Peliitat repi ansaitut pisteet SaPKolta

Pelicans-junnu Eetu Elo (oik.) juhli keskiviikkona Mestis-uransa neljättä maalia.
Kuva © Kiia Aha
Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Peliitat ja kotietuaan vankisteleva SaPKo kohtasivat Heinolassa. Vauhdikkaan ottelun ratkaisi Peliittojen tiivis puolustuspelaaminen.

Peliittojen silmin ottelun alku enteili vaikeaa iltaa. Kotijoukkue jäi pahasti telineisiin ja SaPKo painoi raivokkaasti päälle. Vieraat saivat helposti luotua painetta Peliittojen päätyyn, jossa erän ensimmäiset minuutit vietettiinkin. SaPKo ei kuitenkaan saanut palkintoa myllytyksestään ja lopulta Peliitat onnistui maalinteossa ensin. Taituripakki Christian Silfver nousi koko kentän halki hyökkäysalueelle ja laukoi, mutta SaPKo-veskari Aleksandar Georgiev veti pidemmän korren ensimmäisellä yrityksellä. Georgiev torjui pelivälineen kuitenkin suoraan Eetu Elolle, joka löi paluukiekosta Peliitat johtoon. Juuso Perttiläkin sai mailansa väliin merkkauttaen itselleen syöttöpisteen.

Avausmaalin jälkeen Peliitat sai juonen päästä kiinni ja kotijoukkue olikin pirteämpi erän edetessä. Jälkimmäinen kymppi oli jäähyjen sävyttämä. Peliitat pelasi erän lopulla viidellä kolmea vastaan ja ennen taukoa takkuillut ylivoimakin tuotti vihdoin tulosta. Roope Elimäki laukoi Eetu Sopasen laukauksesta syntyneen paluukiekon Georgievin selän taakse. Silfver merkkautti itselleen jo toisen syöttöpisteen.

SaPKo pukukoppimaalilla mukaan peliin

Toiseen erään lähdettiin Peliittojen johtaessa 2-0. Erä oli tasainen. SaPKo haki vimmatusti kavennusta ja Peliitat sai vuorostaan hyviä vastahyökkäyksiä, mutta kotijoukkueella hyökkäyspelaamisesta ehkä puuttui suoraviivaisuutta. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä useampikin maali, mutta lopulta erässä nähtiin vain yksi osuma. Viimeisen minuutin vierähtäessä käyntiin, Peliittojen puolustus nukahti hetkeksi ja SaPKo kuittasi kavennusmaalilla. Mikko Lahtela sai kunnian tällätä onnekkaasti pomppineen kiekon tyhjään maaliin Emil Larmin ollessa jo liian kaukana torjuakseen laukauksen.

Peliitat ei taipunut

Kolmannessa erässä SaPKo lähti hakemaan tasoitusta, mutta Peliitat sai erään unelma-alun. Aatu Viljanen repi itsensä väkisin irti SaPKo-pakkien puristuksesta ja tarjoili kiekon Miska Siikoselle, joka latasi hurjan pyssyn Georgievin ohi. Toisen syöttöpisteen 3-1-maaliin sai Viljasen tavoin vahvasti vääntänyt Tuukka Rajamäki

Nopeasta osumasta huolimatta Peliittojen erästä muodostui puolustustaistelu. SaPKo sai useita vaarallisia paikkoja, mutta maalinteko tökki pässipaidoilla pahemman kerran. Larmin ilta oli melko hikinen vähäisestä torjuntamäärästä huolimatta, sillä nuori maalivahti otti sitäkin tärkeämpiä koppeja tiukassa paikassa.

Peliitoille tarjottiin kolme ylivoimaa, joilla niputtaa peli pakettiin. Peliittojen ylivoimalla oli kuitenkin suuria käynnistymisvaikeuksia, eikä maaleja nähty.

Päätössummerin lähestyessä SaPKo haki kavennusta ilman maalivahtia ja riski kannatti. Tomi Wilenius laukoi suoraan Sameli Ventelän syötöstä SaPKon vielä maalin päähän, mutta Peliitat ei suostunut taipumaan. Voitto kirjattiin Peliitoille maalein 3-2.

"Tänään saatiin se palkinto"

− Tiukka kamppailu. Kurinalainen peliittaryhmä puolusti keskialuetta liian hyvin meitä vastaan. Ei oikein päästy ytimeen missään vaiheessa. Peliitat ansaitsi voiton, sanaili SaPKo-päävalmentaja Pasi Räsänen

− Erittäin tärkeä voitto meille. Olen äärimmäisen tyytyväinen jätkien puolesta. Tässä on ollut vähän hankalat ajat, ollaan pelattu hyvin, mutta palkinto on jäänyt saamatta. Tänään saatiin se palkinto, totesi Peliittojen Lauri Merikivi suunnaten samalla katseita tulevaan.

− Itseluottamus kasvaa varmasti. Perjantaina on taas tiukka taisto edessä, siihen aletaan valmistautumaan heti.

SaPKo jatkaa sarjataulukossa neljäntenä seitsemän pisteen turvin. Lauantaina SaPKo kohtaa Savonlinnassa LeKin. Peliittoja voitto ei nostanut lähemmäs pudotuspeliviivaa, sillä viivan päällä majaileva KeuPa voitti oman ottelunsa. Piste-ero on yhä viisi pistettä KeuPan eduksi. Peliitat isännöi perjantaina RoKia.