Peliitat karisti LeKi-kauhun niskastaan

Kimi Koivisto oli Peliittojen sankari perjantaina iskettyään kaksi rysää.
Mestiksessä sarjajumboksi vajonnut Peliitat sai kuudentena olevan LeKin vieraakseen Heinolaan perjantai-illan ratoksi. Runkosarjassa kohtaaminen oli joukkueiden viides keskinäinen voittojen ollessa LeKin eduksi tylysti 4-0.

Isäntäjoukkue on siis Mestiksen hännillä. Ennen iltaa sillä oli viimeiseen pudotuspelipaikkaan matkaa kahdeksan pistettä. LeKi puolestaan pelaa edelleen käytännössä jopa puolivälierien kotietupaikasta, kun neljäs sija häämötti ennen koitosta niin ikään kahdeksan pisteen päässä.

Peliitat vei - LeKi iski

Isäntäjoukkue aloitti illan pelin varsin vahvasti luoden heti alkuhetkillä muutaman vaarallisen maalipaikan. Väkevä painaminen palkittiin, kun LeKin Nico Lehto tuomittiin jäähylle.

Heinolalaisnippu ei kuitenkaan saanut nauttia ylivoimasta, kuin vajaan minuutin verran. Kimi Koiviston rangaistus tasasi puntit, ja tyly vierasjoukkue iski käytännössä ensimmäisestä paikastaan.

Mestiksessä kovaksi pistemieheksi profiloitunut Roope Ranta heilutti reppua ensimmäisen ja ainoan kerran avausperiodin aikana.

Kotijoukkue oli ensimmäisen kaksikymppisen ajan hallitsevampi osapuoli. Tätä faktaa kuvastaa hyvin LeKin Dominik Hrachovinan torjuntamäärä. Nuori tsekkiveskari joutui torjumaan 15 kertaa Peliittojen Antti Rautiolan selvittyä vain viidellä kopilla.

Koivisto ja Ranta maaliseppoina

Myös toinen erä oli pelillisesti Peliittojen hallintaa. Joukkue saikin erään salama-alun, kun Joona Monto muutti tulostaulun lukemat 1-1:een irtokiekosta.

Varsin haluttomalta vaikuttanut lempääläläisnippu iski kuitenkin välittömästi itsensä taas johtoon. Roope Ranta latoi poikittaissyötöstä tulleen pelivälineen toistamiseen Antti Rautiolan selän taakse.

Illan vierasjoukkue oli siis jostain syystä varsin vaisu ollen toisessa erässä pahasti paineessa omassa puolustuspäässään. Ilman veskariaan Dominik Hrachovinaa LeKi olisi ollut paljon tukalammassa raossa kahden erän jälkeen.

Isännät pääsivät lopulta varsin ansaitusti 3-2-johdossa toiselle tauolle. Pirteästi esiintynyt Kimi Koivisto lirutti ensiksi ylivoimalla tasoituksen ja myöhemmin vielä tasakentällisin johto-osuman.

Kisan nuorelle kassarille Hrachovinalle oli kertynyt kahden erän jälkeen jo peräti 29 torjuntaa. Hän otti pari erittäin vaarallista jäänuoliaista kiinni pitäen sekaisin olleen joukkueensa mukana pistetaistossa.

Peliitat passivoitui päätöserässä

Isäntien ote pääsi jonkin verran hapuilemaan kolmannessa erässä. Joukkue keskittyi sitä enemmän puolustuspelaamiseen, mitä vähemmän kellossa aikaa jäljellä oli. Peliittojen hyökkäyspeli oli kaiken kaikkiaan varsin varovaista LeKin päästessä hyville paikoille.

Ratkaisu kuitenkin syntyi noin minuutti ennen loppua, kun vierailijoiden Jonatan Tanus lensi suihkuun telottuaan Anton Ollikaista. Kisalla oli ennen tätä pari vaarallista maalipaikkaa, kun joukkue pelasi ilman veskaria. Tilanteen jälkeen LeKi ei saanut luotua tontteja Antti Rautiolan maalille.

Heinolassa taipuneen LeKin urakka jatkuu lauantaina kotonaan, kun se isännöi TUTOa. Peliitat puolestaan matkustaa Kouvolaan, jossa sillä on edessään kivenkova haaste KooKoon kanssa.