Rovaniemen maalikarnevaalit päättyivät kotijoukkueen voittoon

Paavo Hölsä palkittiin RoKin parhaana pelaajana.
Rovaniemen Lappi Areenalla nähtiin Mestiksen runkosarjan avauskierroksella melkoiset maalikarnevaalit, kun RoKi kaatoi Hermeksen lukemin 6-1.

Ensimmäisen erän alku oli varsinkin sinipaitaiselta kotijoukkueelta ensimmäisen pelin näköistä, sillä syötöt eivät osuneet kohdalle. RoKin valopilkku kauden ensimmäisessä erässä, varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla, oli nuori tšekkihyökkääjä Daniel Vozelinek, joka sai pari erittäin hyvää maalipaikkaa.

Kotijoukkueen ensimmäisen jäähyn tällä kaudella otti puolustaja Marko Zorec pelin viivyttämisestä. Vierasjoukkue Hermes sai Zorecin istuessa jäähypenkillä muutaman hyvän maalipaikan, mutta rovaniemeläispuolustajan vapautuessa tilanne oli edelleen maaliton. Erän viimeisellä neljänneksellä Hermeksen Joonas Huovinen otti joukkueensa ensimmäisen rangaistuksen kiinnipitämisestä.

Rovaniemeläisjoukkue sai ensimmäisellä ylivoimalla, vain reilu puolen minuutin pyörityksen jälkeen tulosta aikaan. Harri Pälve syötti maalin edessä vapaana olleelle Juhani Tammiselle, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt. Syöttäjäksi rovaniemeläisten kauden ensimmäiseen täysosumaan merkittiin myös Olli-Matti Järvelä. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Hermeksen Miika Franssila otti rangaistuksen hieman kyseenalaisesta tilanteesta, kun tuomaristo vihelsi hänelle jäähyn korkeasta mailasta.

RoKin toinen erä oli toiselta planeetalta

Kotijoukkue pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla Franssilan istuessa jäähypenkillä, mutta vieraat selvittivät erikoistilanteen ilman takaiskua. Pari minuuttia ylivoiman päättymisen jälkeen Jussi Pelto-Arvo iskee kotijoukkueen 2-0-johtoon Tuomas Salmelan loistosyötöstä. Vain 11 sekuntia myöhemmin rovaniemeläiset jatkoivat maalikarnevaaleja, kun Järvelä iski sinipaidat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Hermes otti kolmannen takaiskun jälkeen aikalisän. Se ei tuottanut tulosta, sillä Mika Huhtasalo iski reilut puoli minuuttia aikalisän jälkeen RoKille jo neljännen maalin. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen Mikko Väänänen otti koukkaamisrangaistuksen, mutta rovaniemeläisten alivoima ei päästänyt vierasjoukkuetta lähellekään kunnon maalipaikkoja.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hermeksen Mikko Virtanen otti rangaistuksen kiinnipitämisestä. Kotijoukkueen murskaavan tehokas ylivoima jatkoi tuhojaan, kun Teemu Korpela iski Olli-Aleksi Pietilän ja Zorecin syötöistä rovaniemeläiset jo 5-0-karkumatkalle. RoKi pääsi vielä kahteen otteeseen erän lopulla ylivoimalle, joista jälkimmäisestä sinipaidat iskivät illan kuudennen maalin, kun Pietilä iski Korpelan ja Zorecin syötöistä kiekon verkkoon.

Hermes ei saanut kunnollista takaa-ajoa aikaiseksi

Mikael Edelmannille riitti kaksi erää Rovaniemellä ja Juraj Holly luisteli kokkolalaisten maalille kolmannen erän alussa. Hermes sai puolen tusinaa hyvää maalipaikkaa erän alkuun, joista yksi löysi tiensä maaliin asti Jussi Nättisen pelatessa kiekon maalin eteen, josta Jesperi Viikilä iski RoKi-vahti Paavo Hölsän nollapelin murskaksi.

Hermes ei ainoaksi jääneen kavennusmaalin jälkeen enää saanut kunnollista takaa-ajoa aikaiseksi. Eikä kotijoukkuekaan saanut enää kunnollisia maalipaikkoja luotua, vaan sinipaitaiset vetelivät punaviivalta kiekkoa vieraiden päätyyn. Ottelussa ei enempää maaleja nähty, joten RoKi voitti avausottelunsa lukemin 6-1.

Kotijoukkue RoKin pelit jatkuvat Kiekko-Vantaata vastaan Vantaan Tikkurilassa ja vierasjoukkue Hermes saa perjantaina vastustajakseen KeuPa HT:n kotonaan Kokkolassa.