RoKille toinen perättäinen voitto - JYP-Akatemia jäi jalkoihin

RoKin pelaajat tuulettavat Marco Zorecin 4-0 -osumaa.
Kuva © Juhani Moilanen
RoKin ja JYP-Akatemian kolme edellistä kamppailua ovat päättyneet aina kotijoukkueen voittoon. Kaavaan ei tullut tälläkään kertaa muutosta, kun kauden parastaan esittänyt RoKi murskasi vieraat selvin 7-0 -lukemin.

Kumpikaan joukkueista ei saanut kentälle parhainta miehistöään, sillä RoKilla oli heittää askiin vain kolme hyökkäysketjua ja Akatemian kokoonpanosta puuttui kentällisen verran keskiviikkona mukana olleita liigavahvistuksia.

RoKi hallitsi kenttätapahtumia alusta loppuun, eikä jättänyt Akatemialle mitään mahdollisuuksia pyristellä vastaan. Isännät kanavoivat SaPKo-voitosta saadun energian oikeisiin asioihin voittamalla kaksinkamppailut ja luistelemalla vastustajaltaan jalat alta.

Rovaniemen kiekkoylpeys aloitti ottelun vahvasti ja JYP-Akatemia oli suurissa vaikeuksissa sinipaitaisen kotijoukkueen vyöryessä alueelle kerta toisensa jälkeen.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia tuottivat molemmille joukkueille yhdet laukaukset maalipuihin, mutta erän jälkimmäisen puolikkaan käynnistyttyä RoKi sai rikottua kuparisen juuri piristymisen merkkejä osoittaneen Akatemian kustannuksella.

Tuomas Komulainen pääsi tyylittelemään valotaululle lukemat 1-0, kun vieraiden maalivahti Dennis Saikkonen torjui kiekon maalin edustalle ja Komulainen löi pelivälineen ilmasta verkon perukoille.

Maalin jälkeen RoKi jatkoi painostustaan ja joukkue sai useampia tilanteita johdon kasvattamiseen, mutta Saikkosen torjunnat pitivät jyväskyläläiset toistaiseksi pelissä mukana.

Lopulta pelikontrollin tuoma maalipaikka hyödynnettiin ansaitusti, kun Olli-Matti Järvelä pääsi tuplaamaan johdon Harri Pälveen esityöstä kolme minuuttia ennen erätaukoa.

Akatemian jäähyt kostautuivat

Toisessa erässä RoKi jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Johtoasemassa isäntien pelistä huokui aivan uudenlainen rentous, mitä ilmensi hyvin Olli-Matti Järvelän rajaton itseluottamus ja sitä seuranneet katsojia kohahduttaneet harhautukset.

Pelikellon raksutettua puolen tunnin tietämille vierasjoukkue alkoi väsyä RoKin pyöritykseen ja sinipaidat iskivät kaksi salamamaalia.

Juhani Tamminen lämäsi ylivoimalla kotijoukkueen kolmannen maalin ja hetkeä myöhemmin Marco Zorec päätti seuraavan pyörityksen lataamalla kiekon verkkoon siirretyn rangaistuksen aikana.

Maalin jälkeen Saikkonen teki tolppien välissä tilaa Markus Ruusulle ja herättelyliikkeen seurauksena JYP-Akatemia saikin parhaan maalipaikkansa.

Mikko Virtasta rikottiin maalin edessä ja tuomiona oli rangaistuslaukaus, mutta Virtasen peterforsbergmainen ujutus lipui hieman Toni Eskelisen maalin ohi.

Kaksi minuuttia rankkarin jälkeen Alex Lindroos ajettiin kentältä pelaajan huidottua Järvelää mailalla kasvoihin ja vieraiden lopullinen alamäki oli valmis alkamaan.

Viiden minuutin rangaistus ei ehtinyt kulua edes puoleenväliin toisen erän loppuun mennessä, mutta RoKi ehti silti kasvattaa johtoaan vielä kahdella maalilla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Männistö ja 6-0 -osuman iskenyt Jussi Pelto-Arvo.

Viimeisessä erässäkin RoKi oli niskan päällä ja kaunisteli lukemia Harri Pälveen lauottua tarkasti läpiajosta RoKin seitsemännen maalin.

RoKi lahjoitti murskalukemista lannistuneille jyväskyläläisille vielä mahdollisuuden kavennukseen kahdella huolimattomalla jäähyllä, mutta ottelussa vähille töille jäänyt Eskelinen nappasi kiekot kiinni varmasti.

7-0 -voiton myötä RoKi on kahden ottelun voittoputkessa ja piste-ero toiseksi viimeisenä olevaan JYP-Akatemiaan kaventui kahteen pisteeseen. RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen oli syystäkin tyytyväinen ottelun antiin.

− Hyvä lataus joukkueelta, kaikki tekivät hommia yhdessä. Tällä viikolla teimme paljon maaleja, mutta nyt saimme puolustuspelinkin toimimaan ja keppi ei tärissyt enää johtoasemassa samalla tavalla kuin keskiviikkona.

Vieraiden päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi antoi myös reilusti tunnustusta kotijoukkueelle:

− Vilpittömät onnittelut RoKille. He pelasivat äärimmäisen hienon ja hyvälaatuisen ottelun. Hyviä syöttöketjuja, hyvää maalille menemistä ja ylivoimat onnistuivat myös kotijoukkueelta hyvin.

− Itsestäni tuntuu tietenkin pahalta. Valmistauduimme otteluun hyvin, mutta emme pelanneet tarpeeksi laadukkaasti ja energiaa ei ollut riittävästi. Huono suoritus meiltä.