Vaisu TUTO antoi Peliittojen yllättää - "Saatiin mitä ansaittiin"

Peliitat sai vihdoin aihetta juhlaan.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat lähti raskaaseen kolmen ottelun viikkoon kuuden pelin tappioputkessa. Keskiviikkona heinolalaiset isännöivät TUTOa, joka lähti peliin ilman kahta kärkipelaajaa ja päävalmentajaa. TUTO esiintyi vaisusti ja Peliitat nappasi ansaitut pisteet maalein 3-2.

Kuten aina, niin myös keskiviikkonakin ottelu oli heti ensimmäisistä sekunneista asti viihdyttävää lätkää. Avauserässä maalipaikkoja sateli kumpaankin päähän siihen tahtiin, että maalivahtien ei todellakaan tarvinnut pelätä hien kuivumista.

Ensimmäistä maalia odoteltiin erän jälkimmäiselle puoliskolle. Peliittojen illan toisella ylivoimalla ei nähty minkäänlaista pakkopeliä, vaan maali syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tuukka Rajamäen sinne päin viskaistu lättyheitto tavoitti Ville-Matti Koposen, joka nosti kiekon maalin kattoon. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Christian Silfver.

Erätauolle oltiin jo menossa Peliittojen johdossa, mutta toisin kävi. TUTO tasoitti ottelun Timo Pärssisen maalilla, johon esityön teki, kukapa muukaan kuin Tuukka Pulliainen

− Alku oli vähän hankala meillä. Ensimmäisessä erässä, en tiedä onko pelokas oikea sana, mutta ei oikein päästy kiinni, eikä saatu esille sitä joukkuetta mikä me ollaan, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi

Peliitat ylivoimalla, TUTO maalinteossa

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena. Molemmat saivat rummuttaa ylivoimaakin tasaisin väliajoin, mutta Peliitat haluaisi varmasti unohtaa erään ylivoimansa. Väärä joukkue nimittäin osui maalinteossa.

Kuten on ollut tapana, Peliitat tuppaa sekoilemaan puolustuspäässä turhan usein. Ylivoimalla tätä ei missään nimessä saisi tapahtua, mutta niin vain kävi. Karmean koomailun seurauksena kiekko pomppi maalinedustalle, josta Tuukka Pulliainen latasi kiekon ohi peliittavahti Antti Rautiolan. TUTO siirtyi alivoimamaalilla johtoon. Ei varmaan ihan sitä, mitä peliittaryhmä ylivoimalta haki.

TUTOn osuman jälkeen erä jatkui todella sekavana, eikä maalejakaan enää nähty.

− Toisessa erässä TUTO kyllä paineisti hyvin. Me menetettiin turhan paljon kiekkoja, eikä itse saatu pelattua syvään, peliittaluotsi Merikivi ynnäsi pelin jälkeen.

"Saatiin mitä ansaittiin"

Kolmannessa erässä nähtiin Peliitat, jota ei olla nähty pitkään aikaan. Hyökkäyspelaaminen oli pirteää ja luovaa, puolustuspäässä uhrauduttiin kiekkojen tielle. Peliitat halusi kaivaa voiton ottelusta ja niin he lopulta myös tekivät.

Peliitat haki tasoitusta hurjalla vimmalla, kunnes TUTOn maalilla seissyt Kaapo Kähkönen torjui Miika Heikkilän laukauksen eteensä erän puolivälissä. Terävänä paikalla oli kovaotteinen puolustajajärkäle Jaakko Lehtonen, joka sijoitti paluukiekon verkon perukoille. Maalinteko on harvinaisempaa herkkua Lehtoselle, mikä näkyi myös miehen tuuletuksesta ja ilmeestä maalin jälkeen.

Peliitat sai tasoituksesta vain enemmän virtaa, eikä mennyt montaakaan minuuttia seuraavaa maalia odotellessa. Koponen, yksi sarjan parhaimmista aloittajista, otti puhtaan aloitusvoiton ja pelasi kiekon Roope Elimäelle. Hurjassa vireessä liitävä Elimäki löi ranteet lukkoon ja kiskaisi kiekon maalin kattoon. Elimäen maali ratkaisi ottelun.

TUTOn valmennusvastuussa ollut Hermanni Vidman oli syystä pettynyt joukkojensa esitykseen.

− Meidän kiekollinen peli oli tänään hidasta ja sitä kautta hyökkääjien työmäärä ei oikein riittänyt. Meidän peli meni vähän sellaiseksi puskemiseksi ja jahtaamiseksi.

− Ylihyökättiin kolmannessa erässä ja kaveri rokotti siitä yhden. Sitten yksi aloitustappio omassa päässä ratkaisi tämän. Tehtiin liikaa pieniä virheitä ja oma pelaaminen ei ollut hyvällä tasolla, joten saatiin mitä ansaittiin.

Merikivellä taas oli aihetta iloon. Merikivi oli ylpeä joukkueen työmoraalista.

− Todella hieno nousu joukkueelta kolmanteen erään. Saatiin hyökkäyspelin rakenne kasaan, saatiin hyviä hyökkäyksiä ja tasoitusmaalikin aikaan. Sitten äärimmäisen hieno oman maalin puolustaminen ja uhrautuminen toi meille pisteet.

Peliitat lähtee viikonlopuksi vierasreissulle Savonlinnan kautta Kajaaniin. TUTO saa mahdollisuuden pestä kasvonsa perjantaina Kouvolassa sarjakärki KooKoon vieraana.