Pohjoisen herruus Lappiin - bussirikon selättäneen Hokin tehottomuus jatkui

MESTIS / Raportti
RoKin kotitaika kesti myös pohjoisen herruustaistelussa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Hokki kärsi jo kauden neljännen tappionsa, kun RoKi kaatoi kajaanilaiset kotonaan 3-2. RoKille voitto oli kolmas yhtä monesta kotiottelusta.

Loukkaantumishuolistakin kärsivällä Hokilla oli Lapin matkalla mukanaan kosolti epäonnea, kun joukkueen bussi hajosi kesken matkanteon. Hajoamisen johdosta ottelun alkua jouduttiin siirtämään lähes tunnilla. 

Itse otteluun RoKi tuli pirteästi, kuten sillä on kauden kotiotteluissaan ollut tapana. Rovaniemeläiset palkittiin myös avausmaalilla, kun Juhani Tamminen osui Olli-Matti Järvelän syötöstä Hokin Tino Kauppisen istuessa jäähyaitiossa. Myös RoKin toisessa erässä tekemä 2-0-maali syntyi ylivoimalla, tällä kertaa Tamminen ja Daniel Vozenilek syöttivät, ja Tuomas Salmela viimeisteli.

− Mielestäni matkavaikeudet eivät näkyneet tänään. Kotijoukkue oli ihan virkeä alussa, mutta emme me ainakaan junasta pudonneet missään vaiheessa. Pelasimme nousujohteisen pelin, jos siinä alussa bussijalkoja olikin, niin paransimme pelin edetessä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Pelasimme varmaan kauden parhaan pelin. Ensimmäistä kertaa saimme tuollaista jatkumoa ja syöttöketjuja tuohon hyökkäämiseen, suorista hyökkäyksistä jokainen irtokiekko ei ollut aina vastustajalla ja siitä sitten omassa päädyssä. Maalintekotehokkuus on edelleen vähän hakusessa. Viisi vastaan viisi -pelissä meillä ei ollut illan aikana suurempaa hätää, erikoistilanteissa vastustaja oli sitten tänään selkeästi edellä. 

Hokin kirille tyly päätös

Jos Hokki hallitsi toista erää, se suorastaan dominoi kolmatta. RoKi-maalilla yhteensä 40 kiekkoa pysäyttänyt Paavo Hölsä joutui kovaan kiekkosateeseen, mutta selvisi kunnialla parista takaiskusta huolimatta.

RoKi-maalia tarkasteltiin jo videolta, mutta ottelun sinettiä ei vielä nähty. Sen sijaan Hokki onnistui vihdoin hyödyntämään etsikkoaikansa, kun Anton Ollikainen niittasi kavennuksen Tino Metsävainion syötöstä. 

Reilua minuuttia myöhemmin Hokin taivas pimeni jälleen, kun RoKi karkasi ylivoimahyökkäykseen. Tommi Siliämaa petasi komeasti, ja Mika Huhtasalo pääsi sipaisemaan isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Illan maalit eivät kuitenkään jääneet tähän, kun Hokin kultakypärä Samu Pyykkönen nosti kiekon ohi Hölsän Riku Korhosen tarjoiltua erinomaisen syötön.

− Puhuimme, että pitää pystyä syöttämään ja rakentamaan peliä, ei voi vain puolustaa. Ihminen on ihmeellisesti rakennettu, että tuo puolustusmoodi menee päälle uhkaavissa tilanteissa. Kova taistelu, tietää kun Hokki tulee vastaan, ettei yhtään senttiä saa ilmaiseksi, kaikki pitää voittaa. Tänään olimme valmiita laittamaan kroppaa likoon. Teimme paljon töitä, ja tänään saimme työllä palkinnon. Vähän alkoi lopussa keppi tärisemään, kun haistettiin, että tästä saattaisi olla pisteitä tulossa, mutta siitä oppia eteenpäin, myhäili tyytyväinen RoKi-käskijä Petteri Hirvonen.

Molemmille joukkueille seuraava ottelu koittaa perjantaina. Hokki matkaa keskiviikkona tylysti SaPKolle hävinneen JYP-Akatemian vieraaksi, kun taas RoKi isännöi pohjoisen kiertueensa aloittavaa TUTOa.

RoKi-leirille toinen peräkkäinen kotiottelu maistui.

− Nyt saattaa mennä kroppa sekaisin, normaalistihan tähän kuuluisi, että seuraavaksi lähdettäisiin johonkin Turkuun. Mukava vaihteeksi näin päin, naureskeli Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle