Peliitat kaatoi vaisun LeKin

Uusi peliittanimi Michal Kristof oli tehokkaana.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@peliitat.fi
Siniviivojen siirtyminen aiheutti Heinolassa melkoisen hässäkän. Alunperin kaksi peliä peruttiin, mutta kaikkien käänteiden jälkeen keskiviikkoinen harjoitusottelu Peliittojen ja LeKin välillä saatiin pelattua. Itse ottelu ei suurta jääkiekkoviihdettä tarjonnut, mutta Peliitat otti voiton nimiinsä maalein 3-0. (2-0, 1-0, 0-0)

Ottelun alku ja ensimmäinen erä mentiin kokolailla Peliittojen komennossa. Väsyneen näköinen vierasjoukkue ei antanut paljoa vastusta Peliitoille, eikä maalivahti Heikki Tuomistokaan joutunut venymään ihmeemmin. Erän puolivälin paikkeilla nähtiin ottelun avausmaali, joka oli yhden miehen showta. Tuoreen pelittahankinnan, slovakialaisen Michal Kristofin upea pujottelu ja esityö tarjosi tyhjän maalin Kimi Koivistolle, joka ei erehtynyt. Kristofin lisäksi syötön maaliin merkkautti Ilari Metsola.

Noin kolme minuuttia ennen avauserän loppua Peliitat kasvatti johtoaan, kun kovan painostuksen päätteeksi LeKin maalilla vieraillut Lauri Rämö pomputteli Ville-Veikko Väkeväisen viivakudin, jonka Jukka Sompi löi tyylikkäästi ilmasta Rämön selän taakse.

Yhdestä pomppumaalista huolimatta Rämö pelasi LeKin maalilla kelvollisen erän torjuen 10 laukausta. Peliittojen maalilla Heikki Tuomisto koppasi seitsemän laukausta.

Varmistellen voittoon

Toisessa erässä pelin tempo hiipui, jos se missään vaiheessa korkea olikaan. LeKi ei saanut millään otetta pelistä, vaikka Peliitat antoivat siihen ajoittain mahdollisuuksiakin löysällä pelaamisellaan. Peliitat kuitenkin varmisteli johtoasemaansa siirtymällä kolmen maalin johtoon. Pahanteossa oli jälleen Michal Kristof, joka latasi kiekon kylmästi verkon perukoille.

Erän puolivälin jälkeen pelissä nähtiin hetken ajan jopa tunnetta, kun torikokouksen tiimellyksessä Miika Heikkilä tirvaisi LeKin pelaaja poikittaisella kasvojen seudulle. Myös Ville-Veikko Väkeväinen haastoi lempääläisiä painimatsiin. Jäähyjä mieheen ja riita poikki.

Päätöserässä ei ihmeitä

Kolmas erä oli tasoltaan ottelun heikointa antia. LeKi painoi kovaa päälle, mutta viimeistely tökki pahemman kerran. Heikki Tuomisto Peliittojen maalilla sai jo hieman tekemistäkin, mutta kiekot tarttuivat hanskaan sataprosenttisella varmuudella. Aivan ottelun lopussa Anton Ollikainen oli päästä kaunistelemaan numeroita tyhjään maaliin, mutta LeKin Toni Niemi uhrautui ottamalla koukkaamisjäähyn ja estämällä Peliittojen neljännen osuman.

Tasapaksun kiekkoiltaman voitto kirjattiin siis kotijoukkue Peliitoille maalein 3-0.

Peliitat kohtaa jo torstaina 14. päivä seuraavassa harjoituspelissään SaPKon. LeKi pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 15. päivä kotona Lempäälässä, ja vastaan asettuu Kiekko-Vantaa.