Tyly kaupunki, tylyt vieraat

KooKoo sai onnistumisia laajalla rintamalla. Tomi Peltonen (vas.) ja Jarno Lippojoki (oik.) keräsivät 1+1 mieheen.
Kuva © Kiia Aha
Peliittojen tarpominen se vaan jatkuu. Lauantaina heinolalaisyleisö sai todistaa ehkä kauden heikoimpaa peliittaesitystä, kun KooKoo haki pisteet murskalukemin 1-6 (0-2, 0-3, 1-1).

Peliitat sai heti ottelun alussa jääkylmää kyytiä. Vain 58 sekunnin pelin jälkeen KooKoo sai vaarattoman näköisen tilanteen aikaiseksi Peliittojen alueelle. Kiekko pomppi maalinedustalta siniviivalla odottaneelle Jarno Lippojoelle, joka sai tällätä limpun käytännössä tyhjään maaliin. Peliittavahti Heikki Tuomisto kadotti kiekon näköpiiristään ja sijoittui sen takia väärin Lippojoen laukausta torjuakseen.

Vain hetkeä myöhemmin KooKoo lisäsi johtoaan kahteen maaliin, kun Juuso Rajalan vähän sinne päin sohaistu lättysyöttö tavoitti Teemu Rinkisen, joka syöksyi maalin edustalle ja nosti pelivälineen aivan maalin kattoon. Heikki Tuomisto ja muut jäällä olleet Peliittojen pelaajat jäivät hölmistyneinä katsomaan, kun KooKoo johti vain kahden minuutin pelin jälkeen jo 0-2. Pari helppoa maalia kaverille heti alkuun on ollut kovin tuttu kaava Peliittojen peleissä tänä syksynä.

− Haluttiin tulla tähän peliin aggressiivisesti heti alussa. Revanssiviikonloppuna, kun pelattiin kolmella kentällisellä, jouduttiin pelaamaan vähän passiivisemmin. Nyt yritettiin päästä rohkeasti ja vähän yllättäenkin liikenteeseen, kommentoi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila

− Kaksi nopeaa maalia osoitti sen, että joukkue oli valmistautunut hyvin.

Avauserä nähtiin tuloksesta huolimatta hyvinkin tasaista peliä, sillä Peliitoilla ei missään vaiheessa erää ollut mitään hätää. Viimeistelytarkkuus oli kuitenkin hukassa jälleen kerran, joten ensimmäiselle tauolle lähdettiin kouvolalaisten johtaessa 0-2.

Lisää vettä kiukaalle

Toisessa erässä KooKoo vain kiristi tahtia ja takoi kolme maalia lisää taululle. Tomi Peltonen niittasi ensin lukemiksi 0-3 hieman onnekkaastikin pelaajien mailojen kautta. Peliitat sai hieman otetta pelistä Juuso Rajalan lähtiessä jäähylle, mutta yhtä varteenotettavaa paikkaa lukuunottamatta kotijoukkueen yritykset jäivät olemattomiksi.

Rajalan jäähyn päättymisestä ehti kulua vain 11 sekuntia, kun mies kirmasi jo läpiajoon ja nosti kiekon reppuun. Hienon syötön maaliin antoi Timo-Pekka Heikkinen. Lukemiksi 0-4 ja Peliittoja kutsui Nukkumatti. KooKoo osui erässä vielä kertaalleen Markus Västilän toimesta ja tilanne oli jo paljon puhuvasti 0-5.

Erän lopulla KooKoo teki myös kuudennen maalinsa, mutta kymmenen minuutin videotarkastelun jälkeen maali hylättiin.

"Meillä on vähän vaikeampi hetki"

Kolmanteen erään ei suuria panoksia enää jäänytkään. Peliitat onnistui maalinteossa kahdesti, mutta toinen maaleista hylättiin kertomatta edes syytä hylkäykselle. Roope Elimäki sai kuitenkin osuttua hyväksytysti tolppien väliin, mutta kavennus oli laiha lohtu Peliitoille. KooKoo sai lopulta kuudennenkin maalinsa, kun Mikko Virtanen käytti peliittapakki Ilari Metsolan kiekonmenetyksen hyväkseen ja muutti vielä loppulukemiksi 1-6.

Peliitoille tappio oli jo kuudes putkeen. Sarjajumboksi valahtanut joukkue alkaa näyttää turhautumisen merkkejä, sillä sen verran rajusti vaihtoaition ovet saivat kyytiä lauantaina. Päävalmentaja Lauri Merikivi myöntää, että viime aikojen esitykset eivät kelpaa.

− Meillä on vähän vaikeampi hetki nyt menossa, mutta tässähän on kaksi vaihtoehtoa. Taistele tai pakene. Me aiotaan taistella. Tämä on kuitenkin vielä pitkä kausi ja keskiviikkona mennään seuraavan kerran, nyt aletaan valmistautua siihen, Merikivi muistuttaa.

− Onhan sekin tosiasia myönnettävä, että ei tämä näinkään voi jatkua. Meidän pitää parantaa meidän toimintaa.

KooKoon penkin takana on varaa myhäillä. Sarjan piikkipaikka on hallussa viiden pisteen erolla Jukureihin. Viime viikkoina päävalmentaja Mattila on saanut olla tyytyväinen joukkojensa panokseen.

− Tämä oli nyt kai kolmas kolmen pelin viikko meille. Me ollaan oltu todella vahvoja näissä peleissä ja se kertoo paljon. Vaikka uskallettiin huilata tauolla, niin silti oltiin valmiita tähänkin viikkoon.

Peliitat yrittää katkaista tappioputkensa seuraavan kerran keskiviikkona, kun TUTO vierailee Heinolassa. KooKoo reissaa keskiviikoksi Kajaaniin ja Hokin vieraaksi.