TUTO vajosi johtajansa mukana

Aki Keinästä ei hymyilyttänyt Heinolassa.
Peliittojen raivoisa taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkui kotiottelulla TUTOa vastaan. Heinola on ollut jo pidemmän aikaa turkulaisille ankea paikka pelata, ja sitä se oli tänäänkin, sillä Peliitat tulitti TUTOn tylysti kotimatkalle 7-3-tappio niskassaan.

Peliittojen vuoristoratamainen, mutta pääosin huikea kevätkausi sai jatkoa lauantai-illan kotikoitoksessa TUTOa vastaan. TUTO sinnitteli vielä ensimmäisen erän isäntien matkassa hallitenkin sitä, mutta tippui kelkasta jo ennen toisen erän puoltaväliä Ville-Veikko Väkeväisen laukoessa alkutahdit illan ilotulitukselle.

− Ei mikään nappipeli, ja sen johdosta vastustaja otti ansaitut kolme pistettä. Huilataan sunnuntai, ja katsotaan, mitä maanantai tuo tullessaan. Keskiviikkona on ainakin peli, naureskeli TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun päätyttyä.

Ilon ja surun purkautuminen

Toinen erä oli kotijoukkueelta sanalla sanoen tehokas. Kaapo Kähköselle kirjattiin vierasjoukkueen maalilla 11 torjuntaa, mutta myös neljä päästettyä maalia. Kähköstä ei sovi maaleista juurikaan syyttää, mutta nuoren miehen pelistä huokui erän lopulla jo tietynlainen tuskastuminen.

Mutta sitä se oli koko turkulaisklaanilta. Etenkin TUTOn kultakypärä ja Mestiksen tehokkaimpiin pelaajiin kautta aikojen lukeutuva Aki Keinänen osoitti, kuinka turhautuminen voi pilata koko joukkueen pelin. Keinäsen pää ei pysynyt kylmänä ja hän huitoi jokaista vastaan luistellutta punapaitaa. Pisteenä i:n päälle TUTOn varakapteeninakin toimiva Keinänen löi Roope Elimäkeä kasvoille Elimäen iskiessä tulostaulun 5-1-lukemiin. Peliittojen koko kentällä luistellut viisikko kävi muistuttamassa Keinästä käytöstavoista, jonka jälkeen mies luistelutettiin jäähyaition puolelle.

Keinäsen kiukuttelusta huolimatta Peliitat riemastutti kotiyleisöään toisen erän aikana peräti neljällä maalilla. Väkeväisen ohella Anton Ollikainen, Tommi Tikka ja Elimäki tilastoivat pistepusseihinsa maalimerkinnän.

TUTOlla oli saumat tulla pelissä mukaan kahden maalin tappioasemassa, ja turkulaiset saivatkin kiekon jo kertaalleen Antti Rautiolan selän taakse. Maali tosin hylättiin, sillä Jere Laine köllötteli Rautiolan päällä pelivälineen ylittäessä maaliviivan.

Peliitat paukutti päätyyn asti

Kolmanteen erään Lehkonen yritti herätellä omiaan mukaan taisteluun ottelun voitosta, vaihtamalla maalille Kimmo Meriläisen. Meriläisen rupeama tolppien välissä ei ainakaan alkanut vaihtopenkillä istunutta virkaveljeään paremmin, sillä Elimäki laukoi kiekon maaliin ennen kuin Meriläinen oli koskenut kertaakaan kumilätkään.

Heti perään TUTO luuli kaventavansa pelin 5-2, mutta tämäkin hylättiin, sillä kiekko huidottiin sisään kädellä.

Peliitoilta sen sijaan luonnistui maalien väkertely sääntöjen rajoilla. Isänniltä onnistui maalinteossa vielä kolmannen erän aikana Roni Rukajärvi ja Jesse Peltonen.

Erän kohahduttavin tilanne nähtiin piakkoin Rukajärven 6-1 maalin jälkeen. Peliittojen Sport-laina Tikka oli kuljettamassa kiekkoa hyökkäyssuuntaan, kun Oula Uski luisteli kovalla voimalla Tikkaa päin. Tilanne näytti vahingolta, sillä Uski jäi lepäilemään jään pintaan hetkeksi yhteentörmäyksen jälkeen Tikan tavoin.

TUTO onnistui viimeisessä erässä maalinteossa kahteen kertaan Iikka Kangasniemen ja Uskin onnistuessa Rautiolan ohittamisessa.

Lauri Merikivi hymyili lehdistötilaisuudessa, mutta tiedosti taistelun olevan vielä kesken.

− Iso peli meille, aivan kuten kaikki muutkin ottelut on ollut tässä parin kuukauden ajan. Pelattiin miehekäs jääkiekko-ottelu, pari pitkää hyökkäysalueen pyöritystä ja vaihdot pysyi tarpeeksi lyhyinä pari ensimmäistä erää, kun mentiin kovaa. Taistelu jatkuu, kolmen pelin viikko tulossa. Siihen tämä kaikki kompetisoituu!

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään keskiviikkona 4.3. TUTO avaa runkosarjan viimeisen viikon kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Peliitat matkustaa Lempäälään LeKin vieraaksi.