Rovaniemeläisten Tuomas Komulainen kirjautti illan ottelussa tehopisteet 2+2.

Timo Savela

Kolmas kerta toden sanoi - RoKille jatkoaikavoitto Jokipojista

Edelliset kaksi kauden kohtaamista olivat päättyneet joensuulaisten selkeisiin voittoihin, mutta tällä kertaa maaleja taottiin reilulla kädellä tasaväkisesti.

Ottelu kulki kotijoukkueen hallinnassa Jokipoikien rikkoessa otetta nopeilla ja terävillä vastahyökkäyksillä. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jonka vei kotijoukkue RoKi.

− Hyvä jääkiekko-ottelu, molemmat joukkueet pelasivat hyvän pelin, pohti Jokipoikien käskyttäjä Ari Aaltonen.

Ottelun kuumin pelaaja oli RoKin voiton viimeistellyt Tuomas Komulainen, joka aktiviisella pelillään horjutti vastustajaa sekä vietti neljän tehopisteen iltaa.

19 sekuntia ja maali

Ensimmäiseen erään Jokipojat lähti salamamaalilla, joka syntyi heti ensimmäisen aloituksen jälkeen Joonas Larinmaan ohittaessa RoKin Paavo Hölsän. Tämän jälkeen erässä ei paljon erityisempiä tapahtumia nähty, vaan kiekkoa siirrettiin päästä päähän nopeilla hyökkäyksillä.

− Aika halvan maalin saivat erän alkuun, mutta tultiin takaa mukaan peliin, totesi RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Vähäisistä tapahtumista huolimatta molemmat joukkueet pyrkivät ahnaasti hakemaan maalipaikkoja sekä pääsivät muutamaan otteseen testaamaan vastustajan maalivahtiakin. Erän loppuun vierasjoukkue sai ensimmäisen ylivoiman, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoaan sen avulla.

Toisessa erässä alkuminuutit olivat vielä hiukan nukuksissa pelaamista, kunnes RoKi sai ylivoiman. Jokipojilta alivoimapeli oli aktiviista, mutta se ei riittänyt vaan illan hahmo Komulainen syötti poikittaisen Jarkko Harjulalle, jolla ei ollut vaikeuksia tuoda kotijoukkue avoimesta paikasta tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen rovaniemeläiset jatkoivat pyöritystä hyökkäyspäässä ja jälleen sama kenttä teki tuhojaan viemällä RoKin 2−1-johtoon Olli-Aleksi Pietilän toimesta. Maalin jälkeen joensuulaiset käänsivät nopeasti pelin RoKin päähän ja saivatkin luotua kaksi vaarallista maalintekopaikkaa, mutta Hölsä oli edessä molemmilla kerroilla.

− Me päästettiin RoKi mukaan tähän peliin ja nyt valitettavasti nähtiin mistä tämä on kiinni, Aaltonen tunnusti.

Johtoasemasta takaa-ajoon

Erän loppupuoliskolla kotijoukkue sai kaksi jäähyä perätysten. Ensimmäisen RoKi onnistui tappamaan hyvällä ja maltillisella alivoimapelaamisella. Toinenkin sujui hyvin, mutta lopulta hyökkäyspään aloitusvoitosta Matti Koistisen veto pomppasi Hölsältä suoraan Heikki Puustiselle, joka toimitti kiekon helposti perille.

Joensuulaisten 2−3-johtomaali tuli samankaltaisesta tilanteesta, kun Santeri Arousva toimitti omasta laukauksesta takaisin kimmoneen kiekon ohi Hölsän.

− Kovalla prosentilla Jokipojat teki maaleja pelin aikana. Aina tipahti ripari lapaan ja löivät kiekon siitä sisään, Hirvonen manasi.

Kolmas erä lähti vauhdikkaammin liikkeelle kuin kaksi ensimmäistä ja liike tuottikin tulosta kotijoukkueelle, kun tositoimiin pitkän tauon jälkeen palannut Tommi Siliämaa vastakarvasi kiekon itselleen. Jokipoikien maalivahti Juho Ratilaiselta kiekko karkasi tilanteessa, jolloin Siliämaa jälleen nappasi sen itselleen kiertäen maalin ja heittäen kiekon sisään.

Tasoituksesta syntynyttä iloa eivät rovaniemeläiset kauan saaneet kokea, kun Jokipojat jälleen kahdella nopealla vastahyökkäyksellä toimitti kiekon ohi Hölsän. Joensuulaisten johtaessa ottelua 3−5, otti RoKi aikalisän saadakseen kuviot kuntoon uudestaan.

Tehoketju teki tuhojaan

Aikalisä tuli oikeaan aikaan, koska hetkeä myöhemmin Juhani Tamminen toi kiekon vauhdilla hyökkäyspäähän ja syötti maalin takaa siniviivan tuntumaan liukuneelle Henri Joki-Erkkilälle. RoKin kapteeni Joki-Erkkilän tulinen kuti löysi maskin takaa tiensä maaliin.

Hetken peli jälleen kulki aaltoilleen, kunnes rovaniemeläisten illan tehoketju Komulainen-Pietilä-Harjula purjehti yhtenä rintamana hyökkäysalueelle sisään ja Harjulan poikkitaissyöttö löysi maalinkulmalle vauhdilla saapuvan Komulaisen.

− Aiemmin oli ongelmia maalinteon kanssa ja kun se toimii, niin jostain muualta sakkaa. Johdettiin 5−3 ja sitten RoKi vei tämän, Aaltonen tuskaili.

Erän viimeisellä kymmenellä minuutilla ei saatu aikaiseksi ratkaisua edes molempien ylivoimien aikana, joten lopulta ratkaisua haettiin jatkoajalla. Ratkaisijaksi hidastempoisen viisiminuuttisen lopussa nousi RoKin Komulainen.

− Me metsästetään jokaisesta ottelusta pisteitä ja tarvitsemme vähintään ne kaksi pistettä tässä tilanteessa. Tänään me saatiin ne, Hirvonen päätti tyytyväisenä.

- Kolme pistettä oli lähellä, mutta onneksi saatiin edes yksi piste. Taistelu jatkuu, nyt kamat pakataan ja kohti Joensuuta, pettynyt Aaltonen tuumasi.

Kommentit