JYP-Akatemialta onnistunut revanssiottelu

MESTIS / Raportti
RoKin Paavo Hölsän upeat torjunnat eivät riittäneet kotikaukalossa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä taisteltiin kovaa ja kiekko vaihtoi suuntaa kuin flipperissä konsanaan. Voittojen tielle pääsy jäi edelleen rovaniemeläisten haaveeksi, kun jyväskyläläiset karvasivat niukan voiton.

Ensimmäinen erä oli isäntien hienoista hallintaa joukkueiden hakiessa peliasetelmia. Nopeita pelisuunnan muutoksia tuli paljon keskialueella, kun kiekko vaihtoi kuljettajaa pomppien lavasta toiseen.

RoKi oli tällä kertaa hyvin hereillä heti alusta alkaen ja saikin luotua hyviä hyökkäyksiä, joista yksi tuotti ottelun avausmaalin. Kapteeni Henri Joki-Erkkilä heitti kiekon rystyltä sisään, kun peli oli ehtinyt vanheta alle kaksi minuuttia.

− Itseluottamus ei välttämättä ole ihan tapissa ja se näkyi ensimmäisessä erässä. Meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin kuin se yksi maali, mutta kun tekeminen ei ole rentoa, niin se ei sitten ole rentoa, Petteri Hirvonen harmitteli.

JYP-Akatemia ei jäänyt liikkeessä jalkoihin vaan taisteli kiekosta ja karvasi ylhäällä. Puolessa välissä erää karvaus avasi tilanteen, jonka Paavo Hölsä selvitti kahdella hienolla torjunnalla.

− Meillä oli hyvä valmistautuminen peliin, kun lähdettiin jo edellisenä päivänä. Haluttiin tulla sillä tavalla ettei ole niin sanotut bussijalat. Pikkuisen meillä kuitenkin oli bussijalat ensimmäisessä erässä, Jukka Ahvenjärvi mietti aloituserän liikettä.

Tasoitusmaalista puhtia

Jyväskyläläisten tasoitusmaali syntyi alivoimalla rovaniemeläisten pelattua liian syvällä hyökkäyspäässä. Joel Sund ja Henri Niemi karkasivat kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, jonka päätteeksi Niemi latasi kiekon ohi Hölsän.

Toisessa erässä peli oli ajoittain sekavaa, mutta jyväskyläläiset saivat vietyä pelin painoa rovaniemeläisten puolustuspäähän. Jälleen kova karvaus tuotti tulosta ja Aleksi Luhtalampi siirsi vieraat johtoon Olli Aitolan hyvästä esityöstä.

− Toiseen erään tultiin sitten stop-merkin takaa, ei rikkoen sääntöjä, mutta agressiivisesti ja himokkaasti tuohon peliin. Päästiin pelin päälle, ja mielestäni se oli tämän ottelun käännekohta, analysoi Ahvenjärvi ottelun avaintapahtumia.

Ylivoimien hyödyntäminen tuotti molemmille joukkueille harmaita hiuksia, ja erityisesti kotijoukkueella ei ottanut sujuakseen. Taavi Tiala nappasi kiekon heti jäähyboksista päästyään ja polki Sundin kanssa 2-1-hyökkäykseen. Tialan poikittaissyötöstä Sundin oli helppo siirtää vieraat jo kahden maalin johtoon.

Kavennusmaalista toivoa

Kotijoukkue teki kavennusmaalinsa nopeasti tämän jälkeen, kun Hokista siirtynyt Jarkko Harjula kaivoi laidassa kiekon ohi kiitävälle Mikko Väänäselle. Alivoima pelaaminen parani toisessa erässä, eikä jyväskyläläiset saaneet omaa ylivoimaa pyörimään kunnolla.

− Parannettiin siitä mitä ollaan viime peleissä pelattu ja se on tärkein asia. Saatiin peli siihen kuntoon, että tapellaan voitosta ja on mahkuja ottaa pisteitä, Hirvonen tuumasi.

Viimeisessä erässä rovaniemeläisten liike ja taisteluilme pysyi yllä, mutta peli ei pysynyt hallinnassa kuin hetkittäin. Vierasjoukkue paransi näkyvästi erä erältä peliään ja itsevarmuus kasvoi jokaisen maalin myötä.

RoKin peliä rikkoi turhat rangaistukset sekä JYP-Akatemian vahva karvaaminen. Kotijoukkueen Daniel Vozenilek esitti komean sisääntulon pujottelemalla kolmen pelaajan läpi suoraan maalille, vain viimeistely ontui lopulta.

Kovaa taistoa "sukeltaen"

Rovaniemeläisten taistelu tuotti tulosta ylivoimamaalin muodossa erän loppuminuuteilla, mutta kiri jäi lopulta lyhyeksi, kun Ollli-Matti Järvelä sai parran pärinää aiheuttaneen jäähyn sukeltamisesta sekä käytösrangaistuksen.

− Hyvä taistelu meiltä, mutta virheet ratkaisee. Ja nyt on nähty sekin, että kun mies väistää paitsiota, siitä saa sukeltamisjäähyn, Hirvonen ihmetteli pelin jälkeen.

− Vauhdikas, viihdyyttävä ja kova ottelu. Ei täältä voittoa helpolla saa, kun on kova joukkue vastassa. Tietenkin olen tyytyväinen tuohon kolmeen pisteeseen ja myös alivoimapelaamiseen tänään, Ahvenjärvi totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle