Akatemia taittui vasta jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Dennis Saikkonen venyi hyvin pikkuhurrikaanien maalilla.
Kuva © Timo Savela
Ottelun alussa peli näytti vahvasti JYP-Akatemian hallinnalta, mutta sen jälkeen RoKi tarjosi kotiyleisölle hyvännäköistä jääkiekkoa. Akatemia pysyi myllytyksessä mukana kauan, mutta lopulta jatkoajalla joutui toteamaan isäntien paremmuuden.

Rovaniemen Kiekon ja jyväskyläläisen JYP-Akatemian keskiviikkoisen ottelun ensimmäinen kymmenys oli pitkälti Akatemian hallintaa. RoKi ei oikein tuntunut pääsevän alueeltansa pois kuin vain ajoittain, ja Akatemia piti hyvin kiekkoa.

Pikkuhurrikaanit pääsivät ensimmäisenä kokeilemaan ylivoimaansa, joka näytti kelvolliselta ja hyvillä syötöillä maalinedustalle asti etenevältä. RoKi oli hieman purjeissa.

Jäähyn jälkeen RoKi pääsi pelaamaan enemmän hyökkäyspäädyssä, jossa peliaikaa vierähti kauan. Esimerkiksi Henri Fomin esitteli pelisilmäänsä laadukkaalla lättysyötöllä maalin eteen.

Torjujat esillä

Ensimmäisen erän Sinisten maalivahti Toni Eskelinen torjuikin hyvin, ja tuntui olevan koko ajan kiekon sijainnista kärryillä. JYP-Akatemian Dennis Saikkoselle kiekkoa ei toimitettu läheskään yhtä paljon kuin Eskeliselle. Erän trendi olikin pitkälti Akatemian pitkän tappioputken kasvojen pesu. Heidän pelaamisensa oli vakuuttavaa, ja tähän asti näytti siltä, että kyseessä on eri joukkue kuin ennen maajoukkuetaukoa.

Joukkueiden torjujat saivat maininnan JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärveltä.

— Hyvät maalivahdit oli tänään molemmissa päissä.

Rovaniemen Kiekon päävalmentaja Petteri Hirvonen kehui myös torjuntatyöskentelyjä.

— Eskeliseltä hieno tulo veräjänsuulle.

RoKin vaikealle alulle Hirvonen mainitsi syyksi tauon.

− Aina tauon jälkeen ehkä vähän hankalaa tuo pelirytmi, ja uusia miehiä taas ryhmään, niin kestää vähän aikaa päästä (rytmiin).

Toisella erällä aikalisälle

Kun ottelun ensimmäisen erän alku oli Akatemian, oli se toisessa erässä vastavuoroisesti RoKin. Lapin joukkue pelasi kaksi nopeatempoista ylivoimaa, ja niiden jälkeenkin peli meni pitkälti Sinisten ehdoilla. Jyväskylän joukkue otti perättäisjäähyjen jälkeen aikalisän, kun monen minuutin perässä luisteleminen lähestulkoon samoilla pelaajilla tuotti uupumusta.

Myöhemmin keskisuomalaiset pelasivat jopa parempaa ylivoimaa tekopaikkojen osalta kuin mitä rovaniemeläisjoukkue pelasi samaisessa erässä aiemmin. Akatemia eteni varsin verkkaisesti jo parilla sujuvalla syötöllä aina maalipaikoille asti, mutta Eskelinen teki laadukasta torjuntatyöskentelyä. Eritoten pikkuhurrikaanien sentteri Waltteri Lehtonen oli näkyvässä roolissa ylivoimalla, sillä hänelle toimitettiin paljon kiekkoa.

JYP-Akatemialla sattui vahinko, kun pelaajia oli liian monta kentällä samanaikaisesti. Sinisten ylivoima oli ehkä hieman ujoa ja hyvien vetosektoreiden etsintää. Akatemia välttyi erän lopussa olleessa jäähyssä erityisen vaarallisilta tilanteilta. 

RoKin tahdissa

Kolmannen erän alku oli tasaista, kentän molemmalla puoliskolla pelattavaa jääkiekkoa. Tätä jatkui noin kymmenen minuuttia, kunnes alkoi Sinisten peli. Suorastaan raivokkaasti RoKi haki ottelun ensimmäistä maalia, ja maalipaikkoja syntyikin useita, mutta Saikkonen piti Akatemian pelissä mukana. Erotuomari käytti tilannetta videotarkistuksessa ja halusi varmistua, kävikö kiekko varsin epäselvän tilanteen jälkeen maalissa. Tilanteesta ei lopulta vihelletty maalia.

Ottelu eteni jatkoajalle saakka, missä RoKi jatkoi ryöpyttämistä. Jyväskyläläiset eivät saaneet kunnollista otetta pelivälineestä, vaan se kulki rovaniemeläisjoukkueen lavoissa. Lopulta Juhani Tamminen päätti ottelun isäntien voittoon Fominin ja Nico Vuorijärven syötöistä.

Hirvonen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

— Aina kun saa pisteitä tässä sarjassa, täytyy olla tyytyväinen. Lisäpiste jatkoajalta oli hyvä siihen päälle.

Tammisen paluu Sinisten riveihin näkyi tulostaululla maalilla, ja Hirvonen olikin mieltynyt pelaajan otteisiin, ja heitti vitsin.

— Hienoa että ollaan saatu Tamminen ja hieno tulo häneltä. Nyt mies on pelannut jo kaksi ja puoli peliä tätä sarjaa.

Rovaniemen Kiekko pelaa samalla viikolla vielä toisen kotipelin. Perjantaina tulee vieraita Lempäälästä, kun LeKi tulee haastamaan lappilaiset. JYP-Akatemia saa pitemmän tauon päivän mitalla, sillä lauantaina he pelaavat kotonaan Kokkolan Hermestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle