Peliitat avasi harjoituskautensa niukalla tappiolla

Christian Silfver luuti isoja minuutteja Peliittojen takalinjoilla.
Heinolan Peliitat avasi harjoituskautensa kotiottelulla venäläistä Rubin Tjumenia vastaan. Kotijoukkue johti ottelua vielä toisen erän taitekohdassa 3-0, mutta lopulta venäläisvieraat veivät pelin jatkoajan kautta lukemin 3-4.

Vierasjoukkue Rubin Tjumen saapui Heinolaan aina Länsi-Siperiasta saakka, noin 600 000 asukkaan kaupungista. "Venäjän Mestistä" eli VHL-sarjaa tahkoava vierasjoukkue vaikutti väsyneeltä aina ottelun puoliväliin asti, mutta viimeistään kolmannessa erässä Rubin osoitti vaarallisuutensa nousemalla ottelussa kahden maalin takaa tasoihin.

Peliitat pelasi puolitoista erää näyttävää, siistiä ja uhrautuvaa kiekkoa. Ensimmäisen erän aikana isäntien maalilla torjunut Antti Rautiola ei puuttunut peliin kuin pari hassua kertaa. Peliittojen harjoituskauden ensimmäisen maalin iski Anton Ollikainen kahden miehen ylivoimalla ensimmäisessä erässä.

Toisen erän alkupuoliskolla Peliitat jatkoi kenttätapahtumien dominointia. Tomi Stylman sekä Tuukka Rajamäki iskivät maalit mieheen ja kotijoukkueella oli tässä vaiheessa jo varsin selvä johtoasema, eikä vierailla näyttänyt olevan palaa ottelun kulussa. Erän loppupuoliskolla kuitenkin vieraiden Vladimir Gusev huitaisi viivalta jäännuolijaisen maaliin Rautiolan ollessa karmeassa maskissa.

Kolmas erä kului täysin venäläisten hallinnassa, johon osasyynä oli Peliittojen ottamat useat rangaistukset. Rubin iski erän alkuun kaksi salamamaalia ja peli olikin yhdessä rykäyksessä tasatilanteessa.

Voittajaa jouduttiin lopulta hakemaan aina jatkoajalta asti. Peliitat tuhrasi hyökkäyspäässä oman paikkansa, kun taas Rubin onnistui iskemään maalin vastahyökkäyksestä voittaen tasaisen ottelun.

Peliitat jatkaa harjoituspelejään seuraavan kerran 19.8 kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan.