät tästä jäätyneet vaan tulivat jatkuvasti tasoihin. Toisessa erässä kotijoukkue otti hetken johtoaseman, joka erän loppuun mennessä oli kääntynyt takaa-ajoasemaksi.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta esimerkillistä johtoaseman puolustuspelaamista. RoKi haki sinnikkäästi tasoitusta yrittäen saada painetta hyökkäyspäähän. Vierasjoukkue karvasi kovaa ja ylhäältä tyrehdyttäen kotijoukkueen hyökkäykseen nousut.

Jälleen tasoitusmaali viime hetkillä

Lopulta vantaalaisten puolustuksen puhkaisi tšekkiläistyylisellä pitkällä syötöllä Marco Zorec, jonka lähettämän kiekon Harri Pälve toimitti keskikaistaa nousseelle Teemu Korpelalle. Rovaniemeläisten kapteeni ei erehtynyt vaan napautti kaivatun tasoitusmaalin isännille.

Jatkoajalla RoKi sai mahdollisuuden ratkaista ottelun ylivoimalla, mutta vieraiden Jani Kautto seisoi maalin tiellä ja ottelun ratkaisua saatiin odottaa voittolaukauksissa kuudenteen pariin asti. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 5-4, kuten keskiviikkonakin.