HPK murskavoittoon RoKista

Eetu-Ville Arkiomaa iski kaksi maalia RoKin verkkoon.
Rovaniemen Kiekko avasi kautensa harjoitusottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tiistaina Asplövenille taipunut HPK hallitsi ottelua alusta loppuun asti, ja toisen erän maalitehtailu siivitti joukkueen 8-2-voittoon.

Jo ottelun ensiminuuteilta lähtien RoKille selvisi, millainen ero on liigajoukkueella ja Mestikseen nousseella keskeneräisellä pelaajanipulla. Vauhti ja fyysisyys eivät riittäneet pysymään HPK:n perässä, vaan joukkue joutui jatkuvasti rikkomaan vastustajaa ja siniasuiset pelaajat saivat keräillä useamman kerran varusteitaan kulmauksista. Minuutin pelin jälkeen RoKi oli ensimmäistä kertaa alivoimalla, ja Heikki Liedes avasi Kerhon maalihanat hyökkääjän lyötyä paluukiekon RoKi-maalivahti Dusan Sidorin selän taakse.

Ensimmäinen erä oli vielä lukemien valossa tasaväkinen, kun Sidor piti sinipaitoja pystyssä useammalla huipputorjunnallaan. HPK sai toisen onnistumisen Eetu-Ville Arkiomaan lauottua tilanteeksi 0-2, mutta siitä sisuuntuneena RoKi otti ohjat käsiinsä avauserän viideksi viimeiseksi minuutiksi. Mikko Väänäsen johtama ketju sai ensimmäistä kertaa ottelussa painetta vastustajan päätyyn, ja lopulta Santeri Saari lahjoitti kiekon RoKi-pelaajille maalinsa edessä. Antti Järvelällä oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin Teemu Korpelan ja pirteästi esiintyneen Henri Fominin esityöstä.

Ratkaisu toisessa erässä

Riku Hahlin ja Antti Miettisen puuttuessa vierailijoiden kokoonpanosta suurin huomio kohdistui kanadalaisduoon Patrick Holland-Peter LeBlanc. Ensimmäisen erän aikana kaksikko ei mainitsemisen arvoisia urotekoja esittänyt, mutta toisessa erässä parivaljakko sai jo enemmän tilanteita aikaan. Joona Karevaara iski illan ensimmäisensä erän vanhettua 16 sekuntia, minkä jälkeen RoKi pyrki hallitsemaan pelivälinettä rohkeammin. Tuloksena oli pari hyvää, mutta hukattua maalipaikkaa sekä virheitä omassa päässä, joista vastustaja pääsi rokottamaan.

LeBlancin ensimmäinen maali syntyi, kun vaisusti esiintynyt RoKin Jevgeni Fofanov töpeksi kiekon kanadalaisen lapaan ja hyökkääjä laukoi pelivälineen ohi Sidorin. Hetkeä myöhemmin LeBlanc veivasi lukemiksi 1-5, kun kotijoukkueen vaihtovirhe jätti kolme pallokerholaista nokikkain maalivahdin kanssa. Holland toimi syöttäjänä, ja LeBlanc kiitti kilauttamalla kiekon ylähyllylle.

Ottelun puolessavälissä RoKi joutui vaihtamaan maalivahtia, kun HPK:n pelaaja törmäsi Sidoriin ja maalivahti loukkaantui tilanteessa. Tilalle saapui nuori Ville Närhi, mutta hänkin joutui antautumaan vielä kaksi kertaa ennen taukosummeria Otto Paajasen ja Karevaaran tehtyä maalit mieheen.

Kolmannessa erässä RoKilla oli jälleen vaikeuksia avata peliä. Joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa kahteen otteeseen erän alkupuolella, mutta heikot syötöt ja hyökkäyksiinlähdöt estivät isäntiä saamasta peliä haltuunsa. Tasakentällisin HPK pyöritti peliä jatkuvasti RoKin päädyssä kotijoukkueen epäonnistuessa purkamaan painetta, ja lopulta Arkiomaa teki vierailijoiden viimeisen osuman hienon syöttökuvion päätteeksi kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua. Päätössummeria odottaneet oranssipaidat saivat kuitenkin kokea vielä toisen takaiskun, kun HPK:n maalilla hyvin torjunut Kristian Järvinen sai kaivaa Jussi Pelto-Arvon laukoman kiekon selkänsä takaa hieman ennen ottelun päättymistä.

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen maalintekotehokkuuden parantumiseen, mutta toivoi vieläkin joukkueelta kliinisempää viimeistelyä. Joukkue pelasi nuorella kokoonpanolla, ja Arvonen olikin tyytyväinen harjoitusottelun antiin.

− Halusimme nähdä miten meidän viime vuoden A-nuoret pärjää Mestis-vauhdissa ja saatiin kyllä hyvää infoa että pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla. Ensimmäinen kymmenen minuuttia ottelusta pelattiin hyvin, mutta sen jälkeen alettiin kiekon kanssa leikkiä vähän enemmän. Toinen erä oli hyvä, ehjä erä.

Murskalukemat eivät kuitenkaan masentaneet rovaniemeläisleirissä valmentaja Petteri Hirvosta, vaan mies oli iloinen pelaajien saamasta kokemuksesta. Hirvonen nosti myös esille kaksi ottelussa hyvin onnistunutta pelaajaa.

− Muutama päivä ollaan opeteltu puolustamaan joukkueena, niin onhan tämä opettavainen tarina, kun saatiin hyvä peli nauhalle. Pääsemme näkemään sieltä myös onnistumisia, esimerkiksi puolustajapari Joona Springare ja Elias Klytseroff onnistuivat oikein loistavasti, kun heidän ollessa kentällä vastustaja ei saanut yhtään maalintekopaikkaa, summaa Hirvonen ottelun päätteeksi.

RoKi jatkaa harjoitusotteluitaan Kajaaniin Hokkia vastaan 11.8 Lappi Areenalla. HPK puolestaan saa huomattavasti kovemman vastustajan 13.8, kun Luleå saapuu Hämeenlinnaan.