Huikeaa maalivahtipeliä Heinolassa

MESTIS / Raportti
Kimmo Meriläinen oli päivän sana.
Kuva © Timo Savela
Peliittojen ja TUTOn välillä ei huomannut sarjataulukon mukaista tasoeroa. Heinolan lauantai-illassa tasaväkisesti väännetty kamppailu raukesi lopulta turkulaisten hyväksi piirun verran tarkemman maalivahtipelin turvin lukemin 0−4 (0−0, 0−1, 0−3).

Peliittojen ja TUTOn kaikki kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä, ja sitä oli sesongin neljäskin osaottelu. Turkulaisvieraat rokottivat ottelun toisessa erässä Peliittojen pienoisesta omanpään nukahduksesta ja pitivät häikäisevällä maalivahtipelillä oman maalinsa koskemattomana.

− Maalin peli niin kuin odotettiinkin, tuumi TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen ja jatkoi:

− Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, mutta silti mä olen sitä mieltä, että me ansaittiin nuo pisteet.

Vähämaalisen ottelun voittomaalin iski Mikael Salmivirta toisen erän alkuminuuteilla. Peliittojen Anssi Pesonen ehti ennen maalia torjumaan jo useammankin kerran, ennen kuin Salmivirta pääsi sohimaan kiekon reppuun. Aleksi Sillanpää ja Mikko Lehtonen keräsivät maalista syöttöpisteet.

TUTOlla oli etenkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä vaikeuksia omalla alueellaan. Peliitat pääsi tuon tuosta purjehtimaan aina omalta alueltaan Kimmo Meriläisen maalille saakka. Niin Ville-Matti Koponen kuin Risto Mattila saivat todeta Meriläisen huippuvireen.

Myös Petri Karjalainen joutui myöntämään TUTOn olleen vahvempi maalivahtien taistossa.

− Oltiin varmaan seitsemän kertaa nokikkain Meriläisen kanssa, mutta aina veskari vei voiton tai ammuttiin ohi.

TUTO oli hölmöillä pelin tasoihin

Peliitat oli toisessa erässä hyvinkin lähellä tasoitusmaalia. Miika Heikkilä polki alivoimalla läpiajoon, jonka TUTO-kassari vielä torjui, mutta tilanteen jälkeen turkulaispuolustajat olivat sohia pomppivan kiekon omaan maaliinsa.

Keskimmäisellä kolmanneksella TUTO sai myös hieman jobinpostia, kun Aleksi Rutanen joutui jättämään pelin kesken. Rutanen sai Roope Westermanin lähettämän purkukiekon suoraan kasvoihinsa ja luisteli tovin kuluttua pukukopin suojiin parsittavaksi.

Peliitat piti ottelun tasaisena pitkälti Anssi Pesosen huippuvireen ansioista. Ottelussa peräti 45 kertaa torjunut janakkalalainen pysäytti muun muassa Heinolassakin kiekkoileen Antti Pusan läpiajon.

Kolmannessa erässä Peliitat puski pässin lailla kohti Meriläisen maalia ja loikin useamman vaarallisen maalintekopaikan, mutta nuori turkulainen piti maalinsa puhtaana. Karjalainen totesikin tehottomuuden koituneen Peliittojen kohtaloksi.

− Nollalla maalilla ei peliä voita. Me pelattiin ihan suunnitelman mukaan, mutta tuo viimeistely ontui. Hyvä jääkiekkopeli ja onnittelut TUTOlle voitosta. Eivät he sattumalta tappele sarjan voitosta.

Ottelun viime minuuteilla Karjalainen kutsui suojattinsa aikalisälle ja veti Pesosen pois kuudennen kenttäpelaajan tieltä. TUTO masensi kuitenkin heinolalaiset nopeasti iskien toisen ja kolmannen maalinsa tyhjään rysään Ville-Vesa Vainiolan toimesta.

20 sekuntia ennen loppua Antti Virtanen niittasi loppulukemat 0−4 läpiajosta.

TUTO-luotsi Lehkonen suitsutti ansaitusti omiaan taiston tauottua.

− Minä olen tosi tyytyväinen tuohon tapaan, millä meidän pelaajat pelasi. Tiedettiin Peliittojen tila ja heidän pelaaminen.

− Saadaankin torstaina kotiluolaan aikamoinen spektaakkeli. Se oli meidän missio tänään, saada torstaiksi häkki täyteen. Se vaati sen, että tänään tapeltiin joka kiekosta.

TUTO kohtaa tuolloin sarjan piikkipaikalla komeilevan Vaasan Sportin. Peliittojen taival jatkuu Kouvolassa KooKoon vieraana samaisena päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle