RoKin yksi ylivoima Jukureiden käännekohtana

Oula Palve oli tehokkaana Rovaniemellä.
Kahden ensimmäisen erän sitkeys ja periksiantamattomuus antoi vaikutteita täydestä RoKin pelistä, mutta lopulta ottelu karkasi sinisten käsistä.

Pelillisesti hyvin otteluun varustautunut vierasjoukkue Jukurit loi hillityllä temmolla ja kiekollisella hallinnalla pelin henkeä. Ensimmäisen erän katkonaisen alun jälkeen Jukurit teki rauhallista työskentelyä hyökkäyspäädyssään muutaman vedon siivittämänä.

Ottelukellon edetessä erän puoliväliin, kunnostautui sitkeästi painetta kestänyt RoKi kiekollisesti. Vetoja saatiin toimitettua Jukureiden maalivahti Juhana Aholle asti, ja joukkueiden hallinnalliset asemat kentällä tasoittuivat.

Jukurit aukaisi pelin itselleen, kun ylivoimalla mikkeliläisjoukkue eteni johtoasemaan. Peliä ei kuitenkaan kerennyt edetä kuin vajaan minuutti, kun siniset ottivat röyhkeästi Jukureilta johtoaseman pois. Taululle ilmestyi lukemat 1-1.

Lopuksi Rovaniemen Kiekko pääsi ylivoimalle, mutta kotiyleisön harmiksi vedot eivät tuottaneet erityisen suuria vaikeuksia Aholle.

Sinistä sinnikkyyttä

Arktisen ilmaston lisäksi kotijoukkue tarjosi toisessa erässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita Jukureille. Aluksi peli lähti mikkeliläisten tuloksekkaalla ylivoimalla, minkä johdattelemana he ottivat johtoaseman. Kuitenkaan kello ei kerennyt tälläkään kertaa tikittää edes minuutin vertaa, kun RoKi tasoitti tilanteen.

Rovaniemeläisjoukkueen ollessa vuorostaan ylivoimalla, muuttui jälleen tilanne taululla. Ensimmäistä kertaa RoKi oli pelissä johtoasemassa, kun ylivoiman turvin isäntien Olli-Matti Järvelä teki maalin.

Henri Fomin osoitti jälleen, minkä vuoksi hän on Napapiirin vaarallisin pelaaja. Fominille luontevalla liikkeellä pyörähdyksien ja pujotuksien myötä laituri luisteli itsellensä hyvin tilaa, mistä syntyi kliinistä maalintekotyöskentelyä. Tapahtui RoKin johtoaseman vankistamista lukemilla 4-2.

Tilanteet ajautuivat lopulta taisisiksi väännöiksi, mutta erityisiä maalipaikkoja ei ilmentynyt. Molemmat kokeilivat vielä ylivoimiansa, joissa Jukureiden työskentely oli näyttävämpää. Vierasjoukkue selvästi halusi kaventaa ennen erän loppua, mutta Toni Eskelinen ei suostunut päästämään kiekkoa maaliin kimmokkeidenkaan jälkeen.

— Hyökkäyspeli meitä vei, vähän ylihyökättiin, vastasi Jukureiden luotsi Antti Pennanen, kun hän summasi keltapaitojen toisen erän vaikeuksia.

— Puolustuksesta ei oltu niin kiinnostuneita, täsmensi Pennanen.

Viikinkien ylösnousu suosta

Viimeisessä erässä koitui RoKin ylivoima kohtalokkaaksi. Jukureiden hyökkääjä Teemu Henritius unohdettiin kotijoukkueen siniviivalle ylivoiman hurmoksessa ja hän kavensi lukemat 4-3. Alivoimamaalin jälkeen viikingit pääsivät jaloillensa, kun kavennuksen lisäksi vielä tasoittivat ottelun.

— Alivoimamaali oli meille iso maali, päästiin sillä pelin tulokseen kiinni. Viimeinen kymppi oli älyttömän tehokas, totesi Pennanen.

Maalien jälkeen Mikkelin Jukurit kylvi vetoja ja he omasivat henkisen otteen kotijoukkueesta. Maaleja tehtiin tylyllä tahdilla, ja RoKin täytyi tyytyä hetkellisiin rauhoittamisiin pitkien kiekkojen turvin. Jukureiden kannattajat juhlivat rumpujen säestämänä.

— Ei vaan yksilötasolla taito riittänyt Jukureiden pelaajia vastaan, yks-ykköset hävittiin, ajatteli RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Mitä lähemmäksi ottelun päätöstä edettiin, sitä tiheämmin vierasjoukkue teki maaleja. Jukurit ei tuntenut mitään armon tapaista sympatiaa vastustajiansa kohtaan. Viimeinen onnistuminen oli Jukureiden yhdeksäs, kun Oula Palve suoriutui ottelusta kypärätempulla. Myös Henritius kunnostautui kolmella maalilla. Summerin soidessa peli päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 4-9.

Rovaniemen Kiekko etenee seuraavaksi Joensuuhun, kun lauantaina he menevät haastamaan Jokipojat. Mikkelin Jukurit ei pääse lepäämään enempää kuin RoKi, sillä vieraskiertue jatkuu Kajaaniin. Kainuussa nähdään Hokin ja Jukureiden välinen Mestiksen kärkikamppailu.