Peliitat kauden avausvoittoon

Heikki Tuomiston kädet kävivät tänään kolmen pisteen arvoisesti.
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com
TUTO saapui keskiviikkoillan ratoksi Heinolan kiekkopyhättöön Peliittojen vieraaksi. Vierailijat hallitsivat ottelun alkua, mutta peli tasoittui kotijoukkueen päästyä paremmin peliin mukaan osin TUTO jäähyilyn seurauksena. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Peliittojen tehokas ylivoimapeli, joka jauhoi yhteensä neljä maalia.

Ottelun alussa peli oli kotijoukkueelta hermostunutta. Tämä näkyi jäähyinä ja kiekonmenetyksinä, joista turkulaiset olivat tehdä parikin osumaa ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana. TUTO hallitsi kenttätapahtumia lähes täydellisesti. Peliitat joutui rikkomaan melkoisesti ja Roni Rukajärvi sai koukkausjäähyn ajassa 5.13. TUTO hölmöili alkaneen ylivoiman, kun Miika Franssila otti jäähyn ryntäämisestä heti perään.

Peliitat jatkoi jäähyilyä kun, Tuomas Santavuori otti jäähyn estämisestä. Kimi Koivisto pääsi lähes läpiajoon TUTOn kiekonmenetyksen seurauksena ja Franssila joutui jälleen rikkomaan kakkosen arvoisesti.

− Yksi eriskummallisimmista peleistä missä olen koskaan ollut. Ensin meillä on peli täysin hallussa 25 minuuttia ja sen jälkeen Peliitat tulee ja tekee sen meidän sijastamme. Alivoimatilanteissa meillä ei hermo pitänyt ja siinä taisi olla tämän ottelun käänekohta, kommentoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Erän puolen välin jälkeen Christian Silfver pääsi kokeilemaan Kimmo Meriläisen hanskakäden nopeutta komealla lämärillään. Tämän jälkeen seurasi parin minuutin peliittapyöritys, joka katkesi Niklas Westerlundin koukkausjäähyyn. Ville-Matti Koposen 25 sekuntia myöhemmin ottama hieman kyseenalainen rangaistus antoi vieraille todellisen mahdollisuuden, mutta Heikki Tuomiston ja uhrautuvan peliittapuolustuksen ansiosta taululla säilyivät kiikarit.

Erän viimeisellä sekunilla tapahtuneessa tilanteessa TUTOn Oskari Lehtinen loukkaantui ja Peliittojen HPK-laina Eetu-Ville Arkiomaa komennettiin suihkuun polvitaklauksesta. Lehtinen palasi kentälle toisen erän aikana.

− Se viiden minuutin alivoima oli meille käännekohta. Lisäksi tehtiin paljon pieniä hyviä asioita, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi.

Käännekohta ja tukku maaleja

Toinen erä alkoi TUTOn ylivoimapelillä. Pyörityksen katkaisseen purkukiekon tavoittelutilanteessa Michal Kristof teloi Aki Keinästä korkealla mailalla saaden 2+2 minuuttia. Peliitat pystyi tappamaan ensimmäisen kakkosen, mutta ajassa 23.15 Mikko Laineen erittäin kova ja tarkka lämäri painui maalin yläkulmaan hyvin pelanneen Tuomiston selän taakse.

Peliitat pystyi kääntämään tappiotilanteen hienosti edukseen ja TUTOn jäähyillessä kotijoukkue tuli tasoihin Miika Heikkilän maalilla ajassa 24.43. Johtoon Peliitat meni edelleen ylivoimalla ajassa 25.35 Kimi Koiviston maalilla. Syöttöpisteet menivät Michal Kristofille ja Ville-Veikko Väkeväiselle. Turkulaisten jäähyily jatkui ja Peliitat käytti tilanteen hyväkseen siirtyen 3-1-johtoon Roope Elimäen maalilla. Erän loppupuolella kotijoukkue sai vielä hyvän ylivoimapyörityksen TUTOn alueelle onnistumatta kuitenkaan maalin teossa.

Päätöserä alkoi Peliittojen osalta tukulla hyviä maalintekopaikkoja. TUTO-maalille oli suorastaan luistelukilpailu, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Kimmo Meriläinen piti maalinsa tällä kertaa puhtaana. Peliittojen pelistä paistoi ennen kaikkea iloisuus ja nuorelta joukkueelta on lupa odottaa hyviä tuloksia kauden mittaan.

− Olemme pyrkineet luomaan joukkueeseen ilmapiirin, jossa on hyvä kehittyä ja joka omalta osaltaan antaa pelaajille iloista yrittämisen meininkiä. Tämä toki näkyy sitten kaukalossa, Merikivi kertoi.

Kuin osoituksena tästä Roope Elimäki näytti vaarallisuutensa ajassa 48.14 tekemällä illan toisen ja samalla Peliittojen neljännen maalin. Syöttäjänä hääri Eetu Sopanen. Seuraava maali nähtiin vain hieman yli minuutin päästä Kimi Koiviston maalatessa Peliittojen 5-1-maalin, TuTon Miikka Tuomaisen istuessa huitomisjäähyä.

Erän lopussa nähtiin vielä kaksi ja puoli minuuttia TUTOn 5-3-ylivoimaa Peliittojen istuessa melkein puolen joukkueen voimin jäähypenkillä. Heikki Tuomiston ilmiömäinen vire jatkui ja Peliitat piti pisteet maalein 5-1.

Peliitat jatkaa kotiotteluitaan seuraavan kerran perjantaina 19.9., kun vastaan asettuu Kiekko-Vantaa. TUTO puolestaan matkustaa Lempäälään taistelemaan pisteistä LeKin kanssa.