SaPKolta tehoton esitys - Peliitat vakuuttavaan voittoon

Sport-laina ja kultakypärä Michal Kristof oli jälleen tehokkaana pistein 1+1.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Maalinteko-ongelmien kanssa tuskaileva SaPKo saapui Heinolaan kuin ennakkosuosikin asemassa. Peliitoille vuosien mittaan vaikeaksi vastustajaksi osoittaunut SaPKo oli tällä kertaa harvinaisen kesy ja jumbokamppailusta pisteet jäivätkin Heinolaan. Maukas kolmen pisteen voitto kirjattiin Peliitoille maalein 6-2 (2-1, 2-0, 2-1).

Ottelun avauserässä mentiin eikä meinattu. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana vauhtia ja ryminää piisasi ajoittain liiankin kanssa, josta johtui molempien joukkueiden lievähkö hermoilu kiekon kanssa. Etenkin erän alkupuoliskolla syötöt hakivat vielä kohteitaan, mutta sai yleisöä nauttia maaleistakin.

Vain parin minuutin pelin jälkeen Peliittojen puolustaja Tuukka Rajamäki antoi komean vapauttavan syötön Jukka Sompille, joka kirmasi puolittaiseen läpiajoon. Nelosketjun jyrä ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon tarkasti ohi SaPKo-maalilla seisoneen Petteri Similän.

SaPKo kuittasi vain hetki Peliittojen osuman jälkeen. Peliittojen Jesse Peltonen vedetään keskialueella nurin Teemu Suhosen toimesta, Suhonen nappaa kiekon ja nostaa yli siniviivan ja tarjoilee Mika Hyväriselle, joka viimeistelee tasoitusmaalin varmasti peliittakassari Heikki Tuomiston selän taakse.

Avauserässä nähtiin vielä yksi kappale maaleja. Kehäkettu Ville-Veikko Väkeväinen kiemurteli omasta päästä keskialueen yli aina hyökkäyssinisen paremmalle puolelle ja passasi kiekon Ville-Matti Koposelle, joka antoi hyökkäysalueen kulmasta tarkan syötön maalin edessä seisoneelle Roope Elimäelle. Elimäki nosti kiekon verkkoon ja siirsi Peliitat 2-1-johtoon, jotka jäivät myös taukolukemiksi.

Peli pakettiin

Toisen erän alussa SaPKo sai jyllätä useamman minuutin ajan ylivoimalla, mutta tehottomuus vaivasi edelleen vierasjoukkuetta. Pakkopelin aikaansaaminenkin oli suuri haaste Savon pojille, eikä sitten sen onnistuessa saatu laukauksia tarpeeksi.

Klassinen jos et itse tee, kaveri tekee -jääkiekkosanonta kävi jälleen kerran toteen. Eriskummallinen pomppukiekko jäi maalin kulmalle pyörimään, jonka Kimi Koivisto lopulta rouhi lapaansa. Koivisto kierrätti kiekon Miika Heikkilän kautta Michal Kristofille, joka viritti laukauksensa ja venytti verkkoa kasvattaen Peliittojen johtoa entisestään. Kultakypärä Kristofin kauden kolmas maali muutti tilanteeksi jo 3-1 Peliittojen hyväksi.

Peliitat ei hidastanut vielä, vaan varmisteli asemiaan kolmanteen erään, kun Väkeväisen hurja laukaus löysi tiensä SaPKo-maalivahti Similän ohi kirjaten taululle jo lukemat 4-1.

Numeroiden kaunistelua

Päätöserää ei ehditty pelata kuin noin puoli minuuttia, kun Miika Heikkilän tarkka rannelaukaus viuhui verkon perukoille. Väkeväinen ja Kristof kasvattivat illan pistesaldojaan merkkauttaen maaliin syöttöpisteet.

Kolmatta erää vietiin eteenpäin vain päätössummeria odotellen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkueelle alkoi sataa jäähyjä ja SaPKo sai jälleen veivata ylivoimaa. Monta minuuttia jopa kuudella kolmea vastaan, kunnes tulosta tuli. Juuso Forsström kaunisteli tulostaululle 5-2-lukemat Miiko Hintzin syötöstä.

Erän lopulla Peliitatkin osui vielä kertaalleen, kun Aatu Viljanen laukoi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa. Viljasen maalin myötä voitto kirjattiin Peliitoille maalein 6-2.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan kotiotteluiden merkeissä. Peliitat kohtaa keskiviikkona KeuPa HT:n ja SaPKo isännöi perjantaina LeKiä.