RoKi ja Espoo United tarjosivat erinomaisen viihdyttävän ottelun

MESTIS / Raportti
Espoo United haki arvokkaat pisteet Rovaniemeltä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Loppiaisillan ottelu Rovaniemellä alkoi ajallaan, mutta venyi reilusti jään rikkoutuessa, kun toista erää oli viisi minuuttia jäljellä. Pitkittyneestä erätauosta huolimatta ottelu oli erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää.

Ottelu oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä pisteiden valossa joukkueiden majaillessa sarjataulukon häntäpäässä, jossa jokainen piste on tällä hetkellä elintärkeä jatkoa ajatellen.

− Kaikki mahdollisuudet oli saada ne täydet kolme pistettä, ei vain saatu sitä kiekkoa sinne maaliin. Hyvää ja laadukasta tekemistä, mutta valitettavasti ilman maaleja ei voita, harmitteli RoKin Petteri Hirvonen.

Kokonaisuutena ottelu oli tasaista vääntöä molempien pelatessa nopeaa kiekkoa, tekemällä hyviä katkoja sekä nopeita kääntöjä. Karvauspeli oli aktiivista ja puolutuspelaaminen tarkkaa molemmin puolin.

− Kova, laadukas jääkiekko-ottelu. Alkuun oltiin vaikeuksissa, mutta opittiin pelin edetessä, miten pienessä kaukalossa pitää pelata. Yllättävän iso ero kotikaukalon ja tämän välillä, mietti Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen.

Ensimmäiseen erään joukkueet lähtivät hyvällä rytinällä painaen päästä päähän. Maalipaikkoja ei saatu luotua paljon vaan pelivälineestä väännettiin kulmissa ja laidoissa.

Kova aloitus tuotti RoKille nopeasti ylivoimatilanteen, ja se lähtikin pyörimään mallikkaasti. United sai nelikon peittämään hyvin, mutta lopulta Jussi Pelto-Arvo toimitti kiekon riparista ohi Rasmus Tirrosen.

Pätkäerä kiihdytysajona

Toinen erä piti samaa vauhtia yllä, ja ajoittain löytyi lisävaihdekin kiihdyttämään menoa. United sai alkuun rakennettua paremmin peliä kotijoukkueen päähän, mutta alun hyvä pyöritys kuihtui Jimi Santalan kamppausjäähyyn.

RoKin ylivoima pyöri jälleen hyvin. Ongelmana oli laukausten vähyys, jolloin espoolaisilla ei ollut suuria ongelmia selvitä alivoimastaan.

Hetkeä myöhemmin vierasjoukkue tuli tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana Oskari Uomalan toimittaessa kiekon verkon perille kovan maalinedus myllerryksen päätteeksi.

Tasoitusmaali aiheutti selkän kipinän molemmissa joukkueissa, ja vauhdin kiihtyessä kotijoukkue painoi kovalla sykkeellä Tirrosen vartioimalle maalille. RoKin toinen maali oli lähellä Harri Pälveen vedon kimmotessa tolpasta.

− Hartiavoimin tehtiin hommia, mutta vastustajan maalivahti oli loistava, tuumasi Petteri Hirvonen.

Ensimmäisestä erästä poiketen toisessa erässä puskettiin hanakammin maalintekopaikoille, ja keskisektorikin avautui pelaajien rynniessä maalia kohti.

Pitkä erätauko, pitkä erä

Jään rikkoutumisen jälkeen pelattiin jäljelle jäänyt vajaa viisi minuuttia. Tauosta paremmin jäälle palasi United, joka pyöritti pitkän tovin hyökkäystään rovaniemeläisten puolustuspäässä.

− Meihin tauko ei vaikuttanut vaan jatkettiin hyvin. Pojat keskenään jutteli, että jatketaan siitä, mihin ennen taukoa jäätiin, kiitteli Timo Hirvonen.

Pienen hengähdyksen jälkeen maalivahdit vaihtoivat puolia ja peliä jatkettiin kolmanteen erään. Nousujohteisesti pelannut United otti peliä hallintaan ja RoKilla alkoi kiekko poltella lavassa.

− Meille tauko ei näköjään sovi. Viimeksi jouduttiin vaihtamaan hallia, ja se sopi näköjään paremmin. Se on aika henkilökohtaista pelaajilla, miten tuollaisessa tilanteessa voi keskittyä, pohti Petteri Hirvonen pitkittynyttä taukoa.

Viimeisen erän aikana espoolaiset nostivat karvaustaan, ja kovan myllerryksen päätteksi Niklas Tikkinen sivalsi vieraat 2−1-johtoon.

Päät pystyyn - olihan peli!

Ottelusta ei vauhtia puuttunut ja joukkueet painoivat kaasu pohjassa läpi pelin. Tunnetta peliin toivat reippaat taklaukset sekä monet maalinedustan taistelut, joissa välillä tuntui kiekkokin katoavan.

Viimeisillä minuutilla jännitys kasvoi käsinkosketeltavaksi rovaniemeläisten hakiessa kiivaasti tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Tällä kertaa onnikaan ei ollut mukana, vaan vieraat veivät arvokkaat pisteet.

− Sanoin pojille, että päät pystyyn, kaikkemme tehtiin. Joskus ei vain pompi, tänään oli se päivä. Nyt lähdetään nauttimaan Lapin talvesta viikonlopuksi, ja ensi viikolla ollaan sitten entistä kovempia, Petteri Hirvonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle