Työmiesten ilta: "Kovaa koulua käy joukkue"

MESTIS / Raportti
Tällä kertaa Pohjois-Suomen derby meni vierasjoukkueelle.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kolmatta kertaa tällä kaudella rovaniemeläiset ja kajaanilaiset ratkoivat Pohjois-Suomen herruutta. Tiukka taistelu päättyi toisen kerran Kajaanin Hokin voittoon viime minuuttien maalilla.

Raskaassa tappiosuossa rämpivä RoKi kaipasi kipeästi voittoa, ja aiempien keskinäisten kohtaamisten perusteella voitto oli hyvinkin odotettavissa. Toisin kuitenkin kävi. Kajaanilaiset kävivät keräämässä Rovaniemeltä täydet pisteet niukalla yhden maalin erolla.

− Tämä oli työmiesten ilta ja minun mielestä ensimmäisen erän pohjalta tämä oli meille positiivinen aloitus, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen hahmotti peliä.

− Kuten Laukkanen sanoi, niin oli kova ilta ja tosiaankin miesten ilta, kovaa mentiin, RoKin Petteri Hirvonen myötäili.

Piristävä avausmaali

Pelin alkuun lähdettiin hyvällä jalalla. Suurimmalta osin erä oli kajaanilaisten hallintaa, vaikka avausmaalista vastasi kotijoukkue. Erän puolessa välissä Olli-Aleksi Pietilä sai kiekon siniviivalle Mika Huhtasalon hienosta syötöstä kentän poikki. Pietilä tuli vauhdilla hyökkäysalueelle ja toimitti kiekon maalin eteen, josta Tuomas Komulainen pääsi tuikkaamaan sen ohi Hokin Sami Väliharjun

− Peli oli hyvää, kun päästiin omista lähtemään hyökkäykseen nopeasti koko viisikolla ja saatiin luotua niitä maalintekopaikkoja. Omassakin päässä saatiin Hokki pidettyä pois keskustan maalintekopaikoista, Hirvonen analysoi omiensa esitystä.

RoKin hyvin tapetun alivoiman jälkeen seurasi ylivoima, jonka aikana vieraat tulivat tasoihin alivoimamaalilla. Kajaanilaisten tasoitusmaalista vastasi komealla yksilösuorituksella Christoffer Seppelin. Tästä erän loppuun mentiin jälleen kajaanilaisten paineistaessa ja kahdeksan sekuntia ennen erän loppua Tino Metsävainio heitti rystyltä kiekon yli Paavo Hölsän.

− Ensimmäinen erä oli selkeästi meidän erä. Me oltiin hyvin valmistautuneita ja pelattiin valtaosa siitä 20 minuutista hyvää kiekollista peliä ja saatiin hyvin maalipaikkoja, tuumaili Laukkanen.

− Vähän harmittavia maaleja tuohon erän loppuun. Ei pystytty olemaan siinä hetkessä teräviä kun oli tarve, Hirvonen harmitteli.

Jalalla vauhtia ja eteenpäin

Toisessa erässä lisättiin pökköä pesään, ja peli kulki vauhdilla päästä toiseen, kun kumpikaan ei saanut täysin peliä hallintaansa. Keskialueella ei jarruteltu ja hyökkäykset kääntyivät nopeasti toiseen suuntaan joukkueiden napatessa pelivälineen itselleen.

Muutama minuutti ennen toisen erän loppua Elias Klytseroffin rauhallinen pelaaminen ylöspäin avasi tilanteen, josta Jussi Pelto-Arvo onnistui tasoittamaan ottelun.

− Toisessa erässä alettiin hölmöilemään, kun ammuttiin viivalta kiekkoa suoraan vastustajaan ja suorissa hyökkäyksissä oli sama homma. Siitä RoKille tuli maalikin, harmistunut Laukkanen kuvaili toisen erän kulkua.

Viimeinen erä oli kovaa taistelua. Molemmat joukkueet jakelivat rohkeammin taklauksia ja karvasivat kovempaa. Koko ottelun ajan Hokki esitti hienoa alivoimapeliä, eikä RoKi saanut näitä paikkoja käytettyä.

Viimeisten minuuttien kirous

Ratkaiseva voittomaali syntyi juuri erän lopussa, kuten niin usein RoKin viime peleissä. Hokki oli päässyt hetki aiemmin täysilukuiseksi ja siirsi paineen RoKin päätyyn. Pyörityksen päätteeksi avautui Risto Mattilalle paikka Samu Pyykkösen syötöstä.

− Vähän katsastettiin tilannetta erätauolla ja laitettiin pakkaa kasaan. Siitä peli sitten selkiintyi kolmanteen erään. Onneksi saatiin tuo voittomaali tuohon loppuun, niin että työ palkitsi tekijäänsä, Laukkanen avasi tapahtumia.

− Joukkue käy kovaa koulua läpi tällä hetkellä. Vaikka peli paranee ja kokoajan ollaan lähellä, niin se ei tuota mitään. Peli alkaa olemaan sen näköistä, että sillä voi voittaa. Vielä pienet asiat ja hetket vedetään paremmin, niin kyllä se sieltä tulee, Hirvonen uskoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle