Rovaniemeläisten synkkääkin synkempi kaamos sai jatkoa

MESTIS / Raportti
Jälleen kerran Jokipojat oli parempia.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä oli tarjolla ylivoimaa reilummasti, mutta kumpikaan ei niitä hyödyntänyt. Erikoistilannepelaaminen oli loistavissa kuosissa, mutta muu pelaaminen heilui puolelta toiselle.

Edellinen kohtaaminen oli päättynyt joensuulaisten voittoon, ja tälläkin kertaa Jokipojat jätti rovaniemeläiset nuolemaan näppejään kovasta taistelusta huolimatta ja jatkoi RoKin tappioputkea seitsemään otteluun.

− Me tultiin taistelemaan ja tänään joukkue taisteli loistavasti, myös maalivahtipeli oli hyvä, totesi tyytyväinen Ari Aaltonen suojateistaan.

Sairastuvalle pelaajia menettänyt RoKi oli joutunut kutsumaan vielä iltapäivällä RoKi Rebelsistäkin puolustaja Ossi Hämäläisen kokoonpanoon. Joukkueen tilanne tuskastutti päävalmentaja Petteri Hirvosta.

− Vähän pelokaskin ajatus oli tähän peliin, että voi käydä ihan miten vaan. Enemmän ollut kuumepotilaita kuin terveitä, mutta onneksi saatiin pari lainamiestä. Ossi suoriutui tehtävästään loistavasti. Hälytettiin paikalle iltapäivällä, tuli hallille  ja pelasi ennakkoluulottoman pelin.

Tehotonta ylivoimaa

Ensimmäiseen erään lähdettiin vierasjoukkueen paineistaessa ja hakiessa maalipaikkoja. Hyvä paineistus toi useamman jäähyn kotijoukkueelle, joita joensuulaiset eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään. Vaarallisin paikka oli Lauri Huhdanpäällä, joka kilautti kiekkoa takatolppaan.

− Tässä on ollut aika vaikeaa meillekin viimeiset seitsemän peliä. Ollaan keskusteltu joukkueen kanssa ja yritetty saada peliä uomiinsa, tunnusti Aaltonen.

Alun kymmenen minuuttia oli RoKilta sekavaa peliä, ja se heittikin useamman pitkän kiekon. Erän puolenvälin jälkeen myös kotijoukkue sai ylivoimatilaisuuksia, mutta Jokipojat pelasi hyvin liikkuvaa alivoimaa päästen alivoimahyökkäyksiin. Erän lopussa RoKi sai hyvän pyörityksen aikaiseksi, josta ei kuitenkaan saatu muutamaa laukausta enempää aikaiseksi.

− Monen pelaajan puolesta ottaa pattiin, kun ei saanut palkintoa kovasta työstä, Hirvonen harmitteli.

Toiseen erään Jokipojat lähti jälleen vahvasti ja sai paineistuksen myötä ylivoiman. RoKi pelasi hyvän alivoiman ja sai heti sen jälkeen siirrettyä peliä hyökkäyspäähän. Kuuden minuutin jälkeen Olli-Aleksi Pietilä tarjoili maalin takaa Tuomas Komulaiselle maalin eteen, joka nosti kiekon suoraan syötöstä takayläkulmaan.

Kiekkoa sinne, kiekkoa tänne

Puolet erästä oli päästä päähän kiekottelua, jossa kumpikaan ei varsinaisesti hallinnut pelinkulkua. Vierasjoukkue pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, mutta isännät pelasi hyvää ja aktiivista alivoimaa peittäen mahdolliset maalipaikat. Erän loppuun vieraat teki sitten pukukoppimaalin Santeri Arousvan kovan vedon siniviivalta upotessa maskin takaa maalin perälle.

Viimeinen erä oli enimmäkseen kotijoukkueen hallintaa, mutta vieraiden onnistui tehdä silti kolme maalia erän aikana. RoKin paineistettua erän alun hyökkäyspäässä aukesi yllättäen Jokipojille vasemman laidan kautta tilanne, joka veti usean RoKin pelaajan mukaansa jättäen Ville Silvastin vapaasti tulemaan oikeaa puolta maalipaikalle Kasimir Puruskaisen syötöstä.

− Joukkue päätti voittaa, ja se on hienoa, että äijät laittaa itseään likoon, kun on vähän vaikeaa hommaa, Aaltonen pohti omien esitystä.

Ratkaiseva kimmoke

Muutama minuutti myöhemmin joensuulaiset pyörittivät jälleen peliä vasemmassa laidassa, ja Joel Olkkosen veto kimposi Heikki Puustisen jalasta maaliin. Tästä alkoi RoKin kova kiri ja kavennusmaali syntyi erän puolessa välissä Teemu Korpelan voitettua aloituksen, josta Jarkko Harjula kiskaisi kiekon Juho Ratilaisen oikean kainalon alta sisään.

Rovaniemeläiset hakivat tasoitusmaalia ottamalla Paavo Hölsän pois maalista jo kolme minuuttia ennen erän loppua. Hyvä hyökkäyspyöritys kuudella pelaajalla tyrehtyi kuitenkin viimeisellä minuutilla Joonas Larinmaan karatessa ja tehdessä maalin tyhjiin.

− Nautitaan nyt voitosta ja lähdetään hyvillä mielin perjantaina Hokkia vastaan. Mutta ei tässä parane silti tuudittautua hyvänolontunteeseen, vaan pitää laittaa kaikki likoon, Aaltonen totesi lopuksi.

− Lähtökohtiin nähden tosi hyvä esitys, kun alkuviikon meidän koppikäytävä on ollut kuin terveyskeskuksen vastaanottoaula. Ei vain saatu palkintoa sille hienolle työlle, onneakin ansaittaisiin. Toivottavasti saataisiin ensi viikolla vähän lisää miehiä, kun on tämä raskasta tällä pakkikalustolla mennä eteenpäin, Hirvonen mietti toiveikkaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle