Peliitat venyi makeaan voittoon

Joona Monto liekehti Heinolan illassa iskien tehot 1+2.
Viidessä edellisessä pelissään tyystin pisteittä jäänyt Mestiksen sarjajumbo Peliitat yritti kääntää tappiollista kurssiaan Heinolassa SaPKon isäntänä. Ennen iltaa sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta löytynyt vierasjoukkue lähti otteluun sen sijaan kolmen pelin tappioputkessa.

Jumbomittelön ensiminuutit mentiin SaPKon heiluttaessa tahtipuikkoa. Vierasjoukkue karkasikin kolmen maalin karkumatkalle, mutta sarjan hännille jääneen heinolalaismiehistön upea kiri puri riittäen elintärkeään 5-3-voittoon. Edellisen kerran Peliitat oli juhlinut täyttä pistepottia 19. marraskuuta.

Peliittojen ilta alkoi murheellisesti - Kristof lasarettiin

Perjantai-illan kamppailu sai ikävän alun, kun pässipaitojen Miiko Hintz lensi pihalle heti kolmannella peliminuutilla. Peliittojen Michal Kristof jäi Hintzin jyrän alle. Avauserän sentteri pelasi loppuun saakka, mutta enää toiseen erään hän ei ilmestynyt.

Mestiksen pohjamudissa rämpivä heinolalaismiehistö sai pelata heti taiston ensimmäisessä erässä ylivoimaa peräti yhdeksän minuuttia. Etenkin Ville-Matti Koposen pyörityksen ansiosta isännät saivat aikaan vaarallisia paikkoja Petteri Similän maalille.

Vierailijat kuitenkin hoitivat alivoimansa, jonka ansiosta sapkolaisten henkinen puoli vahvistui selkeästi.

SaPKo rankaisi kovalla kädellä

Ensimmäistä erää kuvastaa hyvin sanonta "jos et itse tee, vastustaja tekee". Vierasjoukkue pääsi pelaamaan avauserän lopulla kaksi kertaa peräjälkeen kahden miehen ylivoimaa iskien kaksi täysosumaa.

Savonlinnalaiset kaatoivat Peliittojen niskaan kylmää vettä kahdella pukukoppimaalilla vain vähän ennen summerin törähdystä. Perjantaina kaksi maalia viimeistellyt Joona Manninen iski illan avausrysän Miika Roineen tehdessä fantastisen esityön. Vain kaksi sekuntia ennen taukoa SaPKon ykkössentteri Juuso Forsström viimeisteli taukolukemiksi 0-2.

Heikkilän kavennus muutti pelin luonnetta

Toisella kaksikymppisellä isäntäjoukkue esitti pirteitä otteita, vaikka esimerkiksi kotijoukkueen Antti Rautiola joutuikin torjumaan 13 laukausta. Mittelön puolen välin jälkeen Peliitat sai hieman helpotusta tuskaansa Miika Heikkilän kiskaistua 1-3-kavennuksen.

Mestiksen sarjajumbolla olisi ollut saumoja nousta jo toisessa erässä jopa tasoihin, mutta tolpat ja rimat eivät edelleenkään olleet Peliittojen puolella. Toisaalta heinolalaisnippu selvisi parista puolustuspään puppeloinnistaan säikähdyksellä. Peliitat on vaikuttanut viime aikoina olevan itse itselleen pahin vihollinen.

Raivoisa kiri tuotti viimein tulosta

Kolmanteen erään Peliitat tuli kovalla temmolla ja uudistuneella ilmeellä. SaPKo olikin ajoittain vaikeuksissa, mutta savonlinnalaisten Petteri Similä oli maalillaan väkevässä iskussa aina päätöserän alkuminuuteille saakka.

Kovasti taistellut kotijoukkue nousi kuitenkin maalin päähän illan toisella ylivoimamaalillaan Joona Monton pompottaessa pikkumustan ohi Similän. Monton rysä avasikin heinolalaisten tiukasti lukossa olleen ketsuppipullon.

Täysin uudella peli-ilmeellä pelanneen Peliitta-miehistön Ville-Veikko Väkeväinen, Anton Ollikainen  ja Aatu Viljanen  iskivät hurmiossa pelanneelle isäntäjoukkueelle maalit mieheen vajaan viiden minuutin sisään. Tuuletuksista päätellen maalihanojen aukeaminen ja 5-3-voitto vaikuttivat maistuvan varsin makealle.

Kummatkin mittaavat Kiekko-Vantaan vireen

Upeasta voitosta huolimatta jumbona jatkava Peliitat pääsee nauttimaan itsenäisyyspäivävapaasta voitto taskussaan. Se pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona Kiekko-Vantaan vieraana. SaPKo puolestaan urakoi jo huomenna, kun lohipaidat saapuvat vierailulle Savonlinnaan.