SaPKo avasi kautensa voitolla

SaPKon Juuso Forsströmin rantakunto näytti olevan kohdallaan.
Kuva © Antti Varonen
Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo avasi harjoitusotteluidensa sarjan vierasvoitolla Heinolassa. Erittäin kokeilupitoisella joukkueella jalkeilla ollut Peliitat taipui maalein 2-4 (1-1, 0-2, 1-1).

Vaikka paikallisravit, rantakelit, kesälomat, puutalkoot ja muut riennot verottivat väkeä, oli Heinolan jääkiekkopyhättöön pakkautunut olosuhteisiin nähden kiitettävästi yleisöä. Kiekkokauden avausta oli hallilla seuraamassa arvovaltaista väkeä aina Erkka Westerlundista Jääkiekkoliiton edustajiin.

Kotijoukkue Peliitat lähti otteluun rohkeasti kokeilupitoisella miehistöllä. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistui Peliittojen ranskalaisvahvistukseen Vincent Karaan, joka yrittää harjoituskaudella vakuuttaa seurajohdon osaamisellaan.

Kara suorastaan puhkui näyttöhaluja sortuen samalla ehkä hienoiseen yliyrittämiseen. Näyttöpaikan ykköskentässä saaneen ranskalaistaiturin kykyjä ei vielä ensimmäisen ottelun perusteella pysty tarkemmin arvioimaan. Kara ei loistanut, mutta ei pelannut missään nimessä sysihuonosti.

Ennen ottelua kokoonpanoja vertaillessa näytti SaPKo päivänselvältä suosikilta. Savolaisten ajatukset olivat kuitenkin vielä Savonlinnan torin lihalörtsyissä ja rantapalloissa, sillä Peliitat vei yllättäen pässipaitoja narussa suurimman osaa ensimäistä erää.

Peliitat aloitti ottelun todella sähäkästi. Hyörinä vieraspäädyssä oli melkoista ja jo kolmen ja puolen minuutin jälkeen oli kiekko saatu ensimmäistä kertaa SaPKon maalilla torjuneen Olli Kälkäjän selän taakse. Tuukka Rajamäki sai kunnian viimeistellä Heinolan uuden joustokaukalon ensimmäisen virallisen maalin.

Kiekko ehti kilahtaa kahdesti Kälkäjän maalin tolpissa ennen kuin SaPKo pääsi tasoittamaan ex-Peliitta Mikko Lahtelan halvahkon oloisella osumalla, joka näytti menevän Peliittojen maalilla torjuneen Antti Rautiolan piikkiin.

Rautiolan ilta olikin varsin kaksijakoinen, sillä iltaan mahtui monta mainiota koppia, mutta vastaavasti pari maalia livahti aivan liian helpolla taakse. Erän loppupuolta kohden SaPKo alkoi hiljalleen saada pelin juonesta kiinni.

Toiseen erään SaPKo tuli paljon valmiimpana. Viljami Wacklinin ja Toni Henttosen maalit käänsivät ottelun vahvasti pässipaidoille. Peliittojen puolustuspakka alkoi hajoamaan ja alussa hyvin toiminut viisikkopeli rakoilemaan.

Casimir Jürgens maali kolmannen erän toisella peliminuutilla ratkaisi ottelun lopullisesti. Peliitat onnistui vielä kaventamaan loppulukemiksi 2-4 viitisen minuuttia ennen loppua. Maalintekijänä jälleen Rajamäki, joka oli 0+2 tehot haalineen SaPKon Juuso Forsströmin lisäksi ainoa kahden tehopisteen iltaa viettänyt pelaaja.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan jo viikon päästä Savonlinnassa. SaPKolla on vielä ennen uutta Peliitta-koitosta edessään torstaina 20.08.2015 ottelu Mikkelissä Jukureita vastaan.